› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.12.2011

2012 Pirelli takvimi çıktı!

İtalyan fotoğrafçı Mario Sorrenti’nin imzasını taşıyan 2012 Pirelli takvimi tamamlandı ve tüm fotoğrafları görücüye çıktı. İşte 2012 Pirelli takviminden seçtiğimiz en çarpıcı fotoğraflar...

Pirelli 2012 takvimi, New York’ta yaşayan İtalyan fotoğrafçı Mario Sorrenti’nin imzasını taşıyor. Sanatçı, “Swoon” (Kendinden Geçiş) adını verdiği çalışmasında ‘mest olma’ halini ölümsüzleştirmek için Güney Korsika’nın Murtoli bölgesine 60 km uzaklıkta bulunan Bonifacio’nun sarp ve engebeli tabiatını tercih etmiş.

Nü fotoğraflardaki ustalığıyla ünlü sanatçı, “Bence, fotoğrafçıyla ilham perisi arasındaki kuvvetli ve özel ilişki, doğal güzelliği yücelten güçlü bir estetikle pekişiyor. Takvim için çalışırken fotoğraflarıma dolaysız, yalın ve gerçek bir ilişki inşa ederek yaklaştım. Görüntülerdeki saflığı da böyle yakalayabildim. Swoon’da bedenleri, kendisinin uzantısıymış gibi kucaklayan doğayla doğrudan temas halinde konumlandırdım; böylece kayalar, ağaç gövdeleri, gökyüzü ve deniz, bedenler için eşsiz bir arka plana dönüştü” diyor.

Doğanın çıplaklığına insanın en yalın hali, çıplaklığı eşlik ediyor bu yılın fotoğraflarında.

Sorrenti, belki de Pirelli tarihinin en cesur takvimine imza atmış bu şekilde. O yalınlığı yakalamak için de modellere neredeyse hiç makyaj yapılmamış.

2012 Pirelli takviminde kimler var?
18’i siyah-beyaz, yedisi renkli olmak üzere 25 fotoğraftan oluşan 2012 Pirelli Takvimi, daha önce hiç kullanılmamış bir formatta; ince kanvas astarlı bir portfolyo içinde sunuluyor. Yapraklarını süsleyen 12 güzelin dokuzu model ve üçü de oyuncu.

Modeller; Brezilyalı Isabeli Fontana, Rus Natasha Poly, Hollandalı Saskia de Brauw ve Lara Stone, Amerikan Joan Small ve Guinevere Van Seenus, Polonyalı Malgosia, Litvanyalı Edita Vilkeviciute, İngiliz Kate Moss. Oyuncular ise Ukraynalı Milla Jovovich, İtalyan Margareth Madè ve Japon Rinko Kikuchi.

Türkiye'ye 500 takvim
Pirelli Takvimi tüm dünyada sadece 20 bin adet basılıp dağıtılıyor. Her biri numaralanmış olan bu en ünlü takvimden Türkiye’ye ise 500 adet veriliyor.


2012 Pirelli takviminin son fotoğraflarını görmek için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2