04.10.2017

Karın egzersizi yapın, sağlıklı kalın!

Karın kası için yapacağınız egzersizler tüm vücudunuza iyi gelecek. Egzersiz için öneriler Pudra.com'da!

Karın kası için yapacağınız egzersizler size fit bir görünümden daha fazlasını sunuyor. Üstelik etkisini yalnızca karın bölgesinde değil tüm vücudunuzda yaşamanızı sağlıyor.

Karın kası için egzersizler

Sırt ağrılarınızı azaltır
Zaman zaman hepimiz sırt ağrısı yaşamışızdır. Yapacağınız karın egzersizleri sırt kaslarınızı da güçlendirerek ağrılarınızın hafiflemesini sağlıyor. 

Duruşunuzu dikleştirir
“Dik dur!” denildiğinde dik durup aradan 5 dakika geçince tekrar eski duruşuna geri dönen kaç kişiyiz? Yapacağınız egzersizler güçlü karın kasları ile düzgün bir duruşa ve vücut pozisyonuna sahip olmanızı sağlayacaktır.

Şişkinliği önler
Karın kaslarınızın güçlenmesi demek bağırsaklarınızın ve midenizin sıkı bir formda olması demektir. Bu durum sindirim sisteminizin daha rahat ve kolay çalışması anlamına gelir ki bu da kabızlığı yok ederek şişkinliği önler.

Sarkmaları azaltır
Özellikle hamilelikten sonra veya fazla miktarda hızlıca kilo kaybının yaşatmış olduğu göbek bölgesinde olan sarkıklığa bire bir çözüm karın egzersizi yapmaktan geçer.

“Peki ama nedir bu egzersizler?” dediğinizi duyar gibiyiz… Gelin, birlikte evde kolayca karın kası yapabileceğiniz başlıca egzersizlere bakalım.
 
mekik
Mekik
Yıllardır vazgeçilmeyen en etkili karın kası hareketi olan mekik için; sırt üstü yatarak ellerinizi başınızın yan tarafına getirin ve parmak uçlarınızla kulaklarınıza dokunun. Nefes verirken vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Dizlerinize kadar ulaşmak zorunda değilsiniz. Gidebildiğiniz kadar gidin, fazla zorlamayın. Unutmayın, kısa kısa ve yavaş yapılırsa daha etkili oluyor.

Leg lift
Bu sefer ellerin ensede olması şart değildir. Yanlarda ve avuç içleri yere bakacak şekilde olabilir. İki ayağımızı birleştirerek havaya kaldırıp indirdiğimiz bu hareketin yavaş yapılması hem bel sağlığı için hem de kas gelişimi için önemli yer tutar.

Plank
Düz bir zemine şınav çeker gibi uzanın. Yere dirsekleriniz, kolunuzun ön kısmı ve ayak parmaklarınızın uçları değecek şekilde pozisyon alın. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açmanız, bu egzersiz sırasında dengede olmanızı sağlar. Yapmanız gereken karın kaslarınızı sıkmak ve 10 saniye boyunca bu pozisyonda durmak. Karın kaslarınızı sıkarken kalçanızın düşmemesine önem gösterin!

Karın kasının size ve vücudunuza faydası çok! Tabii bunun için yapacağınız egzersizler büyük önem taşısa da yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir. Eğer, “ben tatlıdan, hamur işinden vazgeçemem” diyenlerdenseniz üzgünüz, vazgeçeceksiniz!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER