› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.10.2015

2016 Merkür gerileme tarihleri

Merkür Retrosu'nun enerjimizi nasıl etkilediğini ve 2016 yılında Merkür'ün hangi tarihlerle geri harekete geçeceğini Pudra.com yazdı.

Diğer gezegenlerin üzerimizdeki etkisinin artık daha fazla farkındayız. Hepimizin bildiği gibi insanları etkisi altına alan gezegenlerden biri de Merkür! Özellikle Merkür'ün geri hareketinden diğer adıyla "retro"sundan oldukça etkileniyoruz. Merkür retrosu herkes tarafından duyulsa da aslında onunla ilgili çok az şey biliyoruz. Akla ilk gelen şey anlaşmazlıkların yaşanabileceği bir döneme girmemiz. Oysaki retronun enerjimizi nasıl etkilediğini ve bu bilgiyi hayatımıza nasıl yerleştirebileceğimizi öğrenmemiz önemli.



Merkür Retrosunun etkileri
Merkür Retrosu ne demek?

Retro aslında çok sık kullanılan bir terim. Gazetelerin astroloji köşelerinde sık sık retroyu yazdıklarını görmüşsünüzdür. Retro gerileme, hareketin tersi anlamında kullanılıyor. Tabii ki bu bir illüzyon. Çünkü gezegenler geri hareket etmez. Dünya gibi onlar da güneşin etrafında aynı yönde dönerler. Ancak retro sürecinde dünyadaki bakışımıza göre geri gidiyor gibi görünürler. Yani bu durum tamamen bizim nerede durduğumuzla ilgili.

Gezegenler retroya girdiklerinde dünya ile aralarındaki enerjide bir değişim yaşanır. Bu değişimin bize etkisi, enerjimizde ve hareketlerimizde geri çekilmedir. Bu enerji akışımızı tersine çevirir, gezegenler gibi enerjimiz dışarıya değil içeriye doğru akmaya başlar. (Bu etki tüm gezegenler için geçerlidir.)
 

Merkür Retrosu'ndan nasıl etkileniriz?

Retro etkisinde bir şeyleri yeniden görüyor ve yeniden yaşıyor gibi hissederiz. Doğal olarak bu daha önce kaçırdığımız şeyleri yeniden keşfetmemizi sağlar.

Retroyu anlamanın ve onu kabullenmenin en güzel yolu, onu insan formunda görmektir. Bizler dünyayı nefes alma eylemi gibi anlayabiliriz. Nefes alır ve veririz. Yani nefes almak gibi kabullenmek ve karşı çıkmak doğaldır. Yin (almak) ve yang'ı (vermek), uzay yasasının bireysel düzeyde ortaya çıkışı olarak düşünebiliriz. Retro, Yin'in karşıtıdır. Yani, bir gezegen ya da yönetici gezegeniniz retroya girdiğinde enerjinizin doğal seviyesi anlaşılabilir hale gelir yani kendinizi dinlemek için harika bir dönem oluşur.

Merkür mitolojide tanrıların habercisidir. Retrodayken bize kaçırdığımız haberleri yeniden tanıma fırsatı sunar. 3 haftalık retro süresince dünyayı farklı bir ışık altında görürüz ve eski düşüncelerimiz geri döndüğünden eski konuşmaların tekrar yapıldığını fark ederiz. Bu yeni bir perspektif kazanmak için fırsattır.

Merkür Retrosu bize eski enerjimizi temizlemek için bir fırsat verir. Hepimizin yaşam döngüsü farklıdır ve bu farklı ışık bizim yolumuzu aydınlatır. Merkür Retrosu, sol beynimizin mantık döngüsüyle ilgilidir. Bize topladığımız tüm bilgileri yeniden düşünmek için bir fırsat verir. Ara vermeden öğrendiklerinizi sindiremeyeceğinizi unutmayın.
 

Merkür Gerilemesi neden anlaşmazlıklara sebep oluyor?

Merkür retrosu sırasında normalden daha farklı iletişim kurduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bunun sebebi bu süreçte daha dolambaçlı yollardan iletişime geçmemiz. İçsel enerjimiz açığa çıktığından dolayı Merkür Retrosu dinlemekten ziyade konuştuğumuz dönem. Bu yüzden bu süreçte iletişim kurmak iki taraf için de daha zor hale geliyor. Bu dönemin yeni perspektifler kazanmak için önemli olduğunun farkına varmadığımızda kendimizi dinlemek üzere başkalarını dinlemeyi bırakıyoruz.
 

2016'da Merkür Retrosu nasıl etkiler oluşturacak?

Güneş sisteminin en çok retroya giren gezegeni Merkür'ün önümüzdeki yıldaki hareketlerine bakarsak; iletişimi ve bilgiyi yöneten Merkür'ün gerileme hareketinin hayatımızda pek çok kaosa ve karışıklığa neden olacağını görüyoruz. Bilimsel araştırmaların Merkür'de yüksek oranda demir olduğunu kanıtladığını da düşünürsek biz en yakın gezegen olarak hayatımızda ne kadar büyük bir manyetik etkiye sahip olduğunu anlayabiliriz.

Merkür her retroya girdiğinde dünyada bir elemente imzasını atar ve 2016'da topraklara imzasını atacak. Bu yüzden zaman ve para hesaplamaları yapılırken önlem almakta yarar var. Merkür toprak grubunda retroya girdiğinde, para ve finans konularında sıkıntılar yaratabilir. Merkür'ün hareketlerinin %19'unun gerileme biçiminde olduğunu düşünürsek, insanların beşte birinin hayatlarında Merkür Retrosu'nun izlerini hissedeceğini söyleyebiliriz.

2016'da Merkür dört kere retroya girecek ve hepsi de toprak burçlarında olacak. Oğlak, Boğa, Başak ve tekrar Oğlak. Bu sene Merkür retrosu 2008'de başlayan 9 yıllık döngüsünü tamamlayacak.
 

2016'da Merkür Retrosu hangi tarihlerde olacak?

  • 6 Ocak 2016'da Merkür Kova'dan gerilemeye başlayacak ve 26 Ocak'ta Oğlak'tan direkt ilerleyecek.
  • 29 Nisan 2016'da Boğa'da gerilemeye başlayacak ve 23 Mayıs'ta yine Boğa'da ilerleyecek.
  • 30 Ağustos 2016'da Başak'ta gerilemeye başlayacak ve 22 Eylül'de yine Başak'ta bitecek.
  • 20 Aralık 2016'da Oğlak'ta gerilemeye başlayacak ve 9 Ocak 2017'de Yay'da döngüsünü tamamlayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER