08.11.2019

Aile Saati projesiyle ebeveynlere sağlıklı teknoloji eğitimi

KoçSistem ve AÇEV'in düzenlediği anne ve baba destek programı Aile Saati çerçevesinde 1330 ebeveyne ve 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak.

İZLE: GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI👇 
Sağlıklı teknoloji kullanımına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi "Aile Saati" kapsamında ebeveyn eğitimlerine başlandı. KoçSistem ve eğitim ortağı Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) düzenlediği Anne ve Baba Destek Programları çerçevesinde verilen eğitimlerle 1.330 ebeveyn ve onların 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak. İstanbul ve İzmir’de açılan 94 kurs ile bir yılda 1330 ebeveyne ulaşacak “Aile Saati” projesi ile teknolojinin hem çocuklar hem de ebeveynler tarafından sağlıklı kullanımına dikkat çekiliyor. Eğitimler kapsamında KoçSistem Gönüllüleri de eğitimci olarak ebeveynlere “Güvenli İnternet Kullanımı” ve “Teknolojide Yeni Trendler” konularında destek olacak.

Aile Saati projesiyle ebeveynlere sağlıklı teknoloji eğitimi

KoçSistem'in sağlıklı teknoloji kullanımına dikkat çeken sosyal sorumluluk projesi “Aile Saati” kapsamında ebeveyn eğitimlerine başladı.

AİLE SAATİ LOGOEğitim ortağı Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) düzenlediği Anne ve Baba Destek Programları çerçevesinde verilen eğitimlerle, 1330 ebeveyn ve onların 3-13 yaşları arasındaki çocuklarına ulaşılacak.

“Aile Saati” projesi kapsamında, İstanbul ve İzmir’in çeşitli semtlerinde açılan 94 kurs ile bir yıl boyunca ebeveynlere, bilinçli teknoloji kullanımı ve “ekransız” çocuklarıyla nasıl zaman geçirebilecekleri konusunda eğitim verilecek.

Çocuk gelişimi alanında uzman danışmanların görev aldığı Anne ve Baba Destek Programlarında KoçSistem Gönüllüleri de “Güvenli İnternet Kullanımı” ve “Teknolojide Yeni Trendler” konularında ebeveynlere destek olacak.

Evinizde Aile Saati uygulaması
Ekran - yaşam dengesini kurmak için Aile Saati projesi kapsamında haydikapatalım hareketi başlatıldı. Siz de bu kapsamda evinizde Aile Saati uygulaması başlayabilirsiniz. Bunun için...
  • Her gün saat 19:00 - 20:00 saatleri arasında tüm ekranları kapatarak, çocuklarla ekransız zaman geçirin. 
  • Kendinize ve ailenize ayırdığınız bu bir saatlik zamanı süreç içinde artırarak yaşam tarzı haline dönüştürmeyi hedefleyin.
  • Yasaklayıcı olmak yerine aile içi iletişimi güçlendiren ve teknoloji kullanımında genel bilinci yükselten bir yaklaşımla hareket edin.

Proje ile aile içi iletişimin kuvvetlendirilmesi hedefleniyor

KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca"Aile Saati" eğitimleri kapsamında İstanbul’un Ümraniye ilçesinde gerçekleştirilen AÇEV Baba Eğitim Destek Programı’na katılan KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, eğitim öncesinde yaptığı konuşmada projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: 

“Dijitalleşen bir dünyada, toplumlar için anlamlı bir geleceğin ancak ve ancak yetkin ve nitelikli nesiller tarafından inşa edileceğini biliyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın bireysel gelişimini son derece önemsiyoruz. Bu gelişimin ise teknolojiyi sağlıklı kullanan ailelerde başladığını biliyoruz.

#haydikapatalım hareketi ile başladığımız projemiz ile ebeveynlere her gün 19:00 – 20:00 saatleri arasında bir saatlik Aile Saati molası vermeye davet ettik.Şimdi ise projemizi ebeveyn eğitimleriyle yaygınlaştırıyoruz.

Eğitim ortağımız AÇEV’in Anne ve Baba Destek Programlarında verilen eğitimlerle çocuklarda ve ebeveynlerde teknoloji kullanımı ve teknoloji bağımlılığı konularında farkındalığı yükselteceğiz. Bugün bu eğitimi alan ve projemizin omurgasını oluşturan ebeveynlerle beraberiz. Projemiz kapsamında ulaşacağımız 1.330 ebeveyni de bu eğitimlerde edindikleri bilgileri çocuklarıyla aktif olarak uygulamaları için teşvik edeceğiz.”

Burcu Gündüz Maşalacı (AÇEV)"Çocukların teknoloji kullanımı konusunda engelleyici değil yol gösterici olalım"

Aile Saati projesi eğitim ortağı AÇEV Genel Müdür Vekili Burcu Gündüz Maşalacı, ebeveynlerin çocuk bakımı ve gelişimi konusunda çevreleri tarafından desteklenmeye ihtiyaç duyduklarının altını çizerek şunları söyledi:

"Eğitim ortağı olduğumuz KoçSistem Aile Saati projesi ile hali hazırda uyguladığımız Anne ve Baba Destek Programları kapsamında ailelere hem çocuk gelişimi hem de teknolojinin olumlu kullanımı üzerine yeni içeriklerle eğitimler vereceğiz.

Eğitimlerimizde öne çıkaracağımız temel mesaj ebeveynlerin çocuklarının bütüncül gelişimini desteklemeleri, bunu yaparken de teknoloji kullanımı konusunda engelleyici değil yol gösterici olmaları... Bu da onların teknolojinin öğrenmek, üretmek ve iletişim aracı olarak nasıl kullanılacağı konusunda desteklenmesi anlamına geliyor."

"Çocuklarımızın zihninde gelecekte hatırlayacakları güzel anılar bırakalım"

Genç ve çocuk iletişimine yönelik çok sayıda kitabın yazarı ve akademik çalışmalarıyla tanınan klinik psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, Aile Saati projesi kapsamında yapılan ve önemli bir eksikliği kapatacağına inandığını ifade ettiği eğitimlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Üstün Dökmen, Burcu Gündüz Maşalacı, Mehmet Ali Akarca
Fotoğraf: Prof. Dr. Üstün Dökmen, AÇEV Genel Müdür Vekili Burcu Gündüz Maşalacı, KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca
 
"Teknoloji bağımlılığı aslında küçük ya da büyük birçok insanı etkileyen yönüyle üzerinde ayrıntılı bir şekilde düşünülmeyi hak ediyor. Aile Saati de bu anlamda ebeveynlere teknolojinin kullanımını; bununla beraber ekranların kapandığı, daha iyi bir iletişim ortamının sağlandığı yolları gösterecek. Böylece daha etkin ve verimli yaşanacak gerçek bir 'Aile Saati'nde teknoloji artık anne babalar için korkulacak bir varlık olmaktan uzaklaşarak günün gerçeğine uygun rolüyle öne çıkacaktır.

En fazla bir saat çocuklarımızla birlikte #haydikapatalım diyerek aile içi iletişimi güçlendirecek çocuklarımızın zihninde gelecekte hatırlayacakları güzel anılar bırakacağız" 

Haydikapatalım logo
Her gün saat 19:00 – 20:00 saatleri arasında tüm ekranları kapatın, çocuklarınızla "ekransız" zaman geçirin!

İlgili haberlerimiz:

​Çocuklar ve gençler için güvenli internet nasıl sağlanabilir?
Çocuklar ve gençler için internet güvenliği günümüzde her zamankinden çok daha önemli hale geldi. Güvenli internet ortamı yaratmak için dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Dr Pınar Boncuk Dayanıklı anlatıyor.
​Çocukların internet güvenliği için anne babalara tavsiyeler
İnterneti güvenli kullanma bilgisine sahip olmayan çocukları korumanın yolu, bilinçli anne babadan geçiyor. Peki, anne babalar çocuklarının güvenli internet kullanımını nasıl sağlayabilirler? Yanıtı Pudra.com'da.

​Çocuğunuz internet bağımlısı mı?
Teknoloji çağında, çocuğumuzu internetle tanışmaması çok zor. Bağımlı olmasını önlemek ise denetleme ile mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER