› 
 › 
24.10.2018

Kış bahçesi için dekorasyon önerileri

Kışın keyfini çıkarmak için kış bahçesi dekorasyonu önerilerimize göz attınız mı? İşte daha fazla alanı verimli kullanma ve şık hale getirmenin ipuçları!

İZLE: DEKORASYON HATALARI👇 
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balkon, teras ve bahçelerde kış bahçesi keyfi  de başladı. Mimar Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, kış bahçelerinde sıcak bir atmosfer sağlamak için dekorasyon önerilerinde bulundu.

Kış bahçesi için dekorasyon önerileri

Mimar Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu ilk adım olarak şunları belirtiyor: “Alanınızı verimli bir şekilde değerlendirmek  ve istediğiniz havayı yakalamak için başlangıçta kullanım beklentinizi düşünmeniz ve dekorasyonu buna uygun şekilde tasarlamanız gerekir. Kış bahçenizi oturma odası gibi mi kullanacaksınız, yemek odası resim atölyesi ya da hobileriniz için kullanacağınız bir mekan olarak mı değerlendireceksiniz?“

Mekansal işleve göre tasarıma önem verin
 
kış bahçesi dekorasyon önerileri

Mekandan beklenilen işleve karar verdikten sonra oluşturulmak istenilen atmosfere uygun stili belirleyip ardından mobilya, ürün ve malzeme seçimine karar verilmesi gerektiğini söyleyen Tamer ve Hatipoğlu, “Kış bahçesi için sahip olduğunuz alandan maksimum performansı almak için alanı iyi tanımanızı öneririz. Büyüklüğü, gün ışığını hangi açıdan ne kadar aldığı göz önünde bulundurulması gereken faktörler. Hem fiziksel hem görsel konforunuz açısından bu kriterlere dikkat etmeniz en ideal dekorasyonu oluşturmanızı sağlar“ diyor. 

Gün ışığının etkisinden faydalanın
 
Kış bahçesi için dekorasyon - ışık kullanımı

Kış bahçesinde dış mekan algısını artırmak ve gün ışığından daha çok faydalanmak isteyenlerin cam çatı yaparak ferah bir mekan elde edebileceğini kaydeden Tamer ve Hatipoğlu, içerideki ışık kontrolünü sağlamak için panjur veya perde kullanılabileceği belirtiyor. Kış bahçesinde sıcak bir atmosfer yaratmak için ahşap malzeme seçimi öneren Tamer ve Hatipoğlu, “Malzeme seçiminize doğal taşı da eklerseniz daha natürel bir hava yaratmış olursunuz. Tercihiniz modern tasarımlardan yana ise cam ve metal strüktürün uyumu uygun olabilir“ bilgisini veriyor. 

Kış bahçesini ısıtmak ve evde bahar havası yaratın!
 
Kış bahçesinde bahar havası

Tamer ve Hatipoğlu, “Kış bahçenizde hem ortamın hem atmosferin sıcaklığını artırmak için bir başka fikir de şömine veya kuzine olabilir. Mekanın stiliyle uyumlu, örneğin modern veya country tarzda seçeceğiniz bir modelle kış bahçesini huzurlu ve konforlu bir yaşam alanına çevirebilirsiniz. Evde bahar havası hissetmek için ise renkli mobilyalar kullanarak kışın kapalı havalarda kendinizi bahar mevsiminde hissedebilir veya koyu tonlar kullanarak kontrastı ön plana çıkarabilirsiniz“ önerisinde bulunuyor.

Aydınlatma elemanları ile bahçenizi veya balkonunuzu daha şık hale getirebilirsiniz
 
Kış bahçesinde aydınlatma kullanımı

Kış bahçesinin aydınlatmasının da önemli bir konu olduğunu belirten Tamer ve Hatipoğlu, “Spotlar, duvar aplikleri ya da lambaderler işlevsel yanlarının yanı sıra kış bahçesine çok yakışır ve şıklık katar. Mobilyalarınıza, yerleşiminize ve zevkinize göre bir aydınlatma tercihi yapmak kış bahçeniz için tamamlayıcı bir unsur olur. Kış bahçesini güzelleştiren bir diğer unsur da bitkilerdir. Bitkiler her ortamda olduğu gibi kış bahçenize de ferahlık ve canlılık katar“ diyor. 

İlgili haberlerimiz:

​2018 sonbaharına özel dekorasyon fikirleri
Toprak renklerini eve davet etmek için en güzel fırsat sonbahar. Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu'ndan dekorasyon fikirleri Pudra.com'da.

​Sonbahar konseptine uygun 11 dekorasyon fikri
Mimar Figen Erdağ Demircan sonbaharda ev dekorasyonunda yapılabilecek değişiklikler için fikirler verdi, rahatça uygulanabilir püf noktaları paylaştı.

​Dekorasyonda renk seçmenin püf noktaları
Renkler, ruh halimizi ve mekanları nasıl algıladığımızı etkiliyor. İç mimari, dekorasyon ve tasarım dünyasının da en etkili araçlarından biri. Dekorasyon seçimlerinizde fikir verecek renk rehberi Pudra.com'da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER