› 
 › 
12.10.2017

Tasarruflu ve konforlu ısınmak için akıllı oda termostatları

Kombinizi doğru kullanmaya başladıktan sonra faturalarınızda olacak değişimi görünce siz de inanamayacaksınız.

Kombi kullanımı konusunda en temel konu, kombiyi sürekli belli bir derecede açık tutarak doğru konfor ve tasarrufu yakalayabileceğiniz. Böylece tüm gününüzü evde geçiriyorsanız yakıt tasarrufu yapmış oluyorsunuz. Fakat çalışıyorsanız veya tüm gün dışarıdaysanız bu, ekonomik bir yöntem olmaktan çıkıyor. 

Kombi

kombiUluslararası dokümanlarda tavsiye edilen sıcaklık aralığı 20-22 derece olarak belirtiliyor. Her zaman kişinin kendini rahat hissettiği sıcaklık en ideali olarak belirtilse de ekonomik olan bu. Örneğin, kışın evde tişört ile oturmak istiyorsanız, 20-22 derecelerin üzerine çıkmanız gerekir ancak bu durumda tasarruf sağlamanız mümkün olmaz. 

Önemli olan, kombinizin hangi aralıkta sizi konforlu bir şekilde ısıttığı ve sizin evinizin ideal sıcaklığının ne olduğunu bilmek. Bu aralığa karar vermek zor olsa da günümüz teknolojisinde artık bunu sizin adınıza ve sizin konforlu hissetmenizi sağlayacak şekilde yapabilen, yeni nesil akıllı oda termostatları mevcut. Kombinizi sizin adınıza, siz evdeyken, uykudayken veya dışarıdayken en tasarruflu sıcaklık modunda tutacak şekilde çalıştırabiliyor. Akıllı oda termostatları sayesinde, eviniz sizin istediğiniz sıcaklığa geldiğinde kombinin çalışmasını durdurarak odalarınızın sabit sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. Gün boyu evde bulunmayanlar için uzaktan cep telefonundan kontrol edilebilen çalışma sistemine sahip akıllı oda termostatları, evde kimsenin olmadığını algılıyor ve kombinizin gereksiz yere çalışmasını engelliyor. Böylece %30’lara varan enerji tasarrufu yapmış oluyorsunuz.  

Konuyla ilgili diğer yazılarımız​

​Doğalgaz faturasını düşürmenin pratik yolları
Havalar soğudukça doğalgaz faturaları da maalesef artıyor. Evde kombiyi düşük ayarda tutarak, çok daha ekonomik şekilde ısınmanız için önerilerimiz var.

​Kış aylarında enerjimiz neden düşer?
Kış aylarında soğuk havalarda neden enerjimiz düşer? Kendimizi bitkin, yorgun ve mutsuz hissetmemizin nedenleri nelerdir? Kışın rehavetinden kurtulmak için neler yapabiliriz? Yanıtları pudra.com'da.

​Doğalgaz ve elektrik faturalarını düşürmenin yolları
Doğalgaz ve elektrik faturalarının giderek arttığı kış aylarında alınabilecek basit önlemlerle ödeme miktarınızı düşürebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER