28.12.2018

Zihinsel detoksun 10 faydası

Mutluluğumuzu yüklediğimiz anlamlar belirliyor. Peki beynimizde yanlış kodladığımız anlamları değiştirebilir miyiz? Zihinsel detoks faydalı olur mu?

İZLE: DÜŞÜNCE ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRME👇 
Uzman Klinik Psikolog İhsan Öztekin, “Ne düşünürsek ve neye inanırsak beynimiz o yönde çalışır” diyor.  Bizim mutlu ya da mutsuz olmamızı belirleyen yaşantılarımız değil, bu yaşadığımız olaylara yüklediğimiz anlamlardır. Bir olay bizde psikolojik açıdan çok olumsuz etkiler yapabileceği gibi, farklı bir bakış açısıyla bu olayın olumsuz etkilerinden kurtulabiliriz, hatta olumlu yönlerini yakalayıp kendimizi daha iyi hissedebiliriz. İşte bu da zihinsel detoks ile mümkün.

Zihinsel detoksun 10 faydası

Bugün bir sorun yaşıyorsak, bildiklerimizi uygulayamıyorsak, beyindeki bilgisayarı kullanmayı bilemediğimiz içindir. Yani ara sıra virüs temizleme programı gibi beyne format atıp yeniden programlayıp, güncellemek gerekir. Zihinsel detoksa bu açıdan da bakabiliriz.

Mutluluğunuzu, yüklediğiniz anlamlar belirliyor. Peki zihinsel detoks ile beynimizde yanlış kodladığımız anlamları nasıl değiştirebiliriz? 

TIKLAYIN: 10 adımda zihinsel detoks
Yeni yılda yepyeni bir zihin için 10 adımda zihinsel detoks yöntemlerini ve nasıl yapabileceğinizi Klinik Psikolog İhsan Öztekin ile inceledik. 

Geçmiş acı bir hatıra değil, yaşadığımız deneyimlerdi

Geçmişte ne yaşadıysak yaşadık, her şey bir deneyimdi. O deneyimler bugün hâlâ bizi üzüyorsa, öfkelendiriyorsa, kendimizi kötü hissetmemize neden oluyorsa etkilerini değiştirmek gerekir. Bu değişim ile bugünümüzdeki ve gelecekteki olumsuz etkilerden kurtulmuş oluruz. Şimdi gelelim zihinsel detoksun faydalarına...

Zihinsel detoksun 10 faydası

1. Beynin yoğun Beta dalgalarından, sakin ve öğretici Alfa dalgalarına taşır.

2. Zihni ve bedeni dinlendirir.

3. Odaklanmayı ve öğrenmeyi kolaylaştırır.

4. Sağlıklı ve verimli düşünmeyi, hedef belirlemeyi sağlar.

5. Motivasyonu ve yaratıcılığı artırır.

6. Gereksiz yoğun düşünce akışını veiç konuşmaları keser.

7. Enerjiyi doğru kullanmayı öğretir.

8. Toksinlerden arındırır.

9. Olumlu ve bağımsız düşünceyi artırır.

10. Dinginlik ve dinçlik verir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

İlgili haberlerimiz: 

​Ruhsal detoks zamanı
Yoga eğitmeni Deniz Özcan ruhsal detoks için neler yapılabileceğini anlatıyor. Yavaşlamaktan, dinlemekten, mutlu olmaktan bahsediyor. Okuyun, belki sizin için de bir ruhsal detoks zamanı gelmiştir.

​Ruhunuza nasıl detoks yapabilirsiniz?
Bedeninizi toksinlerden arındırdınız. Peki ya ruhunuzu? Ruhsal detoksla rahatlamanın yolları için Pudra.com yol gösteriyor.

​Zor yoldan öğrenmek zorunda kaldığımız 20 hayat dersi
Hayatta bazı şeyleri zor yoldan öğrenmek zorunda kalırız. Her kadının tecrübe ederek öğrenmesi gereken 20 zorlu hayat dersini Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER