@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.05.2010

Nasır nasıl tedavi edilir?

Birçok farklı sebeplerden dolayı oluşan el ve ayak nasırları nasıl tedavi edilir? Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk anlatıyor.

Ellerimizde ve ayaklarımızda oluşan nasırların altında yatan farklı sebepler vardır. Sebebi her ne olursa olsun nasırların mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Çünkü tedavi edilmediği takdirde giderek büyür ve hayatımızı ciddi şekilde zorlaştırabilir. Özellikle ayaklardaki nasır kökleşirse, yürürken, sosyal yaşamda, iş hayatında zorluklar meydana getirebilir. Ayrıca zaman içerisinde enfekte olabilir. Eğer bir damar hastalığı veya şeker durumu mevcutsa enfeksiyon riski çok önemlidir.

Nasır nasıl tedavi edilir?

Nasır tedavisini gözünüzde büyütmeyin! Nasır genel olarak ilaçlarla tedavi edilir. Doktorların önerdiği değişik asitler içeren solüsyon ve flasterler kullanılır. Ama durum daha ciddi olduğunda cerrahi yöntemler uygulanıyor.

Ayak nasırları nasıl tedavi edilir?

Ayakta çıkan nasırlar daha çok ayak yapısından veya ayakkabıdan kaynaklanır. Eğer ayakta kemik çıkıntıları varsa bir ortopedistten yardım alınabilir. Ayrıca sivri ayakkabılar, dar ayakkabılar ve topuklu ayakkabılar da nasıra yol açabilmektedir. Dolayısıyla daha rahat ve yumuşak, düz ve yuvarlak burunlu ayakkabılar tercih etmek gerekir.

Bu tip alınabilecek önlemler dışında nasırı sık sık törpülemek, ılık su banyoları yapmak, eczanelerde reçetesiz olarak satılan nasır solüsyonları veya plasterlerinden faydalanmak da doğru olacaktır. Çok derinleşmeden bu önlemlerle ayak nasırlarınızı tedavi edebilirsiniz.

Bir de parmak aralarında parmakların birbirleri üzerine binmesi sonucu ortaya çıkan nasırlar vardır. Bunlar da yine ilaçlarla gerileyebilir veya cerrahi yöntemlerle çok basit bir şekilde çıkarılabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk ayak nasırlarının nasıl tedavi edileceğini anlatıyor, izleyin!

   


El nasırları nasıl tedavi edilir?

Ellerde çıkan nasırlar genellikle mesleki sebeplerden kaynaklanabilir. Veya kişinin sürekli olarak o bölgeyi yemesi ve o bölgeyle oynaması sonucu ortaya çıkabilir. Dolayısıyla öncelikle bu alışkanlıktan vazgeçmek gerekir. Onun dışında eli yumuşatan maddelerden faydalanabiliriz. Nasırları sık sık törpülemek ve ılık su banyoları yapmak faydalı olur. Çok kalınsa mutlaka cerrahi olarak müdahale edilmesi gerekir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk el nasırlarının nasıl tedavi edileceğini anlatıyor, izleyin!

   


Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk genel olarak nasır tedavisinden bahsediyor, izleyin!

   


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER