@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.04.2017

Toksik ilişkilerden nasıl kurtulursunuz?

Sizi sürekli mutsuz eden toksik bir ilişkinin içindeyseniz kurtulmak için çaba göstermeniz gerek. Zararlı ilişkilerden kurtulma yolları Pudra.com'da.

Sizi bir şekilde kısıtlayan, kötü hissettiren ve mutsuz eden her ilişki toksik olabilir. Aileniz, sevgiliniz, arkadaşlarınız... Hepsiyle kurduğunuz ilişki fark etmeseniz bile size zarar verebilir. Karşınızdaki kişinin fazlasıyla dominant olduğu, hayatınız üzerinde egemenlik kurmaya çalıştığı ve bunun için de duygusal manipülasyon yapmaktan çekinmediği ilişkiler zamanla sizi tüketebilir. Böyle bir ilişkinin içindeyken hayatınızın kontrolünü kaybettiğinizi ve karşınızdaki kişinin akıl oyunları yüzünden hiç istemediğiniz bir noktada durduğunuzu fark edebilirsiniz. İş yerinde arkadaşınızın yaptığı yanlış bir şeyi gizlemek için kendinizi tehlikeye atmanız, anneniz istediği için her hafta sonunu onunla geçirmeniz ya da sevgiliniz istedi diye iş değiştirmeniz... Hepsi birer toksik ilişki ve iletişim kurmaya çalışarak bu ilişkilerden kurtulmanız zor. Peki hayatınızdaki bu toksik ilişkilerden nasıl kurtulacaksınız? İşte size zarar veren ilişkilerden arınma yolları...



Toksik ilişkilerden nasıl kurtulursunuz?
Bu ilişki sizin için ne kadar önemli?

Size zarar veren bir ilişki içinde olduğunuzu fark ettiğiniz anda oradan uzaklaşmanız gerekir ancak bu her zaman mümkün olmaz. İlk olarak bu ilişkinin sizin için ne kadar önemli olduğunu ve vazgeçip vazgeçemeyeceğinizi düşünmeniz gerekir. Belki sevgilinizden ayrılmanız bir çözüm olabilir ancak sorun annenizse bir anda her şeyi kestirip atamazsınız. Ya da patronunuzla toksik bir ilişkiniz varsa işten çıkmak isteseniz bile maddi zorunluluklar ya da sözleşme süreniz sizi orada tutabilir. Bu yüzden önce vazgeçilmez bir ilişki içinde miyim diye sorun kendinize ancak bunu yaparken sebeplerinizi iyi analiz etmeye çalışın. Neden bu ilişkiyi bitiremiyorsunuz? Alışkanlık mı, sadakat mi, zorunluluklar mı sizi orada tutuyor? Alışkanlıkların da sadakatin de size zarar vermeye başladığından önemini kaybettiğini unutmayın.


Ne zamana kadar böyle devam edecek?

Sonunun ne zaman geleceğini bilirseniz her şeye dayanmanız kolaylaşır. Sebebi ne olursa olsun ilişkinizden vazgeçemediyseniz bile daha ne kadar dayanabileceğinizi düşünün ve ona göre hareket edin. Sizi mutsuz eden insanlarla birlikte çalışıyorsanız ve maddi zorunluluklardan dolayı ayrılamıyorsanız, işi ne zaman bırakabileceğinizi hesaplayın. Birkaç ay mı? Bir yıl mı? Daha mı uzun? Ne kadar sürerse sürsün bir gün oradan kurtulacağınızı bilmeniz size yardımcı olacaktır. Ailenizle sorunlu ilişkileriniz varsa onları ziyaret ettiğinizde sadece 2 saat oturacağınızı söyleyin ve asla bu süreyi geçmeyin. Bu sorunlu ilişkileri yaşamaya devam edecekseniz bile sınırlarını siz belirleyin, bu çok daha iyi hissetmenizi sağlar.


Stresten kurtulmak mümkün mü?

Hayatınızdaki tüm toksik ilişkilerden kurtulmanız mümkün olmasa da sebep oldukları stresi azaltmanız mümkün. Sürekli akıl oyunlarıyla, duygusal manipülasyonla uğraşırken kendinizi yalnızca mutsuz değil öfkeli de hissetmeniz doğal. Bu öfkenin içinizde kalması ise zamanla sizi daha çok tüketir. Bu yüzden her şeyden uzaklaşmanın bir yolunu bulun. Sizi mutsuz eden insanlarla dolu iş yerinizden çıktıktan sonra spora gidin, mümkünse sizi fiziksel olarak gerçekten yoracak sporlara yönelin. Geceleri yatmadan meditasyon yapın, toksik ilişkiler yaşadığınız arkadaşlarınızla görüşmeden önce nefes egzersizlerinden yardım alın. Tüm bu ilişkilerden kurtulamasanız bile sizde kalıcı sorunlara neden olmalarına izin vermeyin.


Yardımcı olmak zorunda mısınız?

Hesaplaşmanızı yaptınız ve size zarar veren sevgilinizi ya da arkadaşınızı hayatınızdan çıkarmaya karar verdiniz. Ancak onun bu durumu kabullenmesi zor olabilir. Siz ilişkinizi bitirdikten sonra da en güçlü silahı olan duygusal manipülasyonla tekrar iletişim kurmaya çalışabilir. Arayıp çok kötü olduğunu ve size ihtiyaç duyduğunu söylediğinde, yardımcı olmak istemeniz doğal ancak bu sadece size zarar verir. Karşınızda sizi mutsuz eden biri varsa, ona sorunları için üzüldüğünüzü ama yardımcı olamayacağınızı söylemeniz gerekir. Alışkanlıklarınız, sadakatiniz size bunu yapmamanız gerektiğini söylese de hiç kimse sizden değerli değil, özellikle de size zarar veren kişiler. Geçmişin hatırına onun yanında olmanız gerektiğini düşünüyorsanız, o geçmişin sizin için hiç de güzel olmadığını hatırlamalısınız.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kafanızı rahatlatacak 5 doğal yöntem
Kolayca uygulayabileceğiniz bu 5 yöntemle ilaçsız ve bitki desteksiz kafanızı rahatlatabilir, depresyonu hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

Yalnızlık korkusunu yenmenin yolları
Yalnızlık bazen geçici bir histen öteye geçip, bir korkuya dönüşebiliyor. Monofobia olarak da adlandırılan yalnızlık korkusunu Psikiyatri Uzmanı Op. Dr. Orhan Karaca, Pudra.com için yazdı.

Test: Affedici bir kadın mısınız?
Hemen hemen her şey için anlayışlı mısınız; yoksa küçücük şeyleri bile kaldıramaz mısınız? Sizin sınırınız nereye kadar? Bunun cevabı bu testte!

​Her kadının hayatında olması gereken 6 kişi
Biz Pudra.com olarak hayatımızda mutlaka olmasını istediğimiz insanları listeledik. Siz de bu listeye bakarak kendi çevrenizi tekrar gözden geçirebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER