04.02.2019

Kanser tedavisinde immüno-onkolojik tedavi nedir?

İmmünoterapi çeşitlerinden biri olan ve spesifik olarak kanser tedavisi ile ilgilenen immüno-onkoloji hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da!

İmmüno, bağışıklık sistemi anlamına gelir. Bu anlamda immüno-onkolojik tedaviler de bağışıklık sistemimizdeki T lenfositlerin kanser hücrelerine farkındalığını arttırarak, tanınmasını ve yok edilebilmesini sağlamayı amaçlar. 

Kanser tedavisinde immüno-onkolojik tedavi nedir?

İmmüno-onkoloji; kanserle mücadelede  “büyük buluş” olarak kabul edilmekte ve pek çok kanser çeşidiyle mücadeleyi kökten değiştirebilme potansiyeli taşımaktadır.

Sağlıklı hücreler ile kanseri hücreler arasındaki farklar:
  • Vücudunuzda sağlıklı hücreler; kontrollü büyür, gelişir, görevlerini yerine getirir. 
  • Kanser hücreleri; kontrolsüzce büyür, şekil ve boyutlarında varyasyonlar vardır, düzenli görüntüye sahip değildir, farklı dokulara sıçrayabilir.

İmmünoterapi ve çeşitleri

1. Aşılar:
Kişiyi kendi tümör hücreleri ya da antijenleriyle aşılamak kanser immünoterapisindeki yeni gelişmelerdendir. Kanser aşıları iki tiptir: Önleyici aşılar ve tedavi aşıları. 

2. Alerji tedavileri
İmmünoterapi, tıbbi tedaviler içinde allerjileri tedavi edebilen tek formdur. 3 Deri altına enjeksiyon immünoterapi veya dil altına ağızdan immünoterapi olarak iki şekilde uygulanmaktadır. 

3. İmmüno - Onkoloji
İmmüno-Onkoloji; immünoterapi çeşitlerinden biridir, spesifik olarak kanserle mücadeleyi amaçlar.  İmmüno-onkoloji kanserle mücadelede, diğer kanser tedavi yaklaşımlarından farklıdır.

Kanser için tedavi yaklaşımları
  • Cerrahi tedavi
  • Kemoterapi
  • Radyoterapi
  • Hedefe yönelik tedavi
  • İmmünoterapi

İmmüno-Onkoloji'nin etkili olduğu ve çalışmaları devam eden kanser türleri

Her kanser tipinin kendine has özellikleri vardır. İmmüno-onkoloji; melanom, akciğer kanseri, böbrek kanseri, lenf kanseri, baş ve boyun kanseri, multipl miyelom, prostat kanseri, kan kanseri (lösemi), triple negatif meme kanseri, bağırsak kanserini içeren çok sayıda kanser tipinde çalışmaları bulunmaktadır. 

İmmüno-Onkoloji yolculuğu

İmmüno-Onkoloji yolculuğu, hekiminizle birlikte vereceğiniz bir karardır. Bu yolculukta genel basamaklar aşağıdaki gibidir
1. İmmüno-Onkoloji’yi bir tedavi seçeneği olarak düşünmek.
2. İmmüno-Onkoloji’de aktif paydaş olmak.
3. Sağlığınızı takip etmek.

İmmüno-onkoloji etkileri

icindeogucvar.com adresinden aldığımız bilgilere göre,
  • İmmüno-Onkolojik tedaviler, bağışıklık sistemimizdeki T lenfositlerin kanser hücrelerine farkındalığını arttırarak, kanser hücrelerinin tanınmasını ve yok edilebilmesini sağlar.
  • Tıpta devrimsel bir ilerlemeyi temsil eden İmmuno-Onkoloji, aynı zamanda kanser tedavisinin yeni bir temel taşı sayılıyor.
  • İmmüno-Onkoloji'de hastaların sağkalım sürelerini artırmak için kanser araştırmaları ve klinik çalışmalar devam ediyor.
  • İmmüno-Onkoloji’nin hastaların günlük hayatlarına, işlerine devam etmelerine olanak sağlamak anlamında olumlu yönde önemli katkıda bulunuyor.
  • Klinik araştırmalardan elde edilen kanıtlara göre, İmmüno-Onkoloji’nin kanser hücreleri üzerindeki etkileri, bağışıklık sistemi üzerinde uzun süreli ve hatta tedavi sonlandırıldıktan sonra bile devam edebiliyor.

Tüm bilgiler icindeogucvar.com adresinden alınmıştır. 

​Kanser ve immüno-onkoloji hakkında her şey icindeogucvar.com'da!
icindeogucvar.com kanser hastalarının bilimsel bilgiler ışığında immüno-onkoloji gibi farklı tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi yapmayı amaçlıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER