@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.04.2011

Bir nefesle bahar temizliği

İçimizde olan her şey dışımızda beden buluyor. Öyleyse dışarıyla uğraşmaya gerek yok, temizliğe içeriden başlayalım. Önce ruhumuzu arındıralım. Yaşam koçu Saba Deniz yazıyor.

Güneş parladı. Ağaçlar çiçek açtı. Bahar geldi. Önce evler temizlendi, battaniyeler kaldırıldı. Bahçelere çiçekler ekildi, yabanı otlar temizlendi.

Bir nefesle bahar temizliği
Bir telaş kapladı her bir yanı.

Evleri temizlemek yetmedi. Bedenen de temizlenmek arınmak gerekti. Bunun için önce kıyafetler inceldi, pastel renkler giyildi. Fazla kilolar verildi, hafif yemekler yenildi. Hamamlarda keseler yapıldı, yürüyüşler günlük programa eklendi. Bu da yeterli gelmedi. Başka türlü de arınmak, temizlenmek, terk etmek gerekti.

Ruh da baharın gelişiyle telaşlanmıştı. O da tutunduklarından; korkular, yargılar, keşkeler… vazgeçme niyetindeydi. Bunun için önce affetti, korkularıyla yüzleşti. Teslim oldu. Olanı olduğu gibi kabul etti. İçindeki coşkuyu harekete geçirdi. Sonra bir baktı ki koca bir nefes alması gerekti. Nefesle, özüyle buluştu.

O an içindeki telaşı bitti, sadece oldu. Sonra bir baktı, içindeki her şeyi dışarıda gördü. Özü geldi. Kalbinde sevgi tohumları çiçek açtı. Işığı parladı.

Bu bahar kendim için farklı bir şey yaptım. Yeniden canlanan doğaya derin bir “nefes”le merhaba dedim. Kendimi, gelen bir mail’in akıntısına kapılmış ve birdenbire Antalya’ya sürüklenmiş ve orada bir grup tanımadığım insanın içinde derin nefesler alırken buldum.

Ben nefes aldıkça içimde hapsolmuş, kıytı köşelere saklanmış duygularım “aaaaaa” sesleri eşliğinde ağzımdan döküldü.

Rengi solmuş çakralarım boya fıçılarında her nefesle yeniden boyandı, renklendi, dengelendi. İçimde uyuyan prana (nefes) enerjim ise bu değişim karşısında dans etmeye başladı.

Sevgi kapılarım açıldıkça nefesimle daha derinlere indim ve bir baktım ki aslında “aslım-özüm” oradaymış.
Onunla meditasyon eşliğinde sabah kahvelerinde, akşamüzeri çay saatlerinde buluşup, anda yaratabileceklerimizden bol bol konuştuk. Birdenbire son gün geldi çattı. Bavullarım yeni farkındalıklarımla dolmuş, içimdeki yüklerim boşalmış gitmeye hazırlanırken, bir de baktım ki ilk gün yabancı olan herkes meğer eski tanıdıklarmış. Herkes sevgi dolu parlayarak bana el sallıyordu. Biliyorum ki hepsi bana beni gösteriyor.

“Transformal nefes tekniği” ile ben bu bahar canlanan doğayla bir bütün oldum.

Derin derin nefes almanız ve aslında özlemini çektiğiniz her şeyin o nefesle size geldiğini, onu sizin yarattığınızı fark etmeniz dileğiyle…

Sevgiyle yazdım,

Saba Deniz
Yaşam koçu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER