@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.05.2017

Erkeklere sorduk: Neden ciddi ilişkiden korkuyorlar?

Aranızda bir şeyler var ama isim koyamıyor musunuz? İlişkiniz yıllardır sürüyor ama hala evlilik konusu açılmıyor mu? Peki, neden? Cevabı Pudra.com'da.

"Seninle vakit geçirmeyi seviyorum ama ilişkiye hazır değilim", "Biraz ağırdan alalım" ya da "Şu ara bir ilişkiye ayıracak zamanım yok"... Hepimiz bu cümlelerin benzerlerini duymuşuzdur. Her şey iyi giderken konu ilişkiye isim koymak olunca kaçan erkekleri, ilişkinin evliliğe gittiğini anlayınca korkanları ya da ciddi ilişki kavramının yanına bile yanaşmayanları biliyoruz. Ancak sebebi konusunda şüphelerimiz var. Çünkü tam o anda söylenen her şey bahane gibi geliyor. Peki, erkeklerin ciddi bir ilişkiden gerçekten korkma sebepleri ne? Pudra.com olarak çevremizdeki erkeklere bu korkunun nedenlerini sorduk ve işte en çok verilen yanıtlar...



Erkeklere sorduk: Neden ciddi ilişkiden korkuyorlar?
Eski tecrübeler

Hepimiz bir ilişkiden çıktıktan hemen sonra, özellikle de kötü bir ayrılık yaşamışsak yeni bir ilişkiye pek sıcak bakmıyoruz. Ama biz kadınlar her zaman duygularımızın peşinden gitme konusunda daha iyiyiz. Erkekler ise kötü tecrübelerinin duygularının önüne geçmesine izin veriyorlar. Ciddi bir ilişkiye girmekten korkan birçok erkek bunun sebebinin, geçmişte yaşadıkları olduğunu söylüyor. Daha önce terk edilen, aldatılan ya da iyi bir şekilde bile olsa uzun bir ilişkiyi bitirmiş olan erkekler, bir şeyler hissetseler bile ilişkiden uzak duruyorlar. Tekrar hayal kırıklığına uğramaktansa, hiç hayal kurmamayı tercih edenlerin sayısı hiç de az değil.


Bağlanma korkusu

“Ben bağlanamıyorum” cümlesi artık bir şaka gibi geliyor olsa da gerçekten böyle hisseden erkeklerin sayısı hiç az değil. Karşısında hoşlandığı bir kadın olsa da, birçok erkek olay ilişkiye isim koyma kısmına gelince kendini geri çekiyor. Çünkü işlerin yürümemesinden, hayal kırıklığı yaşamaktan, tek eşli bir yaşamdan ya da ciddi bir ilişkinin getireceği sorumluluktan korkuyor. Neden ciddi bir ilişki istemediğini sorduğumuz birçok erkek, “karşımdaki kadın ilişkiye isim koymaktan bahsettiği an, gözümde ailelerin, arkadaşların dahil olduğu, sürekli istemediğim şeylere zorlandığım ve en sonunda işleri batırdığım bir süreç canlanıyor, bunun olmaması için de baştan sınırımı belirliyorum” diyor. Sizin karşınızda da böyle bir erkek varsa, bağlanma korkusu olan erkeğe nasıl davranmalı yazımıza göz atabilirsiniz.

erkekler ciddi ilişkiden neden korkuyor?
Aşık olmaması

Acı ama gerçek; bazen bir erkeğin size ilişkiye hazır olmadığını söylemesinin tek sebebi siz aşık olmaması! Erkekler ciddi ilişki istemediklerini bir bahane olarak kullandıklarını itiraf ediyorlar. Karşılarından beğendikleri, cinsel çekim hissettikleri, beraber vakit geçirebilecekleri ancak aşık olmadıkları bir kadın varsa ilk sarıldıkları bahane bu oluyor. Çünkü hem karşılarındaki kadını kırmak istemiyorlar hem de kendilerini suçlu hissetmemiş oluyorlar. Gerçekten aşık olduklarında şartlar ne olursa olsun ilişkiden kaçmayacakları konusunda da oldukça netler. Yani size ilişkiye hazır olmadığını söyleyen bir erkeği birkaç ay sonra başka biriyle evlilik hazırlığı yaparken görmeniz mümkün, bazen sorun gerçekten sizde değil onun hissettiklerinde olabiliyor.


Yürümeyeceğini düşünmesi

En başta da söylediğimiz gibi erkekler mantıklarını dinleme konusunda biz kadınlardan daha iyiler. Çoğumuz karşımızda hayat şartlarımızın uymadığı, farklı gelecek planına sahip bir erkek gördüğümüzde bile bir şeyler hissediyorsak peşinden gidiyoruz. Ancak erkekler ilişkinin en başında daha mantıklı kararlar almaya çalışıyorlar. Arkadaş olarak çok iyi anlaşsanız ya da cinsel uyumunuz harika olsa bile, aranızdaki şey bir ilişkiye döndüğü anda olacakları öngörmeye çalışıyorlar. Ayrıca birçoğu kadınların ilişki sırasında değiştiğini ve bu yüzden isim koyulduğu anda bir şeylerin yürümeyeceğini düşünüyorlar.
erkekler ciddi ilişkiden niye korkar


Sorumluluk almaya hazır olmaması

Ciddi bir ilişki deyince erkeklerin aklına ilk gelen şey evlilik ve baba olmak! Birçoğu da bu sorumluluğu almaya hazır olmadığını düşünüyor. Şartlar ne kadar değişmiş olursa olsun, erkekler içlerindeki "eve bakan ben olmalıyım" düşüncesinden tam olarak kurtulamamış durumdalar. Bu yüzden de kariyerlerinden belli bir noktaya gelip, yeterli ekonomik güce ulaşmadan ciddi bir ilişkiye başlamak istemiyorlar. Soruyu sorduğumuz erkeklerin çoğu, birlikte bir hayat kurma fikrini kabullenseler de konu evlilik ve çocuk olunca, kendilerine daha çok sorumluluk düştüğüne inanıyorlar. Bu da onlar için ilişkiden kaçmak için yeterli bir sebep.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Erkeklere sorduk: Sevişirken ne düşünüyorlar?
Erkekler seks sırasında birçok farklı şey düşünebiliyor hatta bazen bunu tercih ediyorlar. Pudra.com erkeklere sevişirken ne düşündüklerini sordu.

Erkekler neden yalan söyler?
Küçük beyaz yalanlar, ilişkilerin bir parçası! Bazen erkekler için hayat kurtarıcı olabiliyorlar. Erkeklerin yalan söyleme nedenlerini Pudra.com araştırdı.

Erkeklerin kadınlardan soğuma nedenleri
Her şey iyi gidiyor gibi görünürken erkekler kadınlardan birden soğuyup uzaklaşabilir. Pudra.com editörleri olarak çevremizdeki erkeklere bir kadından soğuma nedenlerini sorduk ve pek çok yanıt aldık. En çok şikayet edilen davranışları yazdık.

Erkeklerin kadınları terk etmelerinin gerçek nedenleri
Sevgilinizin sizi neden terk ettiğini bir türlü anlayamıyorsanız, bu haberimiz tam size göre. Erkeklerin ayrılırken kadınlara itiraf edemediği, gerçek terk etme nedenleri Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER