@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.12.2009

Hayallerinizdeki ilişkiye kavuşun

Bu; düşündüğünüz kadar zor değil. Aynaya bakıp kendinizi biraz değiştirmeniz, bir de ne istediğinize karar vermeniz yeterli!

Hayalinizdeki ilişkiye kavuşmanın ilk adımı, hayalinizdeki partnere kavuşmaktır. Bunun için yaşam koçu Saim Koç’a göre, istediğiniz partnerin nasıl biri olacağını, onda aradığınız özellikleri bir kağıda dökmeniz gerekiyor. Sonra bu özelliklerin ne kadarının sizde olup olmadığına bakıp, sizde olmayan özellikleri geliştirmelisiniz.

Hayallerinizdeki ilişkiye kavuşun

Saim Koç’un bir başka önerisi de, aradığınız özellikleri içeren bir harita hazırlayıp bu haritayı ve aradığınız özellikleri içeren bir kişinin resmini panonuza asmanız. Çekim yasası gereği bilinçaltınızın sizi o kişiye çekeceğini söylüyor Saim Koç.

Tesadüfler yaratın

Tabii bazen hayatta tatlı tesadüfler yaşanabilir. Ya da o tesadüfleri siz de yaratabilirsiniz. Gideceğiniz yeri, size uygun olacağını düşündüğünüz biriyle karşılaşma umuduyla seçmeniz çok önemli.

Örneğin, hayat biçiminize uygun olmayan, sadece bir kereliğine bulunduğunuz bir yerde karşılaşacağınız kişi, ilk anda size uygun biri gibi görünse de aslında farklı hayatlar yaşadığınız için sizi hayallerinizdeki ilişkiye götürmeyecektir.

Yaşam tarzı oluşturun
Aklınızı sadece “bir ilişkim olmalı” gibi bir şartlanmaya mahkum etmek yerine, nasıl bir yaşam tarzı istediğinize, bu yaşam tarzının içinde nasıl bir ilişkiye sahip olmak istediğinize karar verin. Hayatınızı istekleriniz doğrultusunda yoluna sokarsanız, hayallerinizdeki kişi her an karşınıza çıkabilir.

Kendinizi değiştirin

Hayallerinizdeki kişiye kavuşmak demek, her zaman hayallerinizdeki ilişkiye de kavuşmak anlamına gelmez. Bunun için önce kendinize bir bakmalısınız. Önceki ilişkilerinizde yaptığınız hataları gözden geçirip, sizi mutsuz eden davranışlarınızı değiştirmelisiniz.

Örneğin, önceki ilişkinizde sevdiğiniz sürekli onun peşinde olmanızdan, kontrol altında tutmak istemenizden rahatsızlık duymuşsa yeni ilişkinizde bu duygularınıza hakim olmalısınız

İhtiyaçlarınızı belirleyin

Bir ilişkiden ne beklediğinizi iyi biliyor olmalısınız. İlişkideki ihtiyaçlarınızı keşfedip karşılamayı bilmenizle, ilişkinizin kalitesi arasında doğru orantı vardır.

Partnerinizin kısa vadeli değil, uzun vadeli ihtiyaçlarınızı karşılayacak biri olduğundan emin olmalısınız. Kısa vadeli ihtiyaçlar için biriyle birlikte olmak, belli bir zaman sonra mutsuzluğun garantisidir.

Klişe bir örnek olsa da, cinsel ihtiyaçlar ve sevgi ihtiyacı arasında seçim yapabilmelisiniz. Sadece cinsel ihtiyaçlar üzerine kurulmuş bir ilişkinin uzun vadeli ve mutlu bir ilişki olmasını beklemeyin.

Sınırlarınızı dile getirin
İlişkinizi sınırsızlık temeli üzerine oturtmamak gerekiyor. Sevdiğinizi kırmamak, üzmemek niyetiyle sizi rahatsız eden şeylere ses çıkarmaz ve sınırlarınızı belli etmezseniz, o sizin rahatsızlık duyduğunuzu hiçbir zaman anlayamayacaktır. Bu, ilişkinin başlarında, başınızda kavak yelleri estiğinde sorun etmeyeceğiniz bir durumdur. Ama zamanla birikerek büyük kavgaların temelini oluşturur. Sınırlardan bahsetmeme ya da ses çıkarmama davranışı, giderek iletişimsizlik sorununa da dönüşür, ki bu da bir ilişkide istenmeyen şeylerin başında gelir.

Dürüstlüğü temel alın
Yüzde yüz dürüstlüğe dayanan bir ilişki kurun. Bu bazen çok kolay olmasa da sağlıklı ilişkinin temelini dürüstlüğün oluşturduğunu unutmayın. Daha ilişkinin başındayken sevdiğinize, hep dürüst davranacağınızı, karşılığında ondan da dürüstlük beklediğinizi anlatın.

Dürüstlüğünden şüpheye düştüğünüz durumlarda asla taviz vermeyin. Çünkü bir kere verilen tavizin arkası mutlaka gelecektir.


Aşk ve ilişkiler ile ilgili yazılarımızı okumak için tıklayın

Kusursuz bir ilişki istiyorum Mükemmel bir ilişki için yapılması gerekenleri işin uzmanından okumak ister misiniz?

İdeal ilişki nasıl yaratılır? ''Ben varım'' mı diyorsun, yoksa ''ben yok’um'' mu?

Mutlu bir ilişki hayal değil!
İdeal bir ilişkiye kavuşmak için sihirli değneğe ihtiyacınız yok. Sizin için küçük, ama ilişkiniz için büyük adımlar atmayı deneyin.

Mutlu bir ilişki için öneriler
Kendinizi sevin, kendinize güvenin ve iyi bakın; sorunlardan çok çözüme odaklanın; gerçekten ne istediğinizi bilin...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER