11.08.2020

Hayatı yavaşlatın

Gün içerisinde yetiştirilecek onlarca şey varken yavaşlamak zor. Peki kendimize kalan zamanlarda? Sizce de durup ne yapıyorum ben demenin zamanı değil mi?

İZLE: MUTLU AİLE İYİ İLETİŞİMDE SAKLI👇 
Özellikle büyükşehirlerde yaşanan sürekli koşturmaca hali, aceleci olma ihtiyacı, içerisinde bulunulan anın kaçırılmasına, çevredeki güzelliklere odaklanamamaya, bu durum ise hayatta ve duygularda yorgunluklara sebep oluyor. Ancak, atılacak birkaç küçük adım hayatı yavaşlatmak, ruhen daha az yorulmayı ve anın tadını çıkarmayı sağlayabiliyor.

Hayatı yavaşlatın

Generali Sigorta, hayatı yavaşlatmak ve anın tadını dolu dolu çıkarmak isteyenlere öneriler sundu. İşte hayatı daha yavaş yaşamanın 7 yolu

1. Daha yavaş hareket edin

Gün içerisinde yetiştirilmesi gereken onlarca şey varken yavaşlamak zordur. Ancak daha yavaş hareket etmek, gün içerisinde yetiştirilmesi gereken şeylerin önünde bir engel değildir. Hatta yavaş hareket etmek yapılacak işe gereken odaklanmayı beraberinde getirmektedir.

2. Dijital diyet yapın
 
Dijital diyet

Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sosyal medya ağırlıklı olmak üzere dijital dünyada geçirilen zaman artıyor. Ancak hem gerçek hem de sanal dünyadaki koşuşturma, anlık bildirimler, iletiler, yanıt verilmesi gereken mesajlar, e-postalar beynin yorulmasına ve hayatın hızlı akmasına neden olmaktadır. Dijital diyet yaparak, diğer bir deyişle teknoloji kullanımını sınırlandırarak hayatı yavaşlatmak mümkün.

3. Her şeye yetişilemeyeceğinin bilincinde olun

Aynı anda çok fazla tamamlanması gereken şeyin olması modern dünyanın belki de günümüzde en önemli sorunu. Ancak her şeye yetişmek hem fiziksel olarak hem de ruhen mümkün değildir. Mevcut tamamlanması gerekenleri doğru planlamak, sıraya koymak en pratik ve yorucu olmayan çözüm yoludur. 

4. Anı yaşamaya odaklanın

Ana odaklanmakta zorlanan kişiler genellikle geçmişe ve geleceğe odaklanırlar. Ancak asıl olan mevcut ana odaklanmak ve anın tadını çıkarmaktır. Enerjiyi “ne olmalıydı” ve “ne olacak” soruları üzerinde düşünerek harcamak sıkça yapılan hataların başında gelir. Geçmiş değiştirilemeyecek, gelecek ise öngörülemeyecek şekildedir. Değiştirebilecek tek şey yaşanan andır.

5. Doğada vakit geçirin

DoğaDoğa, hayatın hızlı akmadan da devam ettiğinin belki de en basit kanıtıdır. Doğada daha fazla zaman geçiren insanların daha az kaygı ve depresyon gibi problemler yaşadığı ve daha yavaş hareket ederek anın tadını çıkardıkları kanıtlanmıştır.

6. Daha yavaş tüketin

Gelişen teknoloji ve her şeyin daha kolay erişilebilir olması önemli bir sorunu da beraberinde getiriyor; hızlı tüketim. Eskisine göre daha hızlı tüketiyor, daha hızlı yemek yiyor, her şeyi daha hızlı kullanıyor ve eskitiyoruz. Sadece ihtiyaç olana odaklanmak, yavaş yemek yemek, yavaş tüketmek hayatı yavaşlatmak için atılabilecek birkaç küçük ve kolay adım arasında yer alıyor.  

7. Çevrenizdekileri de bilinçlendirin

Hayatı yavaşlatmak ve ana odaklanmak bireysel olarak mümkün görünse de aynı düşünceye sahip insanların azlığı hem daha fazla enerji hem de zaman harcanmasına neden olmaktadır. Bireysel olarak atılacak adımların yanı sıra çevredeki insanlara da hayatı yavaşlatmanın nedeni ve önemi anlatılmalıdır. Bu bilinçteki insan sayısının artması kolektif mutluluğu beraberinde getirecektir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER