@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.04.2016

İlişkiyi bitiren beklentiler

Hepimizin ilişkiden beklentileri var. Beklentilerimiz ilişkiyi nasıl etkiliyor ya da biz fark etmeden ilişkinin sonunu mu getiriyor? Cevabı Pudra.com'da.

Herkes ilişkiye bazı beklentilerle başlar. Beklentiler nasıl sevilmek istediğimizi, partnerimizle nasıl iletişim kuracağımızı ve seks hayatımızın nasıl olacağını belirler. İlişkilerde mantıklı ve mantıksız beklenti kavramları biraz bulanıklaşır, çünkü beklentilerin sonu gelmez çoğu zaman. Hangi beklentinin kime uygun olacağı ya da hangi ilişkinin neleri kaldırabileceğini kestirmek zordur.

İlişkiyi bitiren beklentiler

Sadakat, fiziksel ya da duygusal şiddetin olmaması, öfke kontrolünün sağlanabilmesi oldukça mantıklı beklentiler. Mantıksız olanlara gelince yüzlercesini saymak mümkün. Bazıları diğerlerinden daha ince olsa da birçoğu da oldukça acı verici. Mantıksız beklentiler, samimiyeti engeller. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak, partnerinize sizi nasıl mutlu edeceğini öğretmeye çalışmanız ilişkinin sonunu getirir. Bu özellikle karşınızdaki kişiden imkansız şeyler beklediğimizde geçerli tabii. İşte ilişkinizin sonunu getirecek en yaygın beklentiler...


"Eğer beni gerçekten sevseydi ne istediğimi bilirdi"

Kimse sizin zihninizi okuyamaz. Kimse siz anlatmadığınız sürece ne istediğinizi anlayamaz. İhtiyaçlarınızı ya da isteklerinizi partnerinize anlatmazsanız karşılığında bir şey beklememelisiniz. Eğer sağlıklı bir ilişki istiyorsanız, doğru iletişim kurmayı öğrenmeniz gerekiyor. Birçok insan bunun kolay olduğunu düşünse de genellikle kolay olmuyor. Sevdiğiniz birine gerçek duygularınızı anlatmak dünyadaki en zor şeylerden biri.

Eğer isteklerinizi anlatmak zor geliyorsa, ne durumda olduğunuzu anlatmakla başlayın. Eğer yatakta denemek istediğiniz yeni ve farklı bir fanteziniz varsa, konuşmaya ona bir şey sormak istediğinizi ancak çok gergin olduğunuzu, bu durumu aptalca bulmasından korktuğunuzu ama yine de paylaşmak istediğinizi anlatarak başlayın. En dürüst arzularınızla iletişim kurun.

İlişkiyi bitiren beklentiler 1


"Sevgilimi her yönüyle sevmem gerekiyor"

Hayır, aslında gerekmiyor. Sağlıklı bir sevgi ve karşılıklı samimiyet koşulsuz değil. Derin ve sarsılmaz bir aşk için çaba harcamanız gerekiyor ancak koşulların etkisini de unutmamalısınız.

Belki size şiddet uyguladı. Belki her akşam eve sarhoş geliyor. Ya da sizi aldattı. Günlerce sizinle tek kelime bile konuşmadı. Tüm bunlara rağmen, partnerinizi hiçbir şey olmamış gibi sevmeye devam edebilecek misiniz? Sağlıklı bir bağ koşullara bağlı. Eğer makul istekleriniz varsa ve hiçbiri ciddiye alınmıyorsa, aşkınızın bitmesi için gerekli şartlar oluşmuş demek.

İlişkiyi bitiren beklentiler 2


"Her şey kendiliğinden olmalı"

"Eğer kaderimizde varsa, bir şekilde birlikte oluruz, tesadüfler bize yardımcı olur bunun için özel bir çabaya gerek yok" diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İlişki otomatiğe alınabilecek bir şey değil. Ben ilk adımı attım artık bazı şeyler kendiliğinden yolunu bulur deyip, mükemmel ilişki yaşayacağınızı zannetmeyin. İlişkinin her aşamasında çaba sarf etmeniz gerekiyor.

Mutlu ve sağlıklı bir ilişkiye sahip her çift bunu yapıyor. Doğru iletişim kurmayı öğrenmek için kitaplar okuyor, seminerlere katılıyor, gerekliyse çift terapisi alıyorlar. Seks hayatları üzerinde çalışıp, birbirlerinin bedenlerini tanımak için çaba harcıyorlar. Hayallerini, beklentilerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Sorun yaşadıklarında, karşılıklı çözüm için uğraşıyorlar. Yani dışarıdan mükemmel görünen her ilişkide, çift bunun için gerçekten uğraşmış oluyor.

Tesadüflerden ya da kaderden bir şey beklemek yerine çaba göstermeyi öğrenmelisiniz. Sorunları geri plana atarak değil, konuşarak çözmelisiniz. Doğru iletişim kurmayı öğrenmek ise bir ilişki için gösterebileceğiniz en büyük çaba!


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yoksa sevgiliniz narsist mi?
Sevgilinizin bir narsist olduğundan şüpheleniyor musunuz? Sevgilinizin ben merkezci biri olduğunu anlamanın yolları Pudra.com'da.

Burcunuza göre terk edilme sebepleriniz
Burçlar bir aşkın başlamasında ya da bitmesinde düşündüğünüzden çok daha etkili. Burçlara göre ayrılık sebepleri Pudra.com'da.

Kadınlar kötü giden evliliği neden bitiremiyor?
Birçok kadın mutsuz olmasına rağmen evliliğini bitirmekte zorlanıyor. Kadınların kötü giden evliliği bitirememe nedenlerini Pudra.com yazdı.

Sizin ilişki tipiniz hangisi?
Herkesin ilişkisi birbirinden farklı. Karşınıza çıkabilecek ilişki tiplerini Pudra.com yazdı.


Etiket: aşk, ilişki, iletişim
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER