07.06.2021

Hamilelikte egzersiz yaparken dikkat edilecekler

Sağlıklı yaşamın önemli destekçisi olan spor, hamilelik sürecindeki anne adayının ruh ve beden sağlığını korurken, bebeğin gelişimine de fayda sağlıyor.

hamilelikte egzersiz yuruyus
1/5
Birçok anne adayı, hamilelik sürecinde "bebeğe zarar verebilir" düşüncesiyle egzersizden uzak durmayı tercih ediyor hatta olabildiğinde az hareket ediyor. Hareketsizliğe bağlı alınan kilolarsa hem gebelik sırasında hem de sonrasında anne adayına yük olduğu gibi bazı rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Bilinenin aksine, doğru ve kontrollü bir şekilde yapılan egzersiz, gebelik diyabeti riskini önlemekten, bağırsakları düzene sokarak sindirimi kolaylaştırmaya, rahat ve kaliteli uykudan sağlıklı bir psikolojiye kadar önemli katkılar sağlıyor.

Düzenli egzersiz, sadece anne adayının değil bebeğin de en ideal kiloyu almasına yardımcı oluyor. Let’s Club’ın genel müdürlüğünü de yapmakta olan Milli Sporcu Hakan Demiray, hekim kontrolünde egzersiz yapılmasında herhangi bir risk görülmediyse, anne adaylarının yapabileceği egzersizleri yürüyüş, yoga, pilates ve yüzme olarak sıralıyor. Ancak bu egzersizleri yaparken hamilileğin evrelerine göre dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Şimdi hangi egzersizde nelere dikkat edilmesi gerekiyor, birlikte bakalım...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2