@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.09.2017

Kalp krizi bir ay önce bu sinyalleri veriyor

Kalp krizi gelmeden bir ay önce kendini farklı semptomlarla belli etmeye başlıyor. Özellikle kadınlar risk altında. Detaylar Pudra.com'un haberinde.

Kalp krizinin en önemli semptomlarından biri göğüs ağrısı olarak bilinse de vücudun farklı yerlerinde farklı şekillerde kendini belli eden başka semptomlar da var. Bu semptomlar özellikle kadınlarda daha sık görülüyor ve yaklaşmakta olan bir kalp krizinin bir ay kadar öncesinden sinyallerini veriyor. Bu semptomları dikkate alın ve eğer kendinizde veya bir yakınınızda benzer belirtiler olduğunu düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Kalp krizi kendini nasıl belli ediyor?
 

Aniden gelen anormal yorgunluk hali

Genellikle hepimiz çalışma hayatı, ev işleri veya çocuklarla yeterince meşgul ve yorgun oluyoruz. Bu günlük rutinin yarattığı yorgunluk haricinde aniden anormal bir yorgunluk ve yavaşlama hissederseniz bunu dikkat alın. Eğer;
  • Egzersiz rutininiz dahilinde aniden aşırı yorgun hissetmeye başladıysanız
  • Çok fazla efor sarf etmediğiniz halde göğsünüzde ağırlık varsa
  • Yatak toplamak veya banyoya gitmek gibi basit aktiviteler sizi yoruyorsa
  • Gerçekten yorgun olduğunuz halde uyumakta zorlanıyorsanız yaklaşmakta olan bir kalp kriziyle karşı karşıya olma ihtimaliniz var.
 

Kesik kesik nefes alma

Her zamankinden farklı ve kesik kesik nefes alıp veriyorsanız bu da kalp krizinin bir habercisi olabilir. Yaklaşmakta olan bir kalp krizi varsa kan basıncı düşeceğinden akciğerlere de kan gitmesi zorlaşıyor. Bu durumda da ciğerler yeterince oksijen alamıyor ve zorlanıyor. Eğer böyle bir durumunuz varsa bu ciddi bir sinyal ve hiç vakit kaybetmeden bir hekime başvurmanızda fayda var. Aşırı çalışmak kalp krizine yol açabiliyor başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
yorgunluk
Terleme
Eğer kesik kesik nefes almaya terleme de eşlik ediyorsa bu da olası kalp krizi semptomlarından biri olabilir. Eğer hiçbir şey yapmadığınız veya hiç stresli hissetmediğiniz halde soğuk ter döküyorsanız ve derinizde yapışkan, ıslak bir his varsa, bunu dikkate alın.
 

Boyun, çene ve sırt ağrısı

Yaklaşmakta olan bir kalp krizi varsa vücut önceden bazı bölgelerdeki ağrılarla bunu göstermeye başlıyor. Çene, sırt ve kollardaki ağrı özellikle kalp krizinin belirtileri. Bu ağrılara bakarken özellikle şunları dikkate almakta fayda var:
  • Kadınlarda erkeklerden farklı olarak sadece sol kolda değil, iki kolda da ağrı görülebiliyor
  • Alt ve üst sırtta oluşan ağrı önce çenede başlıyor ve bu bölgelere dağılıyor
  • Bu ağrılar bazen aniden gelebiliyor. Hiçbir iş yapmadığınız halde ağrı başlayabiliyor veya gece uykudan uyandırabiliyor. Boyun ağrısı neden olur? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 
agri

Acil durum sinyalleri

Bu belirtilerin yanı sıra eğer aniden şu semptomlarla karşı karşıya kalırsanız hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun:
  • Bulantı veya kusma
  • Tokluk hissi, yutmada zorluk veya hazımsızlık
  • Aşırı halsizlik ve anksiyete hali
  • Baş dönmesi
  • Hızlı ve düzensiz kalp atışı

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Dr. Öz açıklıyor: Kalple ilgili bilmeniz gereken 9 şey
Kalp sağlığınızı korumak için nelere dikkat etmelisiniz? Dr. Mehmet Öz’den kalp hastalıklarıyla ilgili her kadının bilmesi gerekenler listesi Pudra.com’da.

Kalbinizi kışa hazırlayın
Kalp hastalarının kış mevsiminde kalp sağlıklarına daha da dikkat etmeleri gerekir. İşte bunun için yapılması gerekenler...

Damar sertliğine karşı ne yemeli?
Sağlıksız ve bilinçsiz beslenme damar sertliğine; damar sertliği de kalp krizine neden olabiliyor.

Önemsenmeyen varisler kalbi vuruyor
Artan yaşla birlikte bacak ve ayaklarda şişlik gibi belirtilerle kendini gösteren ve önemsenmeyen varisler ise kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Nedenini Prof. Dr. Mehmet Kamil Göl açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER