Pudra.com 25.05.2011

Kansızlık sorununun baş mimarı

Kadınların âdet kanaması nedeniyle yılda ortalama 65 gün, hayatları boyunca 7 yıl kan kaybettiğini biliyor musunuz? İşte âdet dönemi ve kansızlık ilişkisi.

İZLE: AŞIRI ÂDET KANAMASI NEDENLERİ👇 
Günümüzde kadınların yüzde 80’i âdet ve âdet öncesi dönemde yaşadıkları şikayetlerden yakınırken, aşırı âdet kanaması gün boyu yaşam kalitesini düşürüyor. Her ay düzenli olarak tekrarlanan âdet kanamaları nedeniyle kaybedilen kan ve demir miktarının vücut tarafından yerine konulamaması kadınlarda büyük ölçüde kansızlığı da beraberinde getiriyor.

Kansızlık sorununun baş mimarı

Aşırı âdet kanaması neden olur?
Tıbbi olanaklarından destek alarak, kadınların âdet kanama miktarını en aza indirmelerinin mümkün olduğunu söyleyen Kahire Üniversitesi uzman doktorlarından Prof. Dr. Osama Shawki konu hakkında şöyle konuşuyor:

“Sağlıklı bir kadının tüm hayatı boyunca ortalama 38 litre kan kaybediyor. Her ay beş gün bunu yaşıyor. Ve bu yaklaşık 40 sene boyunca bu sürüyor. Bazı vakalarda kadınlar normal aylık periyotlarının dışında da kanama yaşıyor. Aşırı âdet kanamasının pek çok nedeni olmasına rağmen bazı durumlarda nedeni bilinmiyor. Sıklıkla karşılaşılan nedenler; hormonal dengesizlik, myomlar, polipler, yumurtalık kistleri, yumurtalıkların iyi çalışmaması, düşük, rahim, yumurtalık ve rahim ağzı kanseri..."

"Aşırı âdet kanaması gören kadının genel sağlık durumunda ve geçmişi ile aşırı âdet kanamasının süresi ve nedeni önemlidir. Aşırı âdet kanamasının tedavisine öncelikle ilaç kullanımı ile başlanır. Şayet ilaç tedavisi ile sonuç alınamıyorsa cerrahi tedavi yapılabilir. Çok ciddi durumlarda, rahmin alınmasına kadar gidebilir. Ancak dünyada bu tarz vakalarda ‘modern spiral’ aşırı kanama tedavisinde etkili bir rol oynuyor.”

Modern spiral
Modern spiralin vücudun hormonal dengesini etkilemeden rahim zarını incelterek kanamayı azalttığı vurgulayan Prof. Dr. Osama Shawki, modern spiralle ilgili şu bilgileri veriyor:

“En etkin doğum kontrol yöntemlerinden biri olan modern spiral, rahime yerleştirilen T şeklindeki özel plastik bir cismin içinde bulunan çok düşük dozdaki gestagen (gebelikte salgılanan hormon) hormonu, rahim içi zarına etki ederek, kalınlaşmasını engelliyor. Zar inceldikçe, âdet de azalıyor. Bir süre sonra yumurtalıkların faaliyeti aynen devam etmesine rağmen, rahim zarı kalınlaşamadığı için âdet kanamasının yan etki olmadan azalmasına sebep oluyor."

"Bu şekilde kadın hem gebelikten korunuyor, hem de âdet kanamasında ciddi bir azalma oluyor. Bu özelliğiyle dünyanın birçok ülkesinde jinekolojik sebeplerden dolayı aşırı âdet kanaması görülen kadınlarda tedavi amaçlı tercih ediliyor. Ayrıca modern spiral sayesinde aşırı kanamanın sebep olduğu halsizlik, yorgunluk ve kansızlık da önlenmiş oluyor."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER