@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.01.2018

Bu şarkıyı dinleyin, stresiniz yüzde 65 azalsın!

Araştırmalar, bu şarkıyı dinlemenin stresi yüzde 65 azalttığını gösterdi. O halde ne duruyorsunuz, dinlemekle kaybedeceğiniz tek şey stres!

Çağımızın en önemli sağlık konularından biri stres. Modern çağın beraberinde getirdiği yaşam hızı, teknolojik gelişimlerle birlikte maruz kaldığımız bilgi bombardımanı, hava ve yiyecek kirliliği ve daha pek çok neden stresimizi katlıyor. Bununla başa çıkmada anti-depresanlar ve psikoterapistlerin yanı sıra meditasyon ve düzenli egzersizin de faydaları tartışılmaz.

stres, müzik
Peki, şimdi size tek bir şarkı dinleyerek stres düzeyinizi yüzde 65 azaltabileceğinizi söylesek. İngiltere’nin nöro bilim üzerine yaptıkları çalışmalarıyla ses getiren Mindlab International araştırmacılarından David Lewis-Hodgson yaptığı deneyler sonucu 8,5 dakikalık Weightless (Ağırlıksız) adlı şarkının bunu başardığını bilimsel olarak kanıtladı.

Deneklere puzzle çözerken müzik dinleten ve hem karşılıklı görüşmeler hem de fiziksel bulgularını ölçerek stres seviyelerini gözlemleyen Lewis-Hodgson’ın bulgularına göre Marconi Union’ın Wieghtless adlı şarkısı diğer test edilen şarkıları geride bırakarak stres seviyelerinde yüzde 65’lik bir düşüşe yol açtı.

Sesle terapinin pek çok kültürde kadim bir gelenek olduğu düşünülürse, daha da anlam kazanıyor bu bulgular. O halde ne duruyorsunuz. Haydi hep birlikte Weightless dinliyoruz. Stresten başka kaybedecek bir şeyimiz yok.



Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Stres giderici yiyecekler
Görmezden geldiğiniz pek çok sebze, aslında sizi stresin yol açtığı olumsuz duyguların içinden çekip çıkarabilir. İşte, stresi azaltmaya yardım eden 10 besin...
 
Stresle nasıl baş edilir?
Neden stresliyiz? Bizi stresli yapan nedenler neler? Stres vücudumuzda, zihnimizde ve davranışlarımızda ne gibi değişimlere yol açıyor? Stresle nasıl mücadele edebiliriz? Yanıtları Uzman Psikolog Şeyma Çavuşoğlu veriyor.
 
İşyeri stresi
Günümüzde birçok insanın en büyük stres kaynağı iş.. Peki neden? İş yerindeki stres neden ve nasıl oluşur? Bu tip stres durumlarında neler yapılmalıdır? Hepsi pudra.com'da!
 
Stres hakkında 6 yanlış
Stresin çevresinde gerçeğe uygun olmayan altı söylence dolaşmaktadır. Sorunlarımızı anlamamız ve gidermek üzere harekete geçmemiz için önce onlarla ilgili kuşkuları dağıtmamız gerekir. Şimdi onları teker teker inceleyelim.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER