@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.09.2015

Kadınlar oral seksi sevmiyor mu?

Kadınlar zevk almalarına rağmen kendilerine oral seks yapılmasından çekinebiliyor. İyi bir cinsel yaşam için oral seksle ilgili tabularınızı sorgulayın.

Birçok kadın için orgazma ulaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Cinsel ilişki sırasında orgazma daha kolay ulaşmak için yapılabilecek birçok şey var, bunların başında da oral seks ile uyarılmak geliyor. Erkeğin kadını dille uyarması olarak tanımlayabileceğimiz oral seks, klitoral uyarmayı sağladığı için penatrasyona göre çok daha kolay ve şiddetli orgazm yaşanmasına yardımcı oluyor. Buna rağmen yapılan araştırmalar, birçok kadının oral seks konusunda pek de rahat hissetmediklerini gösteriyor. Araştırmaya katılan kadınların bir kısmı kendilerine oral seks yapılırken utandıklarını belirtirken bir kısmı da partnerlerinden nasıl talep edeceklerini bilmediklerini söylüyor. 

Kadınlar oral seksi sevmiyor mu?

İçinde bulunulan kültürün de etkisiyle birçok kadın vajinasını yeterince tanımıyor ve başka bir kişinin ona bu kadar yaklaşmasını rahatsız edici buluyor. Birçok kadın kendisine oral seks yapılırken sürekli olarak, "Acaba kötü kokuyor mu?", "Yeterince temiz midir?" gibi düşüncelere kapılıyor. Bunun sonucunda da kendilerini asla rahat bırakamadıkları için orgazma ulaşamıyorlar. Peki, orgazm özgüveni kazanmak mümkün mü? İşte oral seksten zevk almanız için yapabilecekleriniz...


Seksten önce duş alın

Kadınların oral seksle ilgili en büyük korkularından biri vulvalarının kötü kokma ihtimali. Vajina hakkında bilinmesi gerekenlerden ilki aynı vücudunuzun diğer kısımlarında olduğu gibi her vajinanın da kendine özgü bir kokusu olduğu. Hastalık ya da regl zamanları dışında bu koku sandığınız kadar keskin ya da rahatsız edici de değil. Hatta birçok erkek bu kokuyu oldukça tahrik edici buluyor. Ancak yine de bu konuda çekinceleriniz varsa, seksten önce duş almanız sizi rahatlatacaktır. Tabii bu duş esnasında vajina temizliğinin nasıl yapılacağını öğrenmeniz ve vajinanıza zarar verecek temizlik işlemlerinden uzak durmanız gerekiyor. Ayrıca ön sevişmeyi duşa taşımak da hem partnerinizin hoşuna gidecek hem de kendinizi daha rahat hissedeceğiniz bir yöntem olabilir.


İstemekten çekinmeyin

Cinsel konularda partnerinizden bir şeyler istemeniz biraz cesaret gerektirir ancak cevap ne olursa olsun siz karlı çıkarsınız. Partnerinizden size oral seks yapmasını istediniz ve kabul etmedi mi? Sadece başladığınız yere dönmüş oldunuz, bir şey kaybetmediniz. Ancak tam tersi senaryoda, belki de konuyu nasıl açacağını bilmeyen ya da sizin gibi çekinen partneriniz bu isteğinizi duymaktan mutlu olabilir. Bu yüzden korkularınızı bir kenara bırakın ve partnerinize isteklerinizi söyleyin. Doğru cümleleri bulmakta zorlanıyorsanız, ona bir takas yapmayı teklif edebilir ya da klitoral uyarılmanın ne kadar zevk verdiğinin anlatabilirsiniz.


Mükemmeliyetçi olmayın

Hemen hepimizin güzellik algısı internette, televizyonda ya da dergilerde gördüklerimizle şekilleniyor. Ancak gerçek hayatta seks iki kusursuz insanın bir araya gelmesi anlamına gelmiyor. Kimse de sizden yatakta 'bayan mükemmel' olmanızı beklemiyor. Bu yüzden vücudunuzdan utanmayı bırakın ve bu konuda biraz erkeklerin rahatlığını örnek alın. Hiçbir erkeğin kendisine oral seks yapılırken penisinin şekli, kokusu ya da tadı için endişelendiğini duydunuz mu? Siz de vajinanız ile ilgili endişelerinizi bir kenara bırakmayı öğrenin. Daha önce bu konuda kötü bir deneyim yaşadıysanız ve bedeninizle ilgili olumsuz yorumlar duyduysanız, hemen bunları unutun.


Hayır demeyi öğrenin

Genel olarak oral seksin daha şiddetli orgazmlar yaşattığını söylesek de herkes oral seksi sevmek zorunda diye bir kural yok. Sizin hoşunuza gitmiyorsa, bunu partnerinize açıkça söyleyebilirsiniz. Cinsel tecrübeniz arttıkça bu konudaki düşünceleriniz değişebilir, belki partnerinizin bu konuda kendini geliştirmesi gerekebilir ya da gerçekten oral seksi sevmiyorsunuzdur. Bunda hiçbir sorun yok, oral seks cinselliğin vazgeçilmez bir parçası değil ve istemediğinizi belirtmeniz her iki taraf için de çok daha iyi.

Kaynak: "Yaşasın Orgazm" - Dorian Solot ve Marshall Miller


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER