@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.03.2016

Yoksa sevgiliniz narsist mi?

Sevgilinizin bir narsist olduğundan şüpheleniyor musunuz? Sevgilinizin ben merkezci biri olduğunu anlamanın yolları Pudra.com'da.

Narsistik kişilik bozukluğu, toplumda sadece fazla öz güven sahibi olmak gibi algılansa da aslında çok daha ciddi bir sorun. Kişinin kendisini kusursuz görürken, karşısındakinde sürekli hatalar bulması ya da tamamen yok sayması narsisizmin en genel tanımı. Özellikle son yıllarda sosyal medya kullanımın artmasıyla beslenen ve artan narsisizm hem kişinin hem de hayatındakilerin mutsuz olmasına sebep oluyor. Bu yüzden hayatın merkezine kendilerini koyan ve sizi aslında pek de önemsemeyen bu insanlarla iletişim kurmak çok sağlıklı değil. Peki partnerinizin narsistik kişilik bozukluğuna sahip olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? İşte cevapları...



Yoksa sevgiliniz narsist mi?
Kuralları yıkmaktan zevk mi alıyor?

Hepimiz hoşumuza gitmese bile kurallara uymak için çabalarız çünkü kendimize ya da çevremizdekilere zarar vermek istemeyiz. Ancak narsistler kurallara uymayı kabul etmezler. Sosyal normların ya da bulunduğu alanın kuralları dışına çıkmak onun için oldukça gurur vericidir. Çünkü bu şekilde kendilerini tüm kuralların bir istisnası olarak yani farklı hissederler. Partneriniz trafik kurallarına uymuyorsa ya da randevularına hep kaç kalmasıyla övünüyorsa karşınızda bir narsist olma ihtimali çok yüksek. Ayrıca sadece toplumsal kurallara değil, sizin ilişkinizin kurallarına da saygı duymaması ve her fırsatta bir çıkış yolu araması da bir başka işaret.


İmajı çok mu önemli?

Dış görünüşümüz, insanların bizi nasıl gördüğü, bizim hakkımızda düşündükleri... Hepimiz bunları önemseriz ama konu hayatımızı bu düşüncelere göre düzenlemeye gelince işler değişir. Tüm boş zamanını spor salonlarında geçiren, kişisel bakımı için saatler harcayan hatta bunlarla ilgilenmek için önemli işlerini aksatan birinin dış görünüşüne fazlasıyla önem verdiğini söylemek pek de yanlış olmaz. Bununla da kalmayıp, sosyal medyaya koyacağı bir fotoğrafı saatlerce düzenlemesi, doğal halinin görülmesini istememesi ya da aldığı beğenilere çok önem vermesi... Rahatsız edici olmasalar bile aslında narsist kişiliğin özellikleri.


Çok fazla beklentisi mi var?

Partnerinizin ilişkinizden ve sizden beklentileri bitmiyor mu? Sürekli ona daha iyi bakmanız ve onu mutlu etmeniz gerektiğini mi hissettiriyor? Muhtemelen karşınızda kendisini fazlasıyla beğenen bir erkek var. Narsistler, kendilerinin her zaman en iyisine layık olduğuna inanırlar ve birlikte oldukları kişinin de ona en iyisini vermesi gerektiğine. Hep onun sevdiği filmlerin izlendiği, onun istediği yerlere gidilen, en sevdiği yemekler yapılmadığında sorun çıkaran bir erkeğin narsist olduğunu düşünmekte pek de haksız sayılmazsınız.


İstekleri olmayınca agresifleşiyor mu?

Narsist bir partnerle birlikteyseniz, sürekli onun isteklerine uygun yaşamanız gerektiğini de fark etmişsinizdir. Hatta böyle olmadığında partnerinizin ne kadar agresif olabileceğinin de... Her şeyin en doğrusunu bildiğini ve en iyisini hak ettiğini düşünen ben merkezci kişiler, istekleri gerçekleşmeyince büyük bir öfke gösterebilirler. İstediği yemek yapılmadığı için bir anda sofrayı terk edebilir ya da o bir şey anlatırken anlık olarak başka bir şeyle ilgilenmeniz sonu gelmez bir tartışmaya neden olabilir.


Empati kuramıyor mu?

Eğer narsist bir erkek ile birlikteyseniz, onun hatalarının bedelini bile sizin ödemenizi bekleyebilir. Çünkü ona göre kendisi asla hata yapmaz ve onun üzüntüleri dışında hiçbir üzüntü önemli değildir. Sizin sorunlarınızı asla anlamaya çalışmaz, sizi sürekli ufak tefek şeylere üzülmekle suçlayabilir. Hatta sizin iş yerinde yaşadığınız ciddi bir sorun, onun gece uykusunu alamamış olmasından daha önemsizdir. Üzülmenize sebep olan kendisiyse, bu durumu kabullenmez hatta sizi duygu sömürüsü yapmakla suçlayabilir.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Narsist insanlarla iyi geçinmenin yolları
Son yıllarda narsistik kişilik bozukluğu salgını var. Belki patronunuz belki de sevgiliniz bir narsist. Peki narsistlerle nasıl başa çıkacağız?

Bir erkeğin sorunlu olduğu nasıl anlaşılır?
Yanlış kişilerle yaşanan ilişkiler yıpranmamıza sebep oluyor. Özellikle de karşımızda sorunlu bir erkek varsa... Bir erkeğin sorunlu olduğu nasıl anlaşılır? sorusunun cevabı Pudra.com'da.

​Erkekler neden yalan söyler?
Küçük beyaz yalanlar, ilişkilerin bir parçası! Bazen erkekler için hayat kurtarıcı olabiliyorlar. Erkeklerin yalan söyleme nedenlerini Pudra.com araştırdı.

​Bir erkeğin baş belası olduğunu gösteren işaretler
Güvenli bir ilişki kurmak için, ilişkinin başındayken bazı küçük detaylar başınıza bela olabilecek bir erkekten kurtulmanız için ipucu olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER