› 
 › 
20.09.2017

Evinizi pozitif enerjiyle dekore edin

Etrafımızdaki her şey aslında enerji. Buna evimiz de dahil. Feng Shui ile pozitif ev dekorasyonu nasıl olmalı? Pudra.com yazdı.

Yeni bir eve taşınıyor veya evinizde değişiklikler yapmak istiyorsanız renklerin, ışığın ve havanın gücünü kullanarak pozitif enerjiyi evinize doldurabilirsiniz. Mobilya seçiminiz, dekorasyon ve kullandığınız aksesuarlar evin enerjisinde önemli bir rol oynuyor. Eski bir Çin dekorasyon uygulaması olan Feng Shui ile evinize yaşam enerjisi yani Chi’yi davet edin. İşte evinizde daha fazla pozitif enerjiye yer açmanızı sağlayan Feng Shui dekorasyon önerileri.

Feng shui ev dekorasyonu nasıl olmalı?
 

Boş alanlar bırakın

Evinize daha fazla pozitif enerji getirmek istiyorsanız boş alanlar bırakmaya gayret edin. Evinizin çok büyük ya da küçük olması bir şeyi değiştirmez, evinizdeki fazla eşyalardan kurtulun ve boş alanlar bırakın. Sıkışık, eşyalarla dolu bir alanda pozitif enerjinin dolaşması zorlaşıyor. Fazla olduğunu düşündüğünüz ve gereksiz yer kaplayan eşyaları atın. Bunlar durgun bir enerjiyi temsil ederek zamanla negatife dönebilir ve evinizdeki enerjiyi aşağı çekebilirler.

İlgili yazımız: Feng Shui'ye göre yatak odası dekorasyonu​
 

Temiz havayı içeri alın

Evinizde pozitif enerjiyi istiyorsanız temiz havanın içeri girmesine izin verin. Evinizi sık sık havalandırın. Eğer yaşadığınız yerde havanın kirli olduğunu düşünüyorsanız bir hava temizleyici alın veya Himalaya tuzu lambası kullanın. Bu şekilde havaya negatif iyonlar yayılacak ve daha olumlu bir ortam yaratabileceksiniz.
 

Doğru aydınlatmaya dikkat edin

Doğru aydınlatma evdeki enerjinin nüfuz etmesi için çok önemli. Gündüzleri pencere ve perdelerinizi açarak gün ışığını mümkün olduğunca içeri davet edin. Doğal ışık her zaman daha pozitif bir enerji almanızı sağlayacak. Akşamları ise doğal ışığa yakın aydınlatmalar tercih edin.
 
aydinlatma
Renklerin gücünü kullanın
Renk seçimi evinizin enerjisinde büyük bir öneme sahip. Örneğin, siyah çok stil olmasına rağmen çok fazla kullanıldığında negatif enerji taşıyabilir. Siyah eşyalarınızı atmanıza gerek yok fakat siyahı evinizde dengeli bir şekilde kullanmalısınız. Beyaz ise pozitif enerjiyi çekmek için en iyi renklerden biri. Çok fazla beyaz da diğer renklere göre baskın olacağı için onu da diğer renklerle dengelemeye çalışın. Yani dekorasyonda hangi renkleri kullanacak olursanız olun dengeli kullanmaya dikkat edin. Fikir vermesi için bazı renkler ve anlamları ise şöyle:
  • Kırmızı
Hareket ve romantizm için birebir ama fazlası öfkeyi davet eder.
  • Turuncu
Sıcaklığı ve coşkuyu temsil eder ama çok fazla kullanırsanız yorgunluğa sebep olur.
  • Sarı
Neşe ve ilhamı evinize davet eder ama fazlası dengesiz duygular yaratabilir.
  • Yeşil
Yeşil iyileştirici olsa da fazlası tembelliği çağırabilir.
  • Mavi
Sakinleştirici ve huzurludur fakat mavinin fazlası depresyona sebep olabilir.
  • Mor
İlham ve lüks için iyidir, iyileştiricidir fakat çok fazla mor renk ciddi ve üzgün bir enerjiyi çağırabilir.
 
dekorasyon
Yumuşak eşyalar kullanın
Koltuğa bir battaniye bırakmaktan, her yere yastıklar koymaktan çekinmeyin. Yumuşak nesnelere dokunmak ve onların arasında olmak daha fazla rahat ve pozitif hissetmemizi sağlıyor. Yumuşak bir halı ve yastıklar evinize daha fazla huzur getirecek. Evinize huzur ve bereket getirecek 5 sembol başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 

Müziği açın

Normal bir günde bile evinizde fonda müzik olması terapi etkisi yaratıyor ve ilişkilerinizi güçlendiriyor.
 
dekorasyon
Çiçeklere yer açın
Evinizde iç mekan çiçeklerine yer açın. Çiçeklerinizi sularken hem suyun hem de çiçeklerin pozitif enerjisini alın.
 

Mobilya ve eşya seçiminde zevklerinizi göz ardı etmeyin

Eşya ve aksesuarların seçimi pozitif enerjinin evinize dolması için önemli bir nokta. Zevkinize uygun parçalar seçin, çok fazla eşya ile ortamınızı doldurmayın. Aynalar ve mumlar kullanın. Rahatlatıcı ve güzel oda kokuları tercih edin. Kendinize minik bir meditasyon köşesi de yapabilirsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Feng Shui nedir?
Uluslararası Feng Shui Uzmanı İrem Karagözoğlu, iyi Feng Shui sayesinde nasıl zenginlik, iyi bir kariyer, uzun ve sağlıklı bir yaşam ve insan ilişkilerinde uyuma ulaşma fırsatı yakalayabileceğimizi açıklıyor.

Feng Shui'ye göre ev dekorasyonu nasıl olmalı?
Uluslararası Feng Shui Uzmanı İrem Ünal, Feng Shui'ye göre dekorasyonda yapabileceğiniz dekorasyon kurallarını Pudra.com için yazdı.

​Instagram'da ilham veren dekorasyon hesapları
Size harika dekorasyon fikirleri verecek Instagram hesaplarını taradık. Zevklerine hayran kaldığımız dekorasyon aşıkları Pudra.com'da!

​Hayalinizdeki evi yaratmak için 10 öneri
Bir kaç yıl sonra hayalinizdeki evde yaşamak istiyorsanız Pudra.com'un sizin için 10 önerisi var. Şimdiden yapabileceğiniz dekorasyon tercihleri ile hayalinizdeki eve bir adım daha yakınsınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER