@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.02.2016

Affetmek mümkün mü?

Affetmenin en iyi intikam olduğu söylenir, aynı zamanda kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik. Affetmek için neler yapabileceğiniz Pudra.com'da.

Sizi aldatan partneriniz, en önemli sırlarınızı başkalarıyla paylaşan arkadaşınız, sizi insanların içinde küçük düşüren aileniz... Bir şekilde sizi kırmayı başaran herkes, bu üzüntünün yanında bir de soru getirir, gerçekten affetmek mümkün mü? Kızgınlığınız ve ilk anlardaki o büyük öfkeniz geçtikten sonra, karşınızdaki kişiyi gerçekten affedip affedemeyeceğinizi düşünmeye başlarsınız. Kabul edelim, bu süreç aslında tüm o kızgınlıktan bile daha zor. Çünkü affetmenin aslında kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyilik olduğunu söyleyen tüm o cümlelere rağmen, affetme süreci oldukça sancılı. Özellikle de karşınızda çok güvendiğiniz ancak bu güveninizi boşa çıkaran bir insan varsa... Ama ne olursa olsun hayatınıza devam edebilmek için affetmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Peki, ama nasıl? İşte affetmek için yapabilecekleriniz...



Affetmek mümkün mü?
Affetmenin ne olduğunu öğrenin

Her şeyden önce affetmek sizin için ne anlama geliyor, bunu düşünmelisiniz. İlişkinize devam edebilmek için bir yol mu? İç huzurunuzu bulmak için yapmak zorunda olduğunuz bir şey mi? Bunu bildiğinizde gideceğiniz yolu daha net görmeye başlayabilirsiniz. Affetmek karşınızdaki kişi için yaptığınız bir şey ya da bundan sonra ilişkinizde her şeyin mükemmel olacağının garantisi değil. Sizi üzen birini affetmek, tüm yaşananları unutmak anlamına gelmiyor. Affetmek, olanları kabullenmek ve bu durumla barış içinde yaşamak için bir yol sadece. O yüzden bu sürece karşınızdaki kişiyi dahil etmeniz bile gerekmiyor, bu sadece kendinize yapabileceğiniz bir iyilik.


Zaman tanıyın

Sürekli öfke ve kırgınlıkla yaşamanın ne kadar zor olabileceğini biliyoruz. Ancak her şeyin bir günde iyişeşmesini beklemek gerçekçi değil. Sizi aldatan sevgilinizin, olayın hemen ardından kapınızda belirip af dilediğini düşünün. Ya da güveninizi boşa çıkaran en yakın arkadaşınızın, siz olayı öğrenir öğrenmez özür dilemeye geldiğini. Tüm bunlar sadece daha çok üzülmenize, kırılmanıza hatta haklı olmanıza rağmen karşınızdakini kırmanıza neden olur. En iyi ihtimalle bu ilk anda dilenen özürleri kabul etseniz bile olayın sıcaklığı geçtiğinden pişman olabilirsiniz. Bu yüzden kendinize zaman tanıyın. Sizi üzen kişilerden bir süre uzaklaşın. Hem onlara yaptıkları hatayı anlamak için zaman tanıyın hem de bu olayın sizin için ne kadar önemli olduğunu anlamak için zaman kazanın. 
 

Duygularınızla yüzleşin

Gerçekten ne hissettiğinizi bilmeden karşınızdaki kişiyi affetmeniz mümkün değil. Kızgın mısınız yoksa hissettiğiniz şey kırgınlık mı? Hayal kırıklığı mı yaşıyorsunuz? Yoksa aslında daha önce fark edip görmezden geldiğiniz şeyler yüzünden kendinize mi kızıyorsunuz? Sizi bu kadar üzen şey ne? Güveninizin boşa çıkması mı yoksa böyle bir insana güvenmiş olmak mı? Kendinize sormaktan korktuğunuz sorularla yüzleşin. Bir kağıt kalem alıp içinizden geçen her şeyi sınırlandırmadan yazın. Bu çoğu zaman içimizden geçenleri fark etmenin en kolay yolu. Ne hissettiğinizi bilirseniz, bu durumla baş etmeniz daha kolay olur. Ancak duygularınızı anlamak için mümkün olduğunca kendinizle kalın. Durumu başkalarına anlattığınızda olay daha karmaşık bir hal alabilir. Hatta bir süre sonra ilişkinize devam etmek isteseniz bile olayı bilen insanların tepkisinden çekinmeye başlayabilirsiniz. Sorunu tek başınıza çözmekte zorlanıyorsanız, aslında size yardımcı olabilecek tek kişinin soruna sebep olan kişi olduğunu aklınızda tutun.

Affetmek mümkün mü? 2
Kabullenin

Karşınızdaki kişiyi affetseniz de, ilişkinize bir şans daha verseniz de yaşanan olayları unutamayacaksınız. Hiç yaşanmamış gibi davranmak yerine bu durumu kabullenin. Kalbiniz kırıldı, belki maddi manevi zarar gördünüz, güveniniz boşa çıktı... Tüm bunları zamanla atlatabilirsiniz ancak geçmişi değiştiremezsiniz. Olan oldu ve ne sizin ne de karşınızdaki kişinin bunu değiştirmesi mümkün değil. Bu yüzden "Keşke böyle yapmasaydın" cümlesiyle vakit harcamayın. Bu yaşananlara rağmen nasıl devam edeceğinize odaklanın, olanları kabullenin. Kabullenebilmek için, sizi üzen olayı defalarca kafanızda tekrar tekrar yaşamayı deneyin. Sizin için çok üzücü olsa da, yaşananı normalleştirmenin tek yolu bu.


Empati yapın

Eşiniz, aileniz ya da arkadaşınız bir hata yaptı çünkü tüm insanlar hata yapar. Siz de dahil kimse kusursuz değil. Herkes zaman zaman yanlış inançlarla hareket eder, farkında bile olmadan hatalar yapar çünkü herkesin mutlaka bir kusuru var. Sevdiğiniz herkes size mükemmel görünse de karşınızdakinin mükemmel olmadığını kabullenin. Neden böyle bir şey yapmış olabileceğini düşünün. Gerçekten amacı sizi üzmek miydi? Kasıtlı olarak mı böyle davrandı? Yoksa sadece anlık bir yanlış mı yaptı? Bu olayın sizi ne kadar üzdüğünü fark etti mi? Kendinizi onun yerine koyun ve tüm bunları niye yaptığını ve siz olsanız ne yapacağınızı düşünün. Ama bu süreçte kendinize dürüst olun. Hepimiz "asla aldatmam" ya da "asla arkadaşıma ihanet etmem" gibi cümleler kurarız. Peki, gerçekten siz aynı koşullarda kalsanız bu sözlere sadık kalabilir miydiniz? Tabii bunları düşünürken, karşınızdakinin hataları için bahane bulmamaya çalışın.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Geçmişinizden alacağınız 7 hayat dersi
Olgunluk çağınız en doğruları yaptığınız zamanlar olmayabilir. Gençlik yıllarınızdan alacağınız çok önemli dersleri hatırlamakta güçlük çekiyorsanız Pudra.com’un bu yazısı size yardımcı olacaktır.

Mutlu kadınların sırları
Siz de etrafınızdaki, sürekli gülen, neşeli ve mutlu görünen insanlardan biri olabilirsiniz. Bunun için Pudra. com sayfalarında paylaştığımız mutlu kadınların 6 sırrını hayata geçirmelisiniz.

​Huzurlu olmak için 100 öneri
Hayatı güzelleştirmek, onu daha sakin yaşamak için küçük ama etkisi büyük adımlar atma zamanı. Hayatta daha huzurlu olmaya yardımcı olacak 100 öneriyi Pudra.com'da okuyun.

Toksik ilişkilerden nasıl kurtulursunuz?
Sizi sürekli mutsuz eden toksik bir ilişkinin içindeyseniz kurtulmak için çaba göstermeniz gerek. Zararlı ilişkilerden kurtulma yolları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER