@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.10.2013

14-20 Ekim 2013 haftasının astrolojik yorumu

Bu hafta Ay tutulması etkisinde olacağız. Duygusal olaylar ya da kadersel değişimler yaşayabilirsiniz. Kendinize ve sinirlerinize hakim olun. Astroloji Uzmanı Asude Argun bu haftanın astrolojik ipuçlarını Pudra.com'da anlatıyor.

14 Ekim 2013 Pazartesi

14-20 Ekim 2013 haftasının astrolojik yorumu
Bugün Arife günü. Ay’ın Kova burcundaki son günü aynı zamanda. Sosyalliğin, arkadaşlığın öne çıktığı bir gün. Pek çok kişiyle bir arada olabilirsiniz. Özellikle bayramı arkadaşlarıyla geçirmeyi planlayanlar için bugün heyecean dolu olacak. Evlerinde kalanlar içinse gelecek günleri planlamak için oldukça uygun bir gün.

Ay’ın ilk açısı, Güneş’le üçgen… Astroloji öğrenenler, günlük yorumların altındaki horoskoptan günün haritasını ve altında açılarını okuyabilirler. Terazi burcunda kibarlıktan ödün vermeyen Güneş’le Ay arasındaki bu güzel kontak, yakın çevrenizden, arkadaşlarınızdan gelen güzel bir etkiyi anlatıyor. Değer verdiğiniz bir kişiden beğeni kazanabilirsiniz. Kendinizi ortaya koymaktan mutlu olacaksınız. Akşam saatlerinde savaşçı Mars’la karşıt duruma gelen Ay bu kez dikkatli olmanızı söylüyor. Gereksiz yere inatlaşmak size zarar verebilir. Mars’ın egonun göstergesi Aslan burcunun son derecesinde olması, astroloji dilinde “anaretik” yani yıkıcı etkide olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Bu hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece önemli bir Ay Tutulması yaşayacağımız için tepkilerinizi kontrol etmeniz yerinde olur. Olaylardan endişe etmemeli, sadece arkasında yatan sebepleri görmeye çalışmalısınız. Böylece tutulmanın kazananı olabilirsiniz. Akşam 23:28’de Ay Boşlukta yani açısız olacak, hemen ardından 00:05’te Balık burcuna girip 2,5 günlük yeni yolculuğuna çıkacak…

15 Ekim 2013 2013 Salı
Kurban Bayramı 1. Günü
Kurban Bayramı hepimize hayırlı olsun. Ülkemize, içimize huzur, barış, sağlık, esenlik getirsin. Ay’ın Balık burcunda olduğu bugün, kendinizi daha hassas, naif, narin hissedebilirsiniz. Olaylardan çabuk etkilenebilir, kolay kırılabilirsiniz. Bir alana odaklanmakta zorluk yaşabilirsiniz. Kendinizi dağılmış, eskiye dalmış hissetmeniz de oldukça normal…

Astrolojide günlük modumuzu anlatan Ay’ın, gün boyunca yaptığı açılar, o günkü ruh halimizi ve olaylara ışık tutar. Bugün ilk olarak hayalci Neptün’le kavuşumu, Balık’ın naifliğini daha da artıracak. Kendinizi kontrol etmeye zorlamak yerine, ruhunuzun sesini dinemenizi tavsiye ederim. Ancak maddi konular, reel olaylarda yanlış karar vermemek için daha dikkatli olmalısınız. Hatta birkaç gün beklemeniz çok yerinde olur. Ay’ın güzel Venüs’le karesi, içinizdeki aşkı, aşkınlığı artıtacak. Güzel vakitler geçirmek için kendinizi bırakmanız yararlı olacak. Ardından güçlü Pluto ile destek enerjisi veren altmışlık açı, ruhunuzun derinlerine inmenize yardımcı olacak. Derin, gizemli, uhrevi konulara yönelebilirsiniz. Daha sonra Satürn’le oluşan üçgen açı, ayaklarınıza yere sağlam basmanıza yardımcı olacak. Bayramının ruhunu anlamak, manevi konulara yakınlaşmak için ideal bir gündesiniz. Ancak gerçek hayatta önemli kararlar almak için acele etmemelisiniz. Ay büyüyor ve tutulmayla yaşanacak Dolunay’a gidiyor… Endişeden uzak durun, olayları seyredin ve gelişime etki etmeden, sadece şahit olmaya çalışın.

Bugün Mars, güçlü Aslan burcundan çıkıp, detayçı Başak burcuna giriyor. Klasik astrolojide Başak’ta üçlü yöneticiliğiyle rahatlık kazanan Mars, pek çok işi yapmak için istekli olacağınızı anlatır. 6 Aralık’ta zarar gördüğü Terazi burcuna geçene kadar, dünyevi şeylere yönelmek için daha rahat olacaksınız. Pek çok detay gerektiren, analiz edilmesi gereken işi yapabilirsiniz. İlerlerken eleştirilere de açık olmalısınız.

16 Ekim 2013 Çarşamba
Kurban Bayramı 2. Günü
Balık burcunda yoluna devam eden Ay, gün boyunca sizi eski hatıralara, nostaljik zamanlara taşıyabilir. Zaman zaman dağılabilir, zaman zaman duygusallaşabilirsiniz. Fedakarlık gerektiren konular daha öne çıkabilir. Başkaları için birşeyler yapmaktan zevk alabilirsiniz.

Dünden farklı olarak Ay’ın akıllı Merkür’le kuracağı, uyumlu üçgen açı aklınızı toparlamanızda yararlı olacak. Merkür’ün asalet kazandığı Başak burcunda olması, duygularınızla keşfettiğiniz şeyleri, aklınızla nasıl yapacağınızı bulacağınızı anlatır. Ruh ve zihin arasında uyum yakalabilirsiniz. Ayrıca Ay, Jüpiter’le de aynı uyumlu üçgen açıyı kuracak. Bu da şansı, fırsatı ayağınıza getirebilir. Bereketli Jüpiter’in yücelme yöneticisi olduğu Yengeç burcundaki bu kontağı, yaptığınız fedakarlıkların karşılığı alabileceğinizi gösteriyor. İşin tek sırrı, gün boyunca akılla değil, gönülle ilerleyin… Ancak Çarşamba 10:14 ile Perşembe 04:17 saatleri arasında Ay boşlukta kalacağı için, yeni adımlar atmak ya da nihai sonuçlara varmak için hiç acele etmemelisiniz. Ay tutulmasına yaklaşırken olayların sizi bir yere taşıdığı fark etmelisiniz.

17 Ekim 2013 Perşembe
Kurban Bayramı 3. Günü
Gece burç değiştiren Ay, naif Balık’tan çıkıp, cesur Koç burcuna giriyor. Zorlu Satürn’le karşıtlık yaşadıktan sonra engelleri aşmak isteyebilirsiniz. Ay tutulmasına 1 gün kala, gerçekleyen bu etkiyle, hayatınızdaki olaylarda hızlanabilir. Ancak tutulmanın hafta başından, sonuna kadar etkili olacağını unutmayın. Bir olaya değil, olayların geneline bakın. Olaylara değil, arkasındaki sebeplere odaklanın. Ay Koç’ta ilerlerken, kendinizi her zamankinden cesur, savaşçı ve tutkulu hissedebilirsiniz. Ancak inattan ve savaştan kesinlikle kaçınmalısınız.

Gün içinde Ay’ın önündeki diğer açılara bakalım… Yenilmez Pluto ile sert kare, olaylara direnç gösterdiğinizde nerelerde engelleneceğiniz anlatabilir. Güç savaşlarından sakınmalı, yerine güç birliği yapmalısınız. Ay’ın çarpıcı Uranüs’le birleşmesi, olayların ne kadar farklı noktaya sıçrayabileceğini gösterecek. Kendinizi tutmakta, alttan almakta zorlanabilirsiniz. Sakinliğinizi korumak için, olaylara farklı yollardan bakmaya çalışmalısınız. Ay’ın hoş Venüs’le yapacağı, uyumlu üçgen açı, uzlaşı bulabileceğinizi söylüyor. Empati göstererek beğeni toplayabilirsiniz. Zorlukları savaşarak değil, anlayarak aşabilirsiniz. Tabii ki kişisel haritanınız etkisi, tutulma gibi önemli bir zamana yaklaşırken çok daha ön plana çıkacaktır.

18 Ekim 2013 Cuma
Kurban Bayramı 4. Günü
Ay hızlı, çocuksu Koç burcunda yoluna devam ediyor… Kendinizi her zamankinden daha cesur, girişken hissedebilirsiniz. Yanı sıra olaylara daha çabuk tepki verebilir, kolay kızabilirsiniz. Bu hızı kontrol etmezseniz, pot kırabilir, sakarlıklar yapabilir, gereksiz sürtüşmelere yol açabilirsiniz.
Ay’ın genişleten Jüpiter’le yapacağı uyumlu üçgen açı, sizin potansiyelinize göre olayları geliştirecek. Eğer sinirlerinize hakim olmayı başardıysanız, şans, fırsat sizden yana olacak. Ancak tepkilerinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, sizin için önemli olan konulara da zarar verebilirsiniz.

Gece Koç burcunda yaşanacak, Ay tutulması bu haftanın, hatta yılın en önemli olaylarından… 19 Ekim 2013'deki Ay tutulmasının etkileri nasıl olacak? başlığında yazdığım makaleyi okumanızı tavsiye ederim. Ancak olayların etkisini sadece bugünden beklememelisiniz. Hafta boyunca kadersel etkiler altındayız… Tabii ki doğum haritanızın durumu en önemli ipuçlarını saklıyor. 02:37’teki tutulma ardından, cumartesi sabahı 10:26’ya kadar boşlukta kalan Ay, olayları daha manevi olarak çözmenizi anlatıyor. İçe dönmek, dua etmek, manevi arınma sağlamak için en iyisi olur.

19 Ekim 2013 Cumartesi
Gece Dolunay’la birlikte yaşanan Ay tutulması duygularınızı kabartabilir. Günün önemli bir kısmında kendinizi daha hassas, içine kapanık ya da tersine daha gergin, öfkeli hissetmeniz normal… Olayları düşünmek yerine, enerjinizi spor yaparak, yürüyüşe çıkarak ya da evde iş yaparak bedeninizi hareket ettirmenizi tavsiye ederim.

Ay’ın öğlene doğru Boğa burcuna geçmesiyle, daha sakin kalmayı başarabilirsiniz. Huzur arayacağınız, sakin hareket etmek isteyeceğiniz bir zamandan geçmektesiniz. Yaklaşık 2,5 gün boyunca konforunuzu bozmak istemeyebilirsiniz. Damak zevklerine yönelebilir, mutfakta vakit geçirebilirsiniz. Hafif bir müzik eşliğinde rahatlayabilirsiniz.

Gün içinde, rahat arayan Boğa burcundaki Ay’ın, bir şeyler yapmak için detaylara odaklanan Başak burcundaki Mars’la, uyumlu üçgeni işinize yarayabilir. Huzurunuzu bozmadan, elle tutulur, gözle görülür bir şeyler yapmak için detaylara odaklanabilirsiniz. Ardından hayalci Neptün’le altmışlık açı gerçekleşiyor. Hayallerinize ulaşmak için attığınız bir adım, gerçek dünyada karşılık bulabilir. Yeter ki materyalist düşünmeyin, fedakarlıkta bulunmaya açık olun.

20 Ekim 2013 Pazar
Bayram tatilinin ve haftanın sonunda, Ay Boğa burcunda yavaş hareket etmeniz gerektiğini anlatıyor. Hayatın keyfini çıkarmak isteyebilir, tatilin son gününü fırsat bilip kendinizi şımartabilirsiniz. Daha hedonist davranabilirsiniz. Rahatınız kaçmasın diye olayları görmezden gelmemelisiniz ama…

Ay’ın güçlü Pluto ile kuracağı üçgen, inattan kaçınmanızı tavsiye ediyor. Güçlü kişileri karşınıza değil, yanınıza almak istiyorsanız isteklerinizi kontrol etmelisiniz. Birlikte hareket ederek daha rahatlayacak, aradığınız kararlılığı kazanacaksınız.

Bugün gerçekleşen, Mars’ın Neptün’le karşılığı, aslında birkaç gün öncesini ve sonrasını etkileyecek. Hayallerinize varmak için daha cesur hareket edebilirsiniz. Gerçek dünyada, olayların etrafında oluşan sis perdesini arayabilirsiniz. Mars’ın Merkür yönetimindeki Başak burcunda olması, detaylara önem vermenizi, kılı kırk yarmanızı sağlayacak. Bu günleri iyi değerlendirmelisiniz. Zira 21 Ekim’le 11 Kasım arasında iletişim gezegeni Merkür geri harekette olacak. Akıl karışıklığı, yanlış anlama, hatalı karar verme gibi durumlara düşmemek için şimdiden önem alabilirsiniz.


Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER