› 
 › 
14.08.2020

Teknoloji mutfaklarda sınır tanımıyor

Teknoloji sayesinde yaşam kalitesini arttıran akıllı ürünlerle mutfaklarımız yüksek donanımlı lezzet atölyelerine dönüşüyor.

Uzaktan kumanda edilen akıllı otomasyon sistemleri, eve gelmeden çalıştırılan klimalar, aplikasyonlar ile yüksek güvenlik seviyesine ulaşan evler, tek bir tuşla dünyanın öbür ucundan kapatılan bataryalar, açılan müzik sistemleri ve daha düne kadar hayal dahi edemeyeceğimiz, hızla hayatımızın merkezine oturan teknolojiler. Hepsine alıştık... Peki, sanayiden, üretime, eğitimden pazarlama stratejilerine kadar birçok alanda hızla var olan teknoloji mutfaklarda ne durumda?

Teknolojide tüm uygulamaların hızla karşılık bulduğu alanlardan biri de mutfaklar olmaya başladı son yıllarda. Özellikle ankastre ürünlerin mutfakların baş tacı olması ve teknoloji ile mükemmel uyum sağlamasıyla ocak, fırın, davlumbaz ve buzdolaplarına entegre edilen uygulamalar mutfakta geçirilen zamanı eğlenceli hale getirmeye başladı.
 
Silverline ankastre - davlunbaz

Sesli komut sistemi, aktif hız kontrolü, nem, sıcaklık ve hava kalitesi sensörü, HD kamera, bulut sistemi, Wi-Fi kontrolü, IOS ve Android entegrasyonu, sosyal medya üzerinden canlı yayın gibi çeşitli akıllı özelliklere sahip cihazlar hızla mutfaklarda yerini almaya başladı.
 
Silverline Davlumbaz, komuta merkezi

Silverline Davlumbaz, komuta merkezi

Yenilikçi ve hayatı kolaylaştırmak üzere tasarlanan ürünleri ve mutfaklara değer katan teknolojileriyle ankastre sektörünün öncü markası Silverline Pazarlama Direktörü Dilek Kosova bu gelişmeleri, “Yaşam kalitesini arttıracak bu ürünlerle önümüzdeki yıllarda mutfaklar süper donanımlı lezzet atölyelerine dönüşecekşeklinde değerlendiriyor.

Akıllı teknolojilerin mutfağa taşınmasının avantajları

Yoğun tempo ve çalışma hayatı bireyleri hep bir koşturma ve zamanla yarış şeklinde yönetiyor. Trafik, sosyal yaşamın yoğunluğu gibi birçok sebeple zaman yetmiyor, işler yetişmiyor. Tam bu noktada özellikle mutfaklarda yine imdada teknoloji yetişiyor. Bu sayede;
  • Yemeklerin pişme süreleri, hangi ısıda nasıl pişeceği ve derecelerini en doğru şekilde ayarlayabiliyoruz.
  • Fırınları uzaktan kontrol edebiliyor, eve gelmeden yemeğin pişmesini sağlayabiliyoruz. Buzdolaplarına ısı ayarı talimatı verebiliyor, pişireceğimiz yiyeceğin önden çözülmesini sağlayabiliyoruz.
  • Çamaşır ve bulaşık makinelerine eve gelmeden ya da oturduğumuz yerden talimat verebiliyoruz.
  • Dokunmatik ekranlar ile tek bir tuşla hedefe hızla varıyoruz.
  • Enerjiden tasarruf ediyor, zamanı mükemmel kullanarak kendimize daha fazla zaman ayırabiliyoruz.  

Mutfaklar yüksek donanımlı lezzet atölyelerine dönüşüyor
 
Silverline komuta merkeziSilverline Pazarlama Direktörü Dilek Kosova, şimdi ve önümüzdeki dönemde mutfaklarımızda deneyimleyeceğimiz teknolojileri şu şekilde sıralıyor:
 
  • Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birbiriyle konuşan akıllı ürünler artık mutfaklarımızda.
  • Mutfaklarımızda beslenme özelliklerine, dokulara, tatlara göre sıcaklık ve nem ayarları gibi gelişmiş teknikleri deneyimleyeceğiz.
  • Veri akışı sürekli olacak ve cihazların mükemmel entegrasyonunu sağlayacak.
  • Davlumbaz, ocak ve fırın ile konuşacak.
  • Kullanıcı deneyimi çok ön planda olacak.
  • Paylaşılan tarifler, sosyal ağlardan yorumlarla mutfak daha sosyal, dinamik ve eğlenceli bir etkileşim alanı olacak.
  • Mutfakların her zamankinden daha cazip ortak yaşam alanlarına dönüşecek.

Hi+ serisi ile etkileşimi yüksek dönüşüm

Silverline pazarlama direktörü Dilek KosovaSilverline Pazarlama Direktörü Dilek Kosova'ya, "Peki Silverline bu dönüşümün neresinde?" diye sorduğumuzda bizlere şu cevabı veriyor: 

"Silverline bu yolculuğa Hi serisi ile başladı, 2020 için bu yolculuğa Hi+ ile devam ediyor. Silverline Hi+ serisinde davlumbaz, ocak ve fırın birbiri ile konuşacak. Silverline akıllı fırını sayesinde herhangi bir problemde anında Hi aplikasyonu üzerinden online destek alınabilecek.

Dünya mutfaklarından yemek tariflerine ürünler üzerinden kolayca ulaşılabilecek, istenen tarif listesi oluşturulabilecek. Fırın ve ocak davlumbaz üzerinden kontrol edilebilecek. Leziz yemek tariflerine ürünler üzerinden ulaşabilmek, cihazları uzaktan kontrol etmek, zaman, nem, ısı ayarları gibi tüm özellikleri sesli komutla yapmak da mümkün olacak. Tüm bu fonksiyonlar mutfağa girince de kullanıcıya sadece işin keyfini sürmek kalacak"
 
Silverline beyaz ankastre

Her geçen gün gelişen, her gün yeni ve ileri bir adım atması, sadece mutfağın şımartan yüzünü öne çıkarmıyor aynı zamanda kullanıcıyı her yönde daha konforlu, daha kaliteli, daha fazla zaman sağlayan ve en önemlisi de daha fazla keyif almasını sağlayan bir mutfak hayatına davet ediyor.
 
Evdeki herkes mutfağın ustası olacak

Silverline mutfak teknolojileri
Teknolojideki bu gelişmeler ve mutfakta hayatı kolaylaştıran uygulamalar hem kadınları hem de erkekleri mutfağın yıldızı yapıyor. Son dönemde erkekler de mutfakta zaman geçirmeyi seviyor. Dilek Kosova “mutfaktaki deneyimler biraz oyunla birleşince erkekler yemek yapmaktan ve burada geçirdikleri zamandan daha çok keyif almaya başladı. Saha deneyimlerimizde mutfakta erkeklerin teknolojiyi daha çok benimsediğini gözlemledik, teknolojik ürünler satın alma tercihlerini olumlu yönde etkiliyor. Ürünlerin üzerinden tariflere ulaşmak veya tarifleri sisteme yükleyerek zahmetsizce yemek yapabilecek olmak özellikle erkekleri çok heyecanlandırıyor” diyor.
 
Modern zamanların trendi ‘açık mutfaklar’

Yeni yaşam tarzının bir sembolü olarak mutfakların gözdesi haline gelen ankastre teknoloji odaklı ve şık tasarımları ile mutfaklarda daha dekoratif formlarda karşımıza çıkmaya başladı.
 
Silverline ankastre açık mutfak


Modernleşmeyle birlikte evde sosyalleşmenin en önemli odağı haline gelen mutfaklar, diğer sosyal alanlarla daha iç içe bir mimari yapıya büründü. Böylece açık mutfaklar modern zamanların trend dekorasyon sistemleri arasındaki yerini aldı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2