› 
 › 
08.03.2022

Kadınlara yönelik 8 farklı önyargı, tek bir cevap!

Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınların sık karşılaştığı 8 farklı önyargı, 8 farklı kadın çizer ile görselleştirildi. Kazanan, engelleri aşan kadın oldu!

"Başında erkek olmadan gidemezsin", "Boşanırsan tek başına ayakta kalamazsın", "Evlenecek yaşa geldin, ne okulu?", "Hiç tecrüben yok, batarsın", "Torun sevecek yaşta. Sana yakışmaz", "Çalışma şartları bir kadın için uygun değil", "Senin işin kariyer değil, annelik yapmak", "Kadın dediğin erkek işine karışmaz"...  sözleri ne yazık ki 7'den 70'e hiçbir kadın için yabancı değil! Çünkü her başarılı kadının arkasında bir engel vardır. Ancak, çalışırsak arkada kalır!

ING Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınların sık karşılaştığı 8 farklı ön yargıyı, 8 farklı kadın çizer ile görselleştirerek kadınlara yönelik önyargılara dikkat çekmeyi ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
 
Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır

Toplumun kadınlara dayattığı rollere, karşısına çıkardığı engellere ve neyi yapıp yapamayacağına dair önyargılara hayatın birçok alanında rastlanıldığından hareketle “Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır” teması ile ilerleyen ING, “8 Mart, engel tanımayan kadınların günü. Vazgeçmeyen kadınlar engelleri aşar” mesajıyla kadınları bu engelleri aşabilmeleri için destekliyor. 
 
Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır


Toplumun kadınlara dayattığı rollere, karşısına çıkardığı engellere ve neyi yapıp yapamayacağına dair önyargılara hayatın birçok alanında her gün rastlanıldığından hareketle “Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır” teması ile ilerleyen ING Türkiye, kadınlara yönelik önyargıların yıkılması için çağrıda bulunuyor ve “8 Mart, engel tanımayan kadınların günü. Vazgeçmeyen kadınlar engelleri aşar” mesajıyla kadınları bu engelleri aşabilmeleri için destekliyor.
 
Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır


8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın çizerler Aybikem Güzeliş, Beril Ateş, Büşra Üzgün, Dilara Akbal, Kayansel Kaya, Kübra Ertap, Selin Tahtakılıç ve Sibel Açıkalın Gün ile iş birliği yapan ING, kadınlara yönelik ’Çalışma şartları bir kadın için uygun değil’, “Kadın dediğin erkek işine karışmaz”, ‘‘Boşanırsan, tek başına ayakta kalamazsın’’ ve ’Evlenecek yaşa geldin, ne okulu?” gibi sık karşılaşılan 8 farklı önyargıyı görselleştiriyor. Önyargılara dikkat çeken ING, “Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır. Kadınlar çalışarak, mücadele ederek, vazgeçmeyerek, ödün vermeyerek, pes etmeyerek, kulak asmayarak, en önemlisi de kendilerine inanarak engelleri arkada bırakır” mesajını vurguluyor. 
 
Her başarılı kadının arkasında bir engel vardır
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2