› 
 › 
14.12.2020

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

Tekzen'den minimalist düşünerek göz yormayan bir yaşam alanı oluşturmak isteyenler için kolaylıkla uygulanabilecek minimalist dekorasyon fikirleri...

İZLE: DEKORASYONDA MODERN TARZ👇 
Evlerde veya ofislerde fonksiyonel olarak kullanılmayan ama atmaya da bir türlü kıyılamayan eşyalar bazen ciddi bir yük oluşturduğu gibi güz karmaşasına da neden olabiliyor. Gerçekten ihtiyaç olan ve aynı zamanda değer verilen eşyalarla, yük oluşturan eşyalar arasındaki çizgiyi bulmak ise kimi zaman zor olabiliyor.

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

Minimalist düşünerek göz yormayan bir yaşam alanı oluşturmak aslında mümkün... Minimalist yaşam tarzı önemli bir karar. Öncelikle ev veya ofisinizin bir depolama alanı değil, yaşam alanı olduğunun farkındalığı gerekiyor.

Tekzen yaşam alanlarında kolaylıkla uygulanabilecek minimalist dekorasyon fikirlerini paylaştı:
  • Çok karmaşık renkli ve fazla göz yoran eşyalarınızı azaltarak sadeleşme çalışmanıza başlayabilirsiniz.
  • Çok fazla eşya gözü yorar. Sade ve şık objelerle dekorasyonu tamamlamak sizi iyi hissettirebilir. Yaşam alanınızdaki fazla eşya ve objeleri azaltmak daha net bir dekorasyon için önemli bir adım olacaktır.
  • Minimalist yaklaşımda renkler ayrı bir önem taşır. Sadelik için beyaz veya açık pastel renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle metrekaresi küçük alanlarda bu renkleri kullanırsanız, bulunduğunuz alan daha geniş ve aydınlık görünür.

Bu haber ilginizi çekebilir: İskandinav stili ev dekorasyonu fikirleri
Sade, minimalist, modern ve çok işlevsel... İşte İskandinav tarzı ev dekorasyonunu en iyi tanımlayan dört kelime. Üstelik temizlemesi çok daha kolay!
 
İskandinav stili ev dekorasyonu

Odalardaki kullanım alanları
 
  • Herkesin dolabında mutlaka hiç kullanmadığı kıyafetler, aksesuarlar bulunur. Bir gün kullanırım düşüncesi ile saklanılan bu eşyalar aslında giderek büyüyen bir depo alanı oluşturmaktan başka bir unsur taşımaz. Öncelikle bir ihtiyaç listesi oluşturup, dolaplarınızı bu listeye göre düzenleyebilir, sadece sevdiğiniz ve kullandığınız eşyaları saklama yolunu seçebilirsiniz.
  • Kullanmadığınız eşyaları internet üzerinden satışa çıkarabilir ya da ihtiyacı olan, severek kullanabilecek başka bir kişiye verebilirsiniz.

banyo düzenleme için organizer
  • Banyo dolapları da yine sadeleştirilebilecek alanlar arasında yer alıyor. Banyo raflarımızda günlük ihtiyaç dışında çok fazla şey bulunduğu oluyor. Banyo dolaplarınızı şık organizer modelleri ile düzenleyebilir, hangi ürünleri kullanıyorsanız ayırabilir günlük kullanmayacağınız ürünleri, eşyaları ise ayrı bir yerde bulundurabilirsiniz.
  • Çekmecelerinizi de yine çekmece düzenleyiciler ile sade ve düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu düzenleyiciler aslında bazen gözden kaçan ama zaman içinde kullanmaktan zevk alacağınız eşyalarınızı her daim görmenize de faydalıdır.
  • Bir diğer düzenlenmesi gereken alanlar ise kitaplar. Dağınık ve ortada bekleyen kitaplarınızı kendi yapacağınız kitap raflarıyla düzenli, sade ve şık bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Elinizde bulunan kitapları tür ve yazarlara göre istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.

İlgili haberimiz: Akıllı ev sistemleri ile dekorasyonda teknolojik çözümler
Teknoloji hızla gelişirken, giyilebilir teknolojiler günlük hayatımızın bir parçası olmuşken, ev dekorasyonu da teknolojiden nasibini aldı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER