27.12.2017

Geç anne olanlar daha uzun yaşıyor

Op. Dr. Betül Görgen, Portekiz Coimbra Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre "30'lu yaşlarda bebek sahibi olan kadınlar uzun yaşıyor." diyor.

Üreme sağlığıyla uğraşan uzmanlar, çoğu zaman, çocuk sahibi olmak için geç kalınmaması konusunda anne adaylarını uyarır. Çünkü çocuk sahibi olma sürecinin ötelenmesi, yaşın ilerlemesiyle çocuksuz kalma riskini de beraberinde getiriyor.

Geç anne olanlar daha uzun yaşıyor
 
Fakat son yapılan araştırmalar, ileri yaşta anne olmayı tercih eden kadınların yüzünü güldürecek.
Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Portekiz Coimbra Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:
 
hamile"Bu çalışmaya göre, ileri yaşta çocuk sahibi olan kadınlar, çok genç ya da 20'li yaşlarda çocuk sahibi olanlara göre daha uzun yaşıyorlar."
 
Sonuçlar özellikle ilk çocuk yapma yaşı geciktikçe, yaşam beklentisinin uzadığını gösteriyor.

Yaşlara göre hamile kalma olasılığı
Çocuk sahibi olmak istediğiniz dönemi, beden yaşınızın da desteklemesi gerekiyor. Yaşlara göre hamile kalma olasılıkları Pudra.com'da.
 
33 yaş ve sonrasında doğuran kadınlar 3 kat daha fazla
İlk çocuklarını 33 yaş ve sonrası doğuran kadınların, daha erken yaşta doğum yapanlara göre 3 kat daha fazla uzun yaşamla ilgili belli DNA belirteçlerine sahip olduğunu göstermiştir.
 
Daha ileri yaşlarda gebe kalan kadınların eğitimli, sağlıklı yaşamaya özen gösteren ve kendilerine dikkat eden kadınlar olması bu farkın sebeplerinden biridir.

​Kolay hamile kalma yolları
Hamile kalmayı kolaylaştırmak için ne sıklıkta cinsel ilişkiye girilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler ve ilaçlar neler? Ayın hangi döneminde hamile kalınabilir? Yanıtları Pudra.com'da.
 
İngiltere'de ilk gebelik yaş ortalaması yaklaşık 30 yaş civarındadır. Yine İngiltere'de 25 doğumun 1'i 40 yaş ve üstü anne tarafından yapılmaktadır.
 
Mutlaka hekiminize danışın
Bu çalışmaların ortaya koyduğu ilginç sonuçlara rağmen, gebeliğin ötelenmesi de mutlaka bu konuda uzmanlaşmış bir hekimin görüşü alınarak yapılmalıdır. Aksi takdirde üzücü sonuçlarla karşılaşılabilir.

İlgili yazılarımız:

Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler
Sağlıklı bir hamilelik için kararınızı vermeden önce doktorunuza danışmanız gereken konular A'dan Z'ye pudra.com'da...

Hamile kalmadan önce yapılması gereken testler
Kendinizi psikolojik olarak anne olmaya hazır hissediyorsunuz, peki hamile kalmadan önce yaptırmanız gereken testler olduğunu biliyor musunuz?

Hamilelik vücudu nasıl değiştirir?
Hamile olduğunuzda fiziğinizde oluşacak harika, komik ama kimi zaman korkutucu değişiklikler göreceksiniz. Hamileliğin vücutta oluşturduğu farklılıklar Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER