@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.01.2010

Can sıkıntısına çözümler

Hayat bazen çok sıkıcı, değil mi? İşte size, denenmiş ve onaylanmış, can sıkıntısına ilaç gibi gelecek tavsiyeler…

‘Canım sıkılıyor’, ‘Canım hiçbir şey yapmak istemiyor’ deriz sık sık… İnsanın meşgul olacağı bir işinin olmaması, bazen yaptığı işten tatmin olmamak can sıkıntısı yaratabiliyor. Kendinize, mutlu edecek bir meşgale bulmak için pudra.com’un tavsiyelerine bir göz atın.

Can sıkıntısına çözümler

Mutfakta zaman geçirin
Pek çoğunuz, “Bunu zaten hep yapıyoruz” diye itiraz edebilir. Sözümüz, mutfak alışkanlığı olmayanlara… Yemek yapmak insana terapi gibi gelebiliyor. Her gün yemek pişirmek için mutfakta olanlara da farklı malzemelerle bugüne dek denemediği tatlılar, kekler yapmak için kolları sıvamalarını öneriyoruz. Bunun için işe kendinize bir yemek kitabı alarak başlayabilirsiniz. Her evde olması gereken yemek kitapları neler mi? Tıklayın...


Gardırobunuzu düzenleyin, kıyafet kombinasyonu yapın

Küçük kızların annelerinin giysilerini denemesi gibi zamanınızı kıyafetlerinizden farklı kombinasyonlar yapıp aynada kendinizi izleyerek geçirin. Bugüne dek keşfetmediğiniz kombinasyonlarla tanışmanız an meselesi! Yemek daveti, iş toplantısı, arkadaş buluşması için ayrı ayrı kombinasyonlar hazırlayıp gardırobunuzda hazır hale getirin. (Pudra.com'un moda bölümünde trendler, stil önerileri ve markaların en son koleksiyonları var. Görmek için tıklayın...)

Giymediğiniz kıyafetler gardırobunuzda öylece duruyorsa, ayıklama işlemi de sizi epey meşgul edecektir. Eskileri ayırın ve ihtiyacı olanlara verin.

Arkadaş buluşması
Uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızla buluşmanın tam zamanı! Hep aklınızda, ama eliniz bir türlü onu aramak için telefona uzanmıyorsa, cesur olun, karar verin ve telefonu tuşlayın. Evinize davet edin ya da siz ona gidin. Birbirinize anlatacak epey konu biriktirmiş olduğunu görüp, bu buluşmadan pişman olmayacaksınız.

Fotoğraflarla ilgilenin
Fotoğraf albümleriniz rafta öylece uykuya dalmış vaziyetteyse, uyanma vakti geldi demektir. Sayfaları çevirin ve biraz anılara dalın. Bugüne dek albüme yerleştirmeye üşendiğiniz fotoğraflar varsa onları da albüme koyun. Bilgisayarınızdaki fotoğraflardan da seçim yapıp bastırın. Belki bazı fotoğrafları albüme değil duvara asmayı tercih edersiniz. Bunun için bir fotoğraf panosu hazırlayın ya da boy boy çerçeveler alın.

Bu arada sadece eski fotoğraflarla ilgilenmek can sıkıntınızı almazsa, elinize makinenizi alıp kendinizi yollara vurun. Fotoğraf çekmek, can sıkıntısına öyle iyi geliyor ki…

Makyaj yapın

Siz de hep aynı pratik makyajla dışarı çıkanlardan mısınız? Bir göz kalemi ve bir allık… Bu defa makyaj malzemeleriniz arasında bir gezintiye çıkın ve kendiniz üzerinde değişik makyaj stilleri deneyin. Belki de bugüne kadar yaptığınız makyaj sizi iyi ifade eden makyaj değildi… Yeni bir tarzı keşfederek can sıkıntınızı gidermeye ne dersiniz? (Pudra.com makyaj okunusunu a’dan z’ye inceliyor. Okumak için tıklayın…)


Evde doğal bakım yapın
Evdeki malzemelerle kendiniz için cilt bakım seansı uygulayın. Bunun için pudra.com’un tariflerinden yararlanabilirsiniz.
Her cilt için pratik ev maskesi tarifleri...

Film izleyin
İçinde bulunduğunuz ruh haline uyan film ya da filmlerin DVD’sini alın, kendinize patlamış mısır hazırlayın ve televizyonun karşısına geçin. Bugün, sizin gününüz! En güzel kadın filmleri veya en güzel aşk filmleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Yürüyüş yapın
Evde tıkılıp kaldığınızı düşünüyorsanız, neden kendinizi yollara atıp kısa bir yürüyüş yapmıyorsunuz? Sevdiğiniz şarkıları dinleyerek tempolu adımlar atmak, sıkıntınızdan eser bırakmayacak…

Keşfe çıkın
Belki hep aklınızdaydı ama tembellikten bir türlü cesaret edemediniz. Sokağa çıkın ve kendinizi sokakların akışına bırakın. İstanbul’daysanız, Galata’nın dar sokaklarını, yeni açılan kafelerini keşfe çıkın. Beyoğlu’nun ara sokaklarında yeni butikler, sıra dışı giysi dükkanlarıyla tanışın.

Fal baktırın

“Ben fala inanmam” da deseniz, falsız kalmamanızı tavsiye ederiz! Hayatınıza küçük bir renk katmak adına, sayıları gün geçtikçe çoğalan fal kafelerden birine uğrayın ve bir köpüklü kahve ısmarlayın. Sonrası falcının hünerine kalmış…

Müze gezin
İstanbul Belediyesi’nin müzekart’ını satın aldıktan sonra istediğiniz müzeye ve saraya para ödemeden girebiliyorsunuz. Pera Müzesi, Sabancı Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Oyuncak Müzesi, İstanbul Modern, Santral İstanbul’a gidebilir, sarayları gezebilirsiniz.

Sürpriz hazırlayın

İlla ki özel gün olması gerekmiyor hediye vermek için. Sevgilinize ya da eşinize kendi ellerinizle bir hediye hazırlamak için vaktiniz var, değil mi? Ona en sevdiği şarkıları bir CD’ye kaydederek, birlikte çektirdiğiniz fotoğraflarınızdan kolaj yaparak, en sevdiği tatlıyı pişirerek, sevdiği müzik grubu için aldığınız konser biletini ilginç bir paketin içinde sunarak sürpriz yapabilirsiniz.

Yazı yazın
Ne de olsa söz uçar, yazı kalır! Siz de kendinizden bir şeyler bırakın kağıtlara… Günlük tutmak, kendine mektup yazmak ya da içinden geldiği gibi hayata dair notlar almak rahatlatır insanı.

İyilik yapın
Pek sık görmediğiniz yaşlı bir akrabanızı ziyaret edin. Yaşlılar, hatırlanmaktan mutlu olurlar. Bir huzurevine ya da çocuk yuvasına da gidebilirsiniz. Hatta bu ziyaretten önce arkadaşlarınızla organize olup onlar için hediye paketleri de hazırlayarak onları mutlu edebilirsiniz.

Bir derneğe katılın
Kadınlar ya da çocuklar için çalışan bir derneğe üye olup zamanınızı onlara bir şeyler kazandırarak geçirebilirsiniz. Kadınlara okuma yazma öğretmek, çocuklar için yardım toplamak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Yazımızla ilgili görüşlerinizi ve can sıkıntısına iyi gelen önerilerinizi yorum yazarak pudra.com okuyucularıyla paylaşabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER