› 
 › 
05.01.2016

5-25 Ocak Kova ve Oğlak burcunda Merkür Retrosu

5 Ocak'ta Kova Burcunda başlayıp 25 Ocak'ta Oğlak Burcunda bitecek Merkür retrosu hayatımızı nasıl etkileyecek? Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker yazdı.

Merkür Retrosu kendini en çok okutan gökyüzü olayı olabilir. Artık iletişim ve zihin gezegeni olduğu için midir, yoksa herkesin hayatında bir anlaşmazlık, teknolojik sorun ya da kararsızlık olarak vuku bulduğu için mi? Bilemiyorum. Ama bir şey söyleyebilirim ki bu seferki Merkür geri hareketi öncekilere hiç benzemiyor.

5-25 Ocak Kova Burcu'nda Merkür Retrosu

Öncelikle olağan bir Merkür geri hareketinin Kova ve Oğlak burçlarında etkilerine bakalım:
Kova burcunda geri harekete geçen Merkür sosyal organizasyon, vakıf, dernek, kulüp, tüm yardımlaşma ve sivil toplum kuruluşları, meclis, teknoloji, inovatif ürünler, ekip ve takım çalışmaları ile ilgili konularda iletişim, transport, basın-yayında aksaklıklara sebep olur. Bu da kendini özgürce ifade etmek, topluluklar içinde özgünlüğü ortaya koymak isteyenler için handikaplı bir döneme işaret eder. Özellikle çok kişiye aynı anda ulaştığımız sosyal medya, online toplantılar gibi teknolojiyi de içeren organizasyonlarda aksaklıklar yaşanabilir. Kendinizi ifade etmekte, anlaşılmakta problem yaşadığınızı düşünebilirsiniz.

Arkadaş grubunuzla anlaşamamak ve kendi fikirlerinizin değer görmediğini düşünerek ayrılma arzusundan tutun da aileden özgürleşmek için evden ayrılmaya kadar her konuda kendini gösterebilir.

Bu dönemde aldığınız kararlardan vazgeçebilir ya da sonradan pişman olabilirsiniz. Bu sebeple düşüncelerinize ve kararlarınıza dikkat etmelisiniz. Eski arkadaşlarınızla basit programlar yaptığınız sürece buluşma fırsatı yakalamanız mümkün olabilir. Programlarda değişiklikler söz konusu olabilir.

9 Ocak’ta Oğlak burcuna geçecek olan Merkür, 25 Ocak’a kadar bu burçta geri harekette olacak. Özellikle yönetimsel, sistematik, stratejik kararları yeniden değerlendirmek için faydalı bir dönem olabilir. Yeni kararlar almaktan ziyade eski kararlarınızı gözden geçirmelisiniz. Bunun yanında kariyer ile ilgili iletişim, seyahat, eğitim konularında aksaklıklarla karşılaşabilirsiniz. Eski iş arkadaşlarınızla bir araya gelebilir ya da eski bir iş teklifi yeniden gündeme gelebilir.
 

5-25 Ocak 2016 Merkür Retrosu neden diğerlerinden farklı?

Öncelikle Merkür Retrosu başlangıcı savaş gezegeni ile savaşa denk geliyor. Yani Merkür Kova burcunda topluluklar, özgürlük, yanlış anlaşılma, teknoloji derken Akrep burcunda tutkuyla, cesaretle ilerleyen Mars ile toplumsal olayların patlak vermesine sebep olabilir. Bunları meclis, kulüp, organizasyon gibi topluluklarda yaşayabiliriz ya da internet ve sosyal medyada da gözlemleyebilirsiniz. Kendi hayatımızda 5-8 Ocak arası arkadaşlar, sosyal organizasyonlar, umut ve hayaller ile gelir dışı kaynaklarımız, ortak gelirlerimiz konusunda dikkatli olmamız gereken bir süreç olacak. Yani arkadaşlarınızla para alışverişi, kredi çekmek için vekalet, yatırımcı olmak gibi konulara adım atmamak faydalı olur.

Bir diğer yandan 2012’den bu yana köklü değişim dönüşümler içine girmemize; adeta kabuğumuzu değiştirmemize sebep olan Uranüs Pluto karesi (zorlu açısı) 6 Ocak’ta Lilith ve Güneş ile yeniden tetiklenecek. Yani ikili ilişkiler, kariyer ve kişilerin kendi adına tepkisel, çatışmaya açık, patlamaya hazır bomba tadında olacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz dönemlerde bu göstergelerin terör eylemleri ile birleştiğini gördük. Merkür’ün Retro olduğu bir dönemde iletişimin karartılabileceği ya da haber almadığımız olayların olabileceğine işaret ediyor olabilir. Yine medya ile ilgili olaylar da söz konusu olabilir.

12-13-14 Ocak tarihleri Oğlak burcunda Güneş ve Başak burcunda Jüpiter ile olumlu açıları, Merkür geri hareketinin olumlu kullanımını ortaya koyabileceğimiz günler olacak. Kariyer ile ilgili eski konuları üstlerinize açılabilir ya da iş yerinizde gelişim için tamamlamanız gereken bir eğitimi tamamlayabilirsiniz. Bu günlerde iş ile ilgili sosyal organizasyonlarda eski kontaklarınızla yeniden bir araya gelebilirsiniz. Yeni iletişim bilgilerini almayı unutmayın!

Merkür geri hareketi başlangıcı gibi oldukça zor göstergeler ile tamamlanıyor olacak. 21-25 Ocak arası Uranüs-Pluto kare açısını tetikleyecek olan Merkür geçmişten gelen yeraltı dünyasının ya da gizli servislerin sırlarının ortaya çıkmasına ve şok edici haberler almamıza işaret ediyor gibi. Bireysel olarak bu dönemde aldığınız şok edici tepkiler ile fikirlerinizi, eski kalıplarınızı dönüştürmek zorunda kalabilirsiniz. İkili ilişkilerde özellikle isyankar tavırlar zorlayıcı olabilir.
Hareketli bir aya başladık. Bir yandan Jüpiter, Başak burcunda 6 Ocak’ta geri harekete geçecek. O da günlük hayatımızda ve iş ortamında bazı aksiliklere sebep olacak gibi.
 

Merkür Retrosunda ne yapmalı? Ne yapmamalı?

  • Teknolojik alet almayın. Yılbaşı geçti, indirimler başladı ama kanmayın. Elinizde fatura servis servis dolaşabilirsiniz sonra.
  • Teknolojik aletlerinizin (telefon, tablet, pc) yedeklerinin de yedeklerini alın. Son birkaç gündür sinyalleri alıyoruz. Önce sosyal medya sonra mesajlaşma aplikasyonları dondu kaldı yılbaşında. 
  • Önemli imzalar atmayın. Bunu söylemek çok kolay, yapmak zor biliyorum. Ancak ev almak, iş ortaklığı şirket kurmak gibi önemli bir olayı 29 Ocak’a kadar bekletmeniz belki de size daha iyi bir fırsat çıkarabilir. Eğer erteleyemiyorsanız, imzalayacağınız evrağı birkaç kişinin kontrol etmesini sağlayın.
  • Seyahatlerinizde rötar, aksaklık ve değişikliklere karşı esnek olun. Kar bahanesiyle neden iptal olduğu çözülemeyen uçaklarla şahane bir yılbaşı geçirdik. Merkür gölgeli günlerinin etkisi.
  • Elinizdeki işleri toparlayın. Daha önce başladığınız tüm evrak işleri, yazı işleri, eğitim, iş başvurusu gibi işleri tamamlamak için harika bir süreç.
  • Merkür’ün zihin, iletişim, bilgi akışı ve en önemlisi mantık yani dünyevi matematiği yönettiğini unutmayın. Bu süreçte sağ ve sol beynimizin çalışmasını dengelemek ve yaratıcılığınızı arttırmaya yönelmek en faydalı çalışma olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER