@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.07.2014

Temmuz 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Merkür'ün geri hareketi son bulduğundan ertelenen işler, çözülmeyi bekleyen sorunlar bu ay sonuca ulaşabilir. Astroloji uzmanı Asude Argun Temmuz ayının önemli gök olaylarını ve tarihlerini Pudra.com okurları için yazdı.

Temmuz ayının öne çıkan gökyüzü hareketleri

Temmuz 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Büyük kare açı kalıbı oluşuyor: Temmuz başında, Güneş Yengeç burcunda ilerlerken, öncü burçlarda oluşan t-kare açı kalıbını, büyük kareye dönüştürecek. Önemli olaylar gündeme gelebilir. Geçmişe bakarsak, Uranüs, Plüton ve Mars arasındaki karelerden oluşan bu kalıp, Aralık, Nisan ve Haziran aylarında oluşmuştu. Kişisel haritanızın potansiyeline göre sert olaylarla karşılaşmış olabilirsiniz. Temmuz’un ilk yarısı, bu üç gezegenden oluşan kare, dörde tamamlanıp, büyük kare oluşacak. Uzayıp gelen sorunlar, daha keskin bir hal alabilir. Kendinizi ortaya koymak, bazı şeylere rest çekmek isteyebilirsiniz. Sabır taşı çatlasa bile, biraz daha tahammüllü olmanızı tavsiye ediyorum. Yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Dünyanın değiştiği bir zamandan geçmekteyiz. Ülkemizde de önemli olaylar bu günlerde gündeme geleceğe benzer. Özellikle yönetimsel konularda handikaplar ortaya çıkabilir. Hepimiz bundan etkileniyoruz. Önemli olan tepki vermek değil, çözüm üretmek olacak.

Merkür düzeliyor: Ay başında düzgün hareketine dönen Merkür, bu ayın en güzel tarafı. İletişim sorunları, teknolojik arızalar, kafa karışıklıkları sona eriyor. 7 Haziran’dan beri geri harekette olan iletişim gezegeni Merkür, ileri hareketine 1 Temmuz gecesinden itibaren başlıyor. Ertelenen işler, bekleyen imzalar, sonlanmayan işler için güzel bir zaman başlıyor. Merkür’ün eski hızına dönmesi için birkaç gün daha geçmesi gerekir. Kontrollü olmakta yarar var.

Jüpiter Aslan'a geçiyor: 26 Haziran 2013’ten beri Yengeç burcunda ilerleyen şanslı Jüpiter, 11 Ağustos 2015’e kadar Aslan’da yer alacak. Başta Aslanlar olmak üzere, diğer öncü burçları yani Kova'lar, Boğa'lar ve Akrep'ler de fırsat yakalayacak. Yükselen burcunuz bunlar arasındaysa şanslısınız. Doğum haritanızda bu burçlardan etki alan yerlerde pozitif anlamda gelişmeler olacak. Maddi, manevi alanda rahatlayabilir, kendinizi daha net ortaya koyabilir, yaratıcı işlerde daha başarılı olabilirsiniz. Haritanızın yerleşimi, şansı yakalamanıza anahtar olacak.

Mars Akrep'e geçiyor: Savaş burcu olan Mars, Aralık ayından beri barış burcu Terazi’deydi. Hayatımızda barış için başlayan şeyler savaş sebebi oldu. İyilik için atılan adımlar yerini bulamadı, gitti. Olaylar netleşmedi, agresiflik arttı. Mars’ın yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçişi bu anlamda iyi olacak. Ancak Mars doğal malefik (kötücül) olduğu için, gelişmelerin kolay olacağını söylemek yanıltıcı olur. Savaşsa savaş, barışsa barış diyebilirsiniz. Daha sert olup, sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak olayların sonrasını da düşünmelisiniz. 25 Ağustos’ta zorlukların gezegeni Satürn’le buluşacak olan Mars, olayların ciddiyetini hatırlatıyor.

Temmuz ayının önemli tarihleri

Doğum haritanızın durumuna göre bu tarihler birkaç gün öncesi ve sonrasında da etkili olabilir.

1 Temmuz: Merkür'ün düzgün harekete başlamasıyla, iletişim sorunları, gecikme, arıza ya da yanlış anlaşılmalar sona eriyor. Yeni imzalar atmak için birkaç gün beklemekte yarar var.

4 Temmuz: Yengeç burcunda ilerleyen Güneş, ailevi konuları, duygusal hassasiyetleri, manevi bağlantıları anlatmakta. Ancak sert Plüton ile karşı karşıya geleceği günlerde gerginlikler oluşabilir. Büyük karenin etkisiyle, özellikle önemli kişiler, otorite figürleriyle ilgili güçlü etkiler ortaya çıkabilir. Kişisel olarak size karşı olan insanlarla işbirliği yapmalısınız. Aksi halde zorlukların altından kalkmak kolay olmayabilir.

5 Temmuz: Güneş, Ay karesiyle İlkdördün oluşuyor. Eleştirilere açık olmalı, sertleşen olayları doğru anlamalısınız. İlkdördün sırasındaki olayları olumlu değerlendirip, Dolunay’daki gerginliği azaltmak elinizde. 27 Hazirandaki Yeniay’la başlayan bu süreç, 12 Temmuz’daki Dolunay’la gidecek.

7 Temmuz: İlişki gezegeni Venüs’le güçlü Plüton arasında gerçekleşecek altmışlık açı, ilişkilerden güç almanız gerektiğini söylüyor. Özellikle evlilikte eşinize destek olmalı, yüküne yardım etmelisiniz. Ona doğru atacağınız bir adım, hem ilişkinize, hem de size büyük destek olacak. Partnerinize vereceğiniz destek size bir şekilde geri dönecek.

8 Temmuz: Güneş ile sıradışı Uranüs arasındaki kare bir kez daha büyük kareyi tetikliyor. Gündemi kaplayan önemli kişilerle ilgili, ani olaylar gündeme gelebilir. Yönetsel yeteneğinizi ortaya koymanız gerekebilir. Beklemediğiniz sorumlulukları almanız gerekebilir. İlişkide ani iniş çıkışlar yaşamanız olası.

9 Temmuz: Güneş ile ciddi Satürn arasındaki üçgen açı, sorumlulukları hatırlamak gerektiğini anlatıyor. Üstünüze aldığınız işleri tamamlamalısınız. Ağır ama kararlı bir şekilde ilerlemeye özen göstermelisiniz. Yöneticiniz, babanız, eşiniz, önem verdiğiniz kişilere destek olmanızı, zorluklarını paylaşmanızı öneririm.

12 Temmuz: Dolunay gerçekleşiyor. Bir gün öncesi ve sonrası gergin olmanız olası. Etrafınızdaki olaylar büyüyebilir. Gizli de kalmış herşey ortaya çıkabilir. Kendinizi olduğundan daha sinirli ya da duygusal hissedebilirsiniz. Tepkilerinizi kontrol etmeye çalışmalısınız. Özellikle ülkemizde önemli kişilerle ilgili, halkı ilgilendiren konular gündeme gelebilir. Yönetim, devlet anlayışı, hükümetle ilgili konularda gelişmeler olabilir.

16 Temmuz: Bereket dağıtan Jüpiter Aslan burcuna geçiyor. Haritanızda Aslan burcu tarafından yönetilen alanlarda fırsat yakalayacağınız bir dönem başlıyor. Ancak rehavete kapılmamalısınız. Mütevazi bir şekilde ilerlemelisiniz. O zaman daha bereketli bir dönemde olduğunuzu göreceksiniz.

19 Temmuz: Ay ile Güneş arasındaki kare son kez gerçekleşiyor. Ay içinde gündeme gelen olaylar son kez atak yapıp, tekrarlayabilir. Sorunları halletmeniz gerekebilir. Önemli kişilerle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. İnatlaşmaktan kaçındığınızda rahatlayacaksınız.

20 Temmuz: Sorumluluk gezegeni Satürn düzgün harekete başlıyor. Satürn 5 Ekim 2012’den beri Akrep burcunda ilerliyordu. Akrep’ler yeniden yapılanma döneminden geçiyor. 2 Mart 2014’de geri harekete başlayan Satürn düzelip, burcun sonuna doğru yola çıkıyor. Akrep’ler ya da haritasında Akrep enerjisi taşıyanlar, bu önemli sınavın, son kısmına giriyorlar. Satürn, 23 Aralık 2014’te Yay burcuna geçecek.

22 Temmuz: Sıra dışı olayların, radikal gelişmelerin gezegeni Uranüs, geri harekete başlıyor. Uranüs, 28 Mayıs 2010’dan beri Koç burcundan geçiyordu. Bu geçişiyle, bir jenerasyon gezegeni olarak, kitlesel olayları, ayaklanmaları anlatıyor. Kişisel haritanızda ise, sıradışı olayları gündeme getiriyor. 22 Aralık 2014’e kadar geri harekette olacak. Bu süreci, değişen şartlara uyum sağlamak için kullanmalısınız. Uranüs ilerleyince, yarım kalan işlerine devam edecek, fırtına geri gelecek.

22 Temmuz: Bugünden itibaren tam 30 günlük süre boyunca Güneş, yönettiği Aslan burcunda olacak. Kendinizi göstermek, hayattan zevk almak için senenin en güzel dönemi. Dış koşullar ne olursa olsun, daha net bir duruş sergileyebilirsiniz. Yaratıcı, kreatif işlerde daha başarılı olabilirsiniz. Sanatsal yönünüzü gösterebilir, insanları organize edebilirsiniz.

24 Temmuz: Senenin en şanslı günü. Bilincin göstergesi Güneş ile şanslı Jüpiter birleşim halinde olacak. Zor bir dönemden sonra bu gün çok güzel geçecek. Dileklerinizi, isteklerinizi bugüne denk getirmeniz yararlı olacak. Büyümek, gelişmek, kendini ortaya koymak için adım atmanıza gerek olmadan şansı yakalayabilirsiniz.

26 Temmuz: Ayın sonunda daha rahat olacağımızın en güzel göstergesi, savaşçı Mars’ın Akrep burcuna geçişi. Terazi’nin verdiği handikaplar son bulacak. Enerjinizi toparlayacaksınız. Aralık’tan beri Terazi burcunda rahat etmeyen Mars, sizi sıkmış olabilir. Hayır diyeceğiniz şeylere, kibarlık olsun diye evet demek zorunda kalmış olabilirsiniz. Artık bu yükten kurtuluyorsunuz. Sonu ne olursa olsun daha net olacaksınız. Ancak kontrollü olmalısınız. Sonuçta Mars savaşmak için harekete geçecek. Savaşın haklı ya da haksız olması hafifletici sebep olmasa gerek.

27 Temmuz: Yeniay bugün doğuyor, yeni bir dönem başlıyor. Aslan burcunda gerçekleşen Yeniay’la yönetsel olaylar daha öne çıkacak. Başkalarını organize etmekle, yönlendirmekle ilgilenebilirsiniz. Kendinizi ortaya koymak için benmerkezci davranabilirsiniz. Ego savaşlarına girmedikçe bunda bir sorun olmayacak. İnatlaşmamanızı öneririm. Enerjinizi yaratıcı işlere vermeniz yerinde olur.

Ayrıca Temmuz 2014 aylık burç yorumları'nı okumak için tıklayın.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER