02.10.2020

Nestle, WWF-Türkiye ile doğal yaşamı koruma çalışmalarına destek oluyor

Nestlé ve WWF-Türkiye, Birlikte Koruyalım Projesi ile yaşamı tehdit altındaki hayvanların korunmasına destek olmaya devam ediyor.

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, 3 yıldır desteklediği çevresel sorumluluk projesi Birlikte Koruyalım ile yaşamı tehdit altında olan hayvanlara dikkat çekmeyi sürdürüyor.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen proje kapsamında bu sene Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 10.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının daha güvenle denize ulaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler’in ilk olarak 2018 yılında başlattığı WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına desteği ile bugüne kadar birçok hayvan doğal yaşam alanlarında korundu. Yapılan çalışmalar neticesinde,
  • 2 senede toplamda 25.000 yavru yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşması desteklendi.
  • Akustik izleme yöntemiyle doğal yaşam alanlarında yunusların davranışları ve dağılımları izlendi.
  • Yunusların etkili takibi ve korunması için kimliklendirme çalışması yapıldı.
 
Ekosistemdeki bozulmalar sebebiyle dünyada pek çok canlı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Tüm dünyanın ortak sorunu olan bu konuya dikkat çeken Nestlé, WWF-Türkiye işbirliği ile gerçekleştirdiği doğal yaşama destek çalışmalarının 3. yılında yavru yeşil deniz kaplumbağalarını yaşam alanlarının korunmasını destekliyor. 

2018 yılından bu yana toplamda 25.000 yeşil deniz kaplumbağasının denize ulaşmasına yardımcı olan Nestlé ve WWF-Türkiye, bu yıl daha fazla yaşamı tehdit altındaki hayvanı korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

WWF-Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalara bu yıl bir kez daha destek olan Nestlé, küçük yaşlardan itibaren kazanılan hayvan sevgisinin çocukların duygusal gelişimlerine olumlu katkı sağladığı bilinciyle çalışmalarına yön veriyor. Proje, aynı zamanda çocukların doğayla ilgili farkındalıklarını da artırmayı hedefliyor.
 
Birlikte Koruyalım ProjesiHer kahvaltılık gevrek, yaşamı tehdit altındaki hayvanları koruma çalışmalarına destek oluyor!

Doğal yaşama destek projesi her yıl olduğu gibi bu yıl da doğaseverlerin desteğiyle büyüyor.

Eylül-Kasım ayları arasında devam edecek proje boyunca kampanya görseli taşıyan NESQUIK ve Corn Flakes kahvaltılık gevrek paketlerini satın alan tüketiciler,

Türkiye’deki yeşil deniz kaplumbağalarının doğal yaşam ortamlarında korunmalarına ve yunuslara yönelik yapılan izleme çalışmalarına destek oluyor.

Kampanyalı paketlerde yaşamı tehdit altında olan yabani hayvanlardan saz kedisi, yunus, deniz kaplumbağası ve boz ayı ile ilgili önemli bilgiler de tüketicilerle buluşuyor.
 
Geri dönüşüme destek

Proje için hazırlanan www.birliktekoruyalim.com web sitesinde, çocukların ve ailelerin konuyla ilgili farkındalıklarını artıracak içerikler, eğlenceli ve öğretici oyunlar ve pek çok sürpriz yer alıyor.

Web sitesinde tüketicilerin satın aldıkları kampanya paketlerini getirip geri dönüşüme katkıda bulunabilecekleri Türkiye genelindeki Migros mağazalarının bilgileri de bulunuyor. Tüketiciler bu Migros noktalarında yer alan Çevko geri dönüşüm kutularına boş ürün paketlerini atarak çevreyi korumaya destek olabiliyor. Böylelikle kampanya için üretilen 1 milyondan fazla paketin geri dönüşüme kazandırılması hedefleniyor.

Kampanya ile korunma altına alınan yaşamı tehdit altındaki türler
 
Saz kedisi, yeşil deniz kaplumbağası, yunus ve boz ayı Türkiye’de yaşamı tehdit altında olan hayvanlar arasında yer alıyor.
 
Saz Kedisi
 
Yaşamı tehlike altında olan hayvanlar | Saz kedisi
 
  • Boz renkli saz kedisi, ince uzun bacaklara sahip. Gece-gündüz aktif olan saz kedileri deniz, göl ve nehir sistemlerindeki sazlıklarda, çalılık ve ormanlık alanlarda yaşıyorlar. Yavrularını ağaç kovukları, sık çalılıklar veya tilki, porsuk gibi hayvanların terk ettiği yuvalarda saklıyorlar.
  • Saz kedisi ülkemizde nesli tehlike altındaki türlerden.
  • Yaşamları; avcılık, habitat kaybı, bataklıkların tarım alanlarına dönüştürülmesi ve kemirgenlerle mücadele sonucu avlarının azalmasıyla daha fazla tehlike altına girmiş durumda. 

Deniz Kaplumbağası
 
Yaşamı tehlike altında olan hayvanlar | Deniz kamplumbağası
 
  • Okyanuslarda 7 farklı deniz kaplumbağası türü bulunuyor. Bunlardan Pasifik Okyanusu’ndaki deri sırtlı deniz kaplumbağası ve Akdeniz’deki yeşil deniz kaplumbağası nesli kritik düzeyde tehdit altındaki türler arasında yer alıyor.
  • Bir deniz kaplumbağasının yaşam süresi 25-50 yıl.
  • Akdeniz kıyısındaki dişi yeşil kaplumbağaların %50’den fazlası Akdeniz kıyılarımıza yuva yapıyor.
  • Proje kapsamında son on yılda Adana - Akyatan’da 180 bin yavru deniz kaplumbağasının denize ulaşması sağlandı.
 
Yunus
 
Yaşamı tehlike altında olan hayvanlar | Yunus
 
  • Denizlerimizde mutur, afalina ve tırtak olarak bilinen 3 yunus türü yaşıyor. Yunuslar, yaşam alanlarının kaybı,  deniz ve ses kirliliği, kazayla ağlara takılma gibi tehditlerle karşı karşıyalar.
  • Yunusların ağırlıkları ortalama 200 kg.
  • Yunuslar deniz ortamındaki besin piramidinin en üst seviyesinde yer alan canlılardan biri ve kirlilikten ciddi şekilde zarar görüyorlar.
 
Boz Ayı
 
Yaşamı tehlike altında olan hayvanlar | Boz Ayı
 
  • Yaşadıkları doğal alanlarda besin piramidinin en üstünde bulunan boz ayılar, Türkiye faunasının önemli türlerinden biri. 
  • Beslenme, üreme, barınma gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için geniş ve güvenli alanlara ihtiyaç duyuyorlar.
  • Bir doğal alandaki ayı nüfusu, içinde bulunduğu ekosistemin sağlıklı olduğunun göstergesi.
  • Boz ayıların varlığı, avladıkları geyik, karaca ve yaban keçisi gibi türlerin de varlığının işareti. Hem etçil hem otçul olduğundan, varlıkları bu besin çeşitliliğine bağlı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2