16.10.2017

Pozitif olmak sizin elinizde

Hayat kısa ve yıllar geçip gidiyor... Basit ve küçük davranış değişiklikleriyle, pozitif düşünerek hayattan zevk alarak yaşayın.

Pozitif olmak için...
  • Gün içerisinde sizi en neşeli kılan anları tespit edin. Örneğin, kendinizi güvende, mutlu ve rahat hissettiğiniz bir an. O neşeyi yaşadığınız anları gözlerinizi kapatarak şu an yaşıyormuşsunuz gibi bütün vücudunuza taşıyın. Pozitifliği hissettiniz mi?
 
  • Her şey yolunda gittiği zaman huzurunuz da yerinde olur. Elbette belirli dönemlerde sıkıntılarınız olacak fakat önemli olan sorunlara rağmen pozitif olmak. Canınızı sıkan bir durum olduğunda derin nefes alarak kendinizi doğa içinde yürüyormuş gibi hissedin, sizi dinginleştirerek huzur verir. Sorunlara daha pozitif bakmanızı sağlar.
 
  • Yeni ilgi alanları keşfedip yaratmaya çalışın. Bir şeyler keşfetmek ve öğrenmek sizi mutlu edecektir.
 
  • Geçmişte üzgün, mutsuz olduğunuz bir an’ı düşünün. Sonra, o negatif duygulardan kurtulduğunuzu hatırlayın. Yaşadığınız hiçbir durumun kalıcı olmayacağını ve bir gün sizi terk edeceğini içselleştirin. “Geçmiş geçmişte kaldı, ben umutla, güvenle geleceğe ve yeni hedeflerime odaklanıyorum” deyin.
 
  • Başardığınız ve kendinizle gurur duyduğunuz olayları düşünün. Bir kez yaptıysanız, tekrar yapabilir ve gurur duygusunu bir kez daha yaşayabilirsiniz. Unutmayın, siz pozitif olursanız her şey pozitif olarak size geri döner. 
 
  • Eğlenceye mutlaka zaman ayırın. Neşe ve eğlence hayatımızda mutlaka olmalı. Mesela, gün içinde birkaç kez şen kahkalar atın. 
 
  • Aşka zaman ayırın ve mutluluğunuzu paylaşın.


Pozitif olmak sizin elinzde
Konuyla ilgili diğer yazılarımız

​En pozitif 10 duygu
Hissettiğimiz duyguların farkında değilsek duygusal durumumuzla iletişimde olmamız çok zordur. Öyleyse o duyguların en pozitif olanlarıyla tanışma zamanı...

​Pozitif düşün, pozitif yaşa!
Yaratıcı gücümüzün sınırsızlığının farkında mıyız? Evren hepimizin hizmetinde...

Evinizi pozitif enerjiyle dekore edin
Etrafımızdaki her şey aslında enerji. Buna evimiz de dahil. Feng Shui ile pozitif ev dekorasyonu nasıl olmalı? Pudra.com yazdı.

Çocuklar için pozitif disiplin
Çocukların okuldaki başarısı için aile kuralları önemlidir. Unutmayalım, kuralları olan çocuklar daha mutludur. Psikolog Başak Demiriz anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER