@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.12.2015

Vajina beyazlatma hakkında merak edilenler

Vajina beyazlatma için doğal yöntemler neler? Lazer kesin bir çözüm olur mu? Piyasadaki kremler zararlı mı? Cevaplar Pudra.com'da.

Vücudun her bölgesi gibi vajinanın da bir rengi var. Bu renk kişiden kişiye değişebiliyor ve vücudun diğer bölgelerinden daha koyu renkli olabiliyor. Vajinayı çevreleyen doku ve üstündeki deri, pigment maddesinin varlığı nedeniyle diğer bölgelerden daha koyu görünebiliyor. Koltuk altı, genital bölge gibi tüylü olan bölgelerde pigment maddesi daha fazla olduğu için bu renk farkı daha da belirginleşiyor. Bu durum genetik faktörlere bağlı cilt yapısı ile ilişkilendiriliyor ve Akdeniz bölgesi insanlarında daha sık gözleniyor. Beyaz tenli ve esmer insanlarda değişkenlik göstermekle beraber esmerlerde daha da belirgin oluyor. Ayrıca yaşla birlikte vajinal bölgedeki koyulaşma artabiliyor (Vajina hakkında bilmeniz gerekenler yazımız da ilginizi çekebilir).

Vajina beyazlatma hakkında merak edilenler

Oldukça doğal bir görüntü olmasına rağmen, birçok kadın bu durumdan rahatsızlık duyup bir çözüm arıyor. Birçok uzman kadınların bu konuyu çok fazla dert etmesinin özgüven düşüklüğüyle, vücuduyla barışık olmamasıyla alakalı olduğunu ve böyle bir işlemin çok da gerekli olmadığını söylüyor. Ayrıca deri koyulaşmasında, dışarıdan sürülen maddeler belli bir seviyeye kadar etkili olduğu için öncelikli olarak kadınların vücutlarıyla barışmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Ancak vajina beyazlatma işlemi için karar verildiyse de seçilecek yöntem ve ürün konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Vajina temizliği nasıl yapılır? başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz gibi, vajinanın çok hassas olduğu ve dışarıdan müdahale etmenin doğru olmadığı akılda tutulmalı. Uzmanlar, özellikle son dönemlerde piyasada sıkça karşılaşılan vajina beyazlatma kremlerine karşı uyarıyor. Kremlerin içeriğine dikkat etmeniz ve mutlaka jinekoloğunuzdan bilgi almanız gerekiyor. Cankat Kadın Sağlığı Merkezi'nden Op. Dr. Cihan Erdoğdu, dıştan etki edebilmesi için kremlerin oldukça güçlü olması gerektiğini söylüyor. Ancak güçlü olması için içeriğine hidrokinonon eklenen kremler, melanin maddesine toksik etki yaptığı için hücrenin doğal dengesini bozabildiğini, bunun yerine hyalüronik asit, kojik asit, azelaik asit, mandelik asit içeren kremlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Vajinal beyazlatma için kremlere oranla çok daha sağlıklı olan bir başka yöntem de doğal ürünlerle uygulanıyor. Dr. Erdoğdu, zeytinyağı ve C vitamininin deri için faydalı ve besleyici olduğunu ayrıca C vitamininin derinin rengini açmada rol oynayabileceğini söylüyor. Ancak istenen etkiyi yaratmak için çok uzun süre kullanılması gerekebileceği yönünde de uyarıyor. Doğal yöntemlerin ne kadar süreyle kullanılması gerektiği veya dozu hakkında ise net bir bilgi verilemiyor.

Uzmanlar vajina beyazlatmanın en kesin ve hızlı çözümün lazer olduğunu söylüyor. Lazer ışığının deriye uygulanması ile pigment maddesi yoğunluğu azaltılabiliyor ve bu işlemin deriye toksik etki yapmadan uygulandığı iddia ediliyor. Hızla etki yapması da kremlere karşı en büyük avantajı. Ancak Erdoğdu, kullanım maliyeti ve uygulama sayısının azlığı nedeniyle lazer işleminin kaç yıl sürmesi gerektiği hakkında yeterince bilgi bulunmadığı yönünde uyarıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER