@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2014

Yoğun meme dokusunda kanser riskine dikkat!

Meme kanserinin en önemli risk faktörlerinden biri olan meme dokusu yoğunluğunu çoğu kadın bilmiyor. İşte yoğun meme dokusu hakkında bilmeniz gerekenler.

GE Sağlık’ın yoğun meme dokusu farkındalığının incelenmesi ve meme kanserinin belirtileriyle ilgili yaptığı yeni küresel araştırmaya göre, ne yazık ki her dört kadından üçü yoğun meme dokusunun meme kanseri riskini artırdığının farkında değil. 10 ülkede 10.000 yetişkini kapsayan “Bilginin Değeri” adlı küresel araştırma, meme kanseri riski ile yoğun meme dokusu arasındaki ilişki hakkında büyük bir farkındalık eksikliği olduğunu ortaya koyuyor. Yoğun meme dokusuna sahip kadınların meme kanserine yakalanma riski 4 ile 5 kat arasında daha yüksek, buna rağmen küresel çapta sadece 5 kadından biri son altı ayda yoğun meme dokusu hakkında bir şeyler izlediğini, duyduğunu veya okuduğunu belirtti. Bunun da ötesinde, yetişkinlerin yarısından fazlası meme kanserinin en çok bilinen belirtilerini sayarken güçlük çektiler.

Yoğun meme dokusunda kanser riskine dikkat!
 

Yoğun meme dokusu nedir?


Yoğun meme dokusu, yağ dokusunun az, süt bezleri ve süt kanallarından oluşan dokunun fazla olması şeklinde tanımlanır. Bağ dokusu ve bez dokusu mamografide beyaz görülür, yağ dokusuysa mamografide siyah olarak görülür. Mamografideki görüntünün çoğu siyahsa, meme yoğun dokulu olarak kabul edilir. Yoğun meme dokusu mamografilerin değerlendirmesini de zorlaştırır.
 

Yoğun meme dokusunun risklerini biliyor muyuz?


GE Sağlık’ın Meme Sağlığı Başkanı Dr. Jessie Jacob bu yapılan araştırmanın sonuçlarının yoğun meme dokusuna yönelik farkındalığın artırılması için bir fırsat sunduğunu söyledi. Meme kanseri için görüntülemenin önemi gayet iyi bilinse de bu araştırma yoğun meme dokusunun yaygın olarak bir risk faktörü olarak algılanmadığını ortaya koydu.
 

Meme kanserinin belirtilerini biliyor muyuz?


Araştırma aynı zamanda katılımcıların meme kanseri belirtilerini ne kadar tanıdıklarını da inceledi. Büyük çoğunluk memede (yüzde 71) veya koltuk altında (yüzde 61) yumru oluşumunu belirti olarak algılarken, katılımcıların yarısından daha azı meme akıntısı, meme veya meme uçlarında çukur ve kızarıklık oluşumu gibi çok bilinen belirtileri tanımlayabildi. Washington Üniversitesi Radyoloji Bölümü’nde Profesör ve Meme Görüntüleme Başkan Yardımcısı ve Bölüm Şefi olan Dr. Connie Lehman, “Genel olarak meme kanseri hakkında farkındalık yaratmaya çalışırken hastalık ile ilgili temel bilgileri pekiştirmek her zaman kritik öneme sahip. Meme kanserine ilişkin belirtileri tanımak, hastalığın erken teşhisi için önemli.” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER