16.01.2019

Aloe vera bakımı nasıl yapılır?

Cilde ve vücut sağlığına türlü faydaları bulunan Aloe Vera bitkinizin daha uzun süre verimli olması için bakımında dikkat etmeniz gereken her şey Pudra'da!

Işıksız ve az su ile bile yetişebilen Aloe vera bitkisi, çiçekli bitkilere göre bakımı daha kolay gibi görünse de Aloe veranın daha uzun süre yaşaması için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte Aloe veranın evde nerede tutulması gerektiğinden, toprağını değiştirirken bilmeniz gereken konulara kadar her şey! 

Aloe vera bitkisi nasıl bakılır?

Cilt ve vücut sağlığına faydaları saymakla bitmeyen ve bakımı oldukça kolay olan Aloe Vera ofiste veya evde rahatlıkla yetirilebilir.  Uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitki olan Aloe Vera, her türlü ortama uyum sağlama becerisi ile bilinir. 

Aloe vera bitkisine evde nerede bakabilirsiniz?
  • Aloe vera, ışık almayan ortamlarda yetişir ancak kaktüs türlerinin günde 1 saat kadar gün ışığına ihtiyacı vardır. Bunun dışındakiler direkt gün ışığına maruz bırakılmamalıdır. Aloe veranız doğru ışıkta değilse, yapraklarının sararmasından ve incelmesinden, sönmesinden anlayabilirsiniz. 
  • Toprağı nemi çok sevmeyen Aloe vera bitkisinin toprağı asla çamurumsu, ıslak olmamalıdır. Ancak toprağın çok kuru da olmaması gerekir. Aloe veranın toprağını düzenli kontrol etmeli, hafif nemli olup olmadığına mutlaka bakmalısınız. 
  • Aloe vera, rüzgarlı yerleri sevmez. Bu nedenle pencere önlerinde, cereyan olabilen hollerde, kapı ağızlarında tutmamalısınız.
  • Aloe vera çok soğuk ortamlardan hoşlanmaz. Ortam sıcaklığı 14-15 derecenin altına düşmemelidir. 

Aloe vera nasıl sulanmalıdır?

Aloe vera sulamadaki temel kural, bitkinin toprağı kurudukça su verilmesidir. Toprağının kuruyup kurumadığını anlamak için toprağa bir parmağınızı bastırın. Sadece üstten kontrol etmek yetmez. Bitkinin toprağı halen nemli ise, normalde sulama günü bile olsa, bitkinin sulama işlemini bir sonraki güne ertelemeniz daha doğru olacaktır.
  • Aloe vera, yazın haftada en az 2 kere sulanmalıdır. Yaz mevsiminde sulama günlerini pazartesi ve perşembe olarak belirlerseniz, bitkiniz için uygun gün aralığını belirlemiş olursunuz. 
  • Aloe veranın kış aylarında haftada bir kere ve saksı üstten sulanması yeterlidir. Kış mevsiminde her pazartesi sulama yapabilirsiniz. 
  • Aloe vera sularken her zaman aynı ölçekli su kabı kullanılmalıdır. 
  • Aloe verayı akşam sulamışsanız, sabah, saksının dibinde kalan su mutlaka dökülmeli, emmediği su kaptan uzaklaştırılmalıdır. Böylece bitkinin toprağında koku ve haşere oluşması engellenir.

Aloe vera bitkisinin toprağı ne zaman ve nasıl değiştirilmeli?
  • Aloe vera toprağını yılda 1 kere, baharın başlangıcında yapabilirsiniz. Nisan ayı bunun için çok uygundur. 
  • Aloe vera, humuslu ve lifli toprakları sever. 
  • Aloe vera toprağını değiştirirken mutlaka öncekinden 1 numara büyük saksıya geçirmelisiniz. 

İlgili haberlerimiz:

Aloe vera bitkisinin 4 faydası ve uygulama yöntemleri
Aloe Vera, vücut için tam bir mucize! Yaraları iyileştiriyor, cildi nemlendiriyor, hatta yanık için bile kullanılabiliyor. İşte Aloe Veralı cilt bakımı!

​Cildiniz için bir mucize: Aloe vera
Sıcaklarda cildinizin ferahlamasını ve yatışmasını sağlayacak aloe veranın kullanım yöntemlerini sizler için araştırdık. Üstelik evde yapımı çok kolay!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER