› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.09.2013

Dekorasyonda 'endüstriyel' trend

Dekorasyonda maskülen tarzdan hoşlanıyorsanız bu yeni trend tam size göre! Endüstriyel dekorasyon trendinin kullanım şekilleri konusunda Pudra.com’dan ilham alabilirsiniz.

Eski fabrika ve depoların dekore edilerek yaşam alanına çevrilmesiyle başlayan bu endüstriyel dekorasyon trendinin şimdilik ülkemizde ofis ve yemek mekanları dışında ilgi görmediğini düşünsek de, inanıyoruz ki evlerde de etkisini yakın bir zamanda göreceğiz.

Maskülen ve 'cool' bir alanda yaşamaktan hoşlanıyorsanız,endüstriyel dekorasyon tam size göre! Sert hatların, metal eşyaların, grinin, betonun, boru ve kirişlerin hakim olduğu bu trendin içinde ruhunuzun daralmasını istemezseniz sıcak renkler, ahşap detaylar ve bitkiler kullanarak ortamı daha çekici hale getirebilirsiniz.

Evimizde veya iş yerimizde bu dekorasyonu nasıl uygularız derseniz, şu detayları dikkate almanızı öneriririz:

  • Duvarlarda tuğla ve beton kullanabilirsiniz.
  • Zeminde aynı şekilde, yine beton ve taş daha uygun olacaktır. Ancak ahşap kullanarak ortama sıcaklık verebilirsiniz.
  • Bu dekorasyon tarzında borular, kirişler ve kabloların özellikle saklanmasının önüne geçilir. Çünkü onlar da dekorasyonun bir parçasıdır.
  • Eşyaların modern hatlarda, metal veya metal detaylara sahip olması önemli. Ancak vintage eşyaların da kullanılması mümkün. Hatta kullandığınız eşyaların çizikleri ve soluk rengi de olsa kullanabilirsiniz, çünkü daha orijinal duracaktır. Yeni eşya alacaksanız da eskitilmiş mobilyalardan seçebilirsiniz.
  • Endüstriyel dekorasyonda genel olarak gri tonları, siyah, kahverengi ve kırmızı gibi endüstri alanını temsil eden renkler hakimdir. Ancak kırmızı, düşündüğünüz gibi 'cicili bicili' değil de öyle ciddi kullanılır ki, o 'cool' hava asla bozulmaz.
  • Bu tonlar çok soğuk gelirse turuncu, yeşil ve sarı gibi küçük modern detaylarla ortama sıcaklık katmayı deneyebilirsiniz.
  • Her mekanda bitkiler olmazsa olmazdır. Bu nedenle çiçeksiz yapraklı bitkiler tercihiniz olabilir.
  • Tekstil ürünlerinde deri, keten, çuval bezi ve pamuklu kumaşlar hakimdir. Yerde ise uzun tüylü halılar ya da kilimler kullanılabilir.
  • Büyük posterler, metal ve ahşap aksesuarlar endüstriyel dekorasyonun olmazsa olmazıdır. Tekstil ürünlerinde ise harf detayı öne çıkar.


Pudra.com’un seçtiği endüstriyel dekorasyon trendi örneklerine bakmak için tıklayın.



Yüksek tavanlı ve büyük alanların bu dekorasyon stili için daha uygun olduğunu belirtmemiz gerek. Bu durumda, uyguladığınız detaylar kendini daha çok gösterecektir.

Gizem Elmas
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2