› 
 › 
19.08.2023

Dönüşüm danışmanı 300 kadın girişimci sektöre adım attı!

Eşyalarını boyayarak yenileyen kadınlar, bu çalışmalarının karşılığını 'boya dönüşüm uzmanlığı' kazanarak aldı. Sektöre 300 kadın girişimci adım attı.

Eşyalarını boyayarak yenileyen girişimci kadınlar hızla artıyor. Sektördeki bu açığı fark eden Bianca Boya, eğitim verdikleri 1500 kadından 300'ünün boya dönüşüm danışmanı olarak profesyonel anlamda mesleğe adım atmasını sağladı. 300 yeni bayilik vereceğini açıklayan firma, kadınların da bu bayiliklerde yerini almasını bekliyor...

Dönüşüm danışmanı 300 kadın girişimci sektöre adım attı!

Eşyaları değiştirmek yerine, dönüştürmek, eski mobilyalarımıza hayat vermek aile bütçesine katkı sağlarken aynı zamanda sürdürülebilirlik adına da önemli bir adım atıyoruz. Son 10 yılda, taleplerin çoğalması ile profesyonel boya ve dönüşüm ürünlerinin piyasada kendine daha büyük yer bulması, çok daha ulaşılabilir olmasının da bundaki payı tartışılmaz.

ATMA, SATIN ALMA, DÖNÜŞTÜR

Sanatsal bir hobi olarak başlayan eşya boyama, zamanla "satın alma dönüştür" trendinin doğal bir ihtiyacı haline geldi.
 
Satın alma dönüştür

Boya piyasasında, müşteri talebi artıkça arz, art artıkça seçenek beklentisi çoğaldı. Boya renklerinde ve özelliklerinde seçeneklerin çoğalması, çok daha fazla insanın eline fırçayı almasını sağladı.

Evine yeni bir hava katmak isteyen, mutfak raflarının renginden sıkılan veya eski eşyalarını yeniden kullanılabilir hale getirmek isteyenler rahat uygulanabilir, hızlı sonuç alınan ve uzun süre dayanan ürünlere daha da fazla talep göstermeye başladı.

BOYA SEKTÖRÜNÜN YENİ PAZARI: DÖNÜŞÜM BOYALARI

Eşyaları değiştirmek yerine dönüştürmenin uzun zamandır dikkat çeken bir trend olduğunu vurgulayan Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu, ayrıca enflasyonun artmasıyla dönüşüm boyalarına talebin de arttığını, bu arada dayanıklılığın da ön plana çıktığını belirtti. Böylece dönüşüm boyalarıyla boya sektöründe yepyeni bir pazar doğmuş oldu.
 
Atmak yerine dönüştür

Dönüşüm boyaları boya ile yenilemeye göre en az 8-10 kat arasında bir maliyet avantajı sunuyor.

Sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde evini yenilemek isteyenlerin yeni fikirler sahibi olarak dekorasyona dair vizyonları da bu arada genişledi.

Neyin nasıl paylaşıldığına dair paylaşımlar ve renk önerileriyle pazar iyice büyüdü. 
Ev yenileme
 
Dönüşüm boyalarında kadınların da çok etkin olduğunu belirten Feyzoğlu, “Son bir yılda 1500 kadına seminer verdik, eğitimlerimizde teknik bilgiler uygulamalı olarak sunuluyor, 300 kadın boya dönüşüm danışmanı olarak profesyonel anlamda bir meslek sahibi oldu. Her bölgeden kadın kullanıcılar Instagram üzerinden anlaştıkları müşterilerinin evlerine gidip evlerinde boyama hizmeti verebiliyorlar. Bu, bizim sektörde olmayan bir uygulamaydı. Boya denilince akla her zaman erkek gelirdi ama biz bunu değiştirdik. Eğitim faaliyetlerimiz devam edecek ve 2023 sonunda hedefimiz 5 bin kadın kullanıcıya ulaşmak.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye bazında bayi ve alt bayilerinin toplam sayısının 1200’e ulaştığını ve bu sayıyı 2023 sonuna kadar 1500’e çıkaracaklarını da ifade eden Feyzoğlu, yeni açılacak 300 bayi içerisinde kadınların da yer alacağını ümit ettiklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yatak odanızı nasıl daha şık hale getirebilirsiniz? İşte 5 temel dekorasyon kuralı!
Yatak odanızı hem şık hem de keyifli hale getirmek istiyorsanız, yatak odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken bu 5 temel kurala kulak verin!

Evlilik kariyere engel değil ancak erkekler öyle düşünmüyor
Kadınlara göre evlilik kariyere engel değil, ancak yapılan araştırmalara göre evliliğin kariyere engel olduğunu düşünen erkekler, kadınlardan 3 kat fazla.

Bakanlıktan üreten kadınlara destek: Vergi muafiyeti
Yeni kanun değişikliğiyle evde üretilen ürünlerin İnternet satışından kazanılan gelir, yıllık asgari ücretin brütünü aşmama koşuluyla vergiden muaf olacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER