@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.09.2013

9-15 Eylül 2013 haftasının astrolojik yorumu

Bu hafta huzuru bulmak için barışı harcamamak gerek. Empati kurmayı unutmadan gerçekleri görüp, endişeden uzak ve kararlı davranmalısınız. Astroloji Uzmanı Asude Argun’un haftalık astrolojik ipuçları Pudra.com'da.

9 Eylül 2013 Pazartesi

9-15 Eylül 2013 haftasının astrolojik yorumu
Önemli bir gün bizi bekliyor. Savaş gezegeni Mars ile zorluklar gezegeni Satürn arasındaki sert kare açısı, olayları ciddiye almanızı hatırlatıyor. Bu durumda endişeden uzak ama kararlı olmak gerek. Özellikle siyasi astroloji açısından bakıldığında hem ülkemiz hem de bölgemiz önemli zamanlardan geçiyor. Çözüm yolu herkesin kendi gücünü inat için değil, uzlaşı için kullanmasında. Savaş senaryolarının gündeme geldiği bu günlerde, asıl savaşın içimizde olduğunu hatırlamalıyız. Cidden önemli bir sınav sürecinden geçtiğimizi kabul etmeli, sorumluluklarımızın bilinciyle hareket etmeliyiz.

Ay gün boyu Akrep burcunda hareket edecek. Tutkulu, hırsı ve agresif olabilirsiniz. O yüzden tutunduğunuz, fark etmeden esiri olduğunuz alışkanlıklardan vazgeçmek olayların akışını değiştirecek. Ay’ın büyüdüğü, olayların geliştiği günleri kriz değil, fırsat olarak görmelisiniz.

Ay’ın hayalci Neptün’le üçgen açısı, sizi gerçekleri görmekten uzaklaştırabilir. Bu yüzden olaylar karşısında mantığınızı devreye sokmanız işe yarayacak. Akşam saatlerinde Ay'ın zorlu Satürn’le birleşim yapması, gerçekliğin keskin taraflarını gösterebilir. Ancak endişeden uzak durmanız ve sorunlara çözüm aramanız sizi rahatlatacak. Aynı anda cesur Mars’la kare açı yapan Ay, duygularınızı tetikleyebilir. Olduğundan daha sert davranmak isteyebilirsiniz. Son bağlantının güçlü Plüton'la altmış derecelik arkadaş açı olması, olayların güçleneceğini anlatmakta. Ancak bu açının içeriği, sizin attığınız ilk adımla doğru orantılı olacak. O yüzden ne olursa olsun gerçeklikten kopmadan, huzura doğru yönelmenizi tavsiye ederim.

10 Eylül 2013 2013 Salı
Ay gün boyunca Akrep burcunda yoluna devam edecek. Sinirlerinizi kontrol etmezseniz öfkeye kapılabilirsiniz. Geçmişten kalan endişeleri yenmek için zayıf taraflarınızı fark etmeli ve olayların değil, duygularınızın üzerine gitmelisiniz. O zaman beklediğinizden de fazla başarı yakalayacaksınız.

Ay’ın ilk açısı bereketli Jüpiter’le olacak. Doğal akan bir enerjiyle desteklendiğinizi hissedeceksiniz. Tutkuların esiri olmaktan kurtulduğunuzda, aradığınız huzuru bulmak kolay olacak. Ancak bağımlılıklardan kurtulamadıysanız olayları gereksiz yere büyütebilirsiniz. Kısa zaman içinde bunun gelip geçici olduğunu görmek içinizi rahatlatacak. Olumlu şeylere doğru yönelmelisiniz.

Salı günü Türkiye saatiyle 12.21’den Çarşamba 09.35’e kadar Ay boşlukta, yani açısız kalacak. Bu saatlerde başlayan işlerin çok da sonuca gitmediğini görebilirsiniz. İçe dönmek ve kişisel hesaplaşma yapmak için kaçırılmayacak fırsat olan bu saatleri iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim.

11 Eylül 2013 Çarşamba
Sabah saatlerinde Yay burcuna geçen Ay, olaylara daha olumlu bakmanızı sağlayabilir. Uluslararası konular, basın, yayın ve internette hızlanma olabilir. Olaylara daha yukarıdan bakmak için fırsat elde edeceksiniz. Ay’ın ilk açısının ilham veren Neptün’le olması olayların arkasındaki gerçekleri fark ettirebilir. Gözlerinizi açık tutmanız yararlı olacak.

Akşam üstüne doğru iletişimci Merkür’le kurulan bağlantı; etraftaki bilginin, konuşmanın ve mesajların artacağını gösteriyor. Yalan haberler ve doğru olmayan bilgilerden uzak durmalısınız. Siz de söylediğiniz sözlere özen göstermeli, yanlış anlamalara meydan vermemelisiniz. Diplomasiyi elden bırakmamanızı öneririm.

12 Eylül 2013 Perşembe
Perşembe günü de Ay, Yay burcunda olacak. Özellikle yükselen Yay’lar bugün kendilerine daha özen gösterebilirler. Tabii ki kişisel haritanızda diğer gezegenlerden Yay burcunda olanlar varsa, o gezegenlerin enerjileri de bugün iş başında olacak. Gün, Yay’ın verdiği genişleme ve büyüme prensibiyle ilerleyecek. Ay’ın büyüyen fazda olmasıyla da olayların büyümesi oldukça mümkün.

Sabah erken saatlerde sürprizli Uranüs’le gerçekleşen doğal akan üçgen açı olayların beklenmeyen yönlere kayabileceğini göstermekte. İyi niyetle başlayan bir olayın, birden kuvvetli bir fırtınaya dönmemesi için sorumlulukları ihmal etmemeniz gerekir.

Perşembe akşam 20.08 ile Cuma öğlen 12.55 saatleri arasında Ay Boşlukta, yani açısız olacak. Boşa uğraşmamanız için bu saatlerde önemli işlere başlamamanızı öneririm. Ay Boşlukta kavramı hakkında daha fazla bilgiyi "Astrolojide 'Ay Boşlukta' ne demek?" yazımızda bulabilirsiniz.

Günün en önemli etkisinin Güneş ve Ay arasında zorlayıcı kare açı olduğunu düşünürsek, önem verdiğiniz kişilerle polemiğe girmemeniz gerektiğini aklınızda tutmalısınız. Her ne kadar karşı taraf olayları didiklese de, sizi eleştirip dursa da iyi niyetinizi sonuna kadar korumalısınız. İlk dördün fazında ortaya çıkan olaylar, anlayışla düzeltilmezse 7 gün sonra yaşanacak Dolunay’da en yüksek noktaya gelir. Doğanın döngüleriyle eş zamanlı işleyen yeryüzünü astroloji bilgisiyle okuyabiliriz.

13 Eylül 2013 Cuma
Günlük modumuzu ve ruhumuzun çekildiği yönü anlatan Ay, bugün Oğlak burcunda olacak. Kendinizi daha kararlı ve hedefe odaklanmış hissedebilirsiniz. Toplumsal kurallar, dünyevi değerler ve kişisel haritanızın nispetinde daha fazla önem taşıyacaktır. Oğlak’ın verdiği doğal etkiyle, endişeli ama sorumluluk alan bir ruh halinde olabilirsiniz.

Akşam saatlerinde Ay’ın güzel Venüs’le kurduğu dostluk açısı sayesinde ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Diyaloğa açık ve diplomasi kuran özellikleriniz ön plana gelebilir. Barış, huzur ve sevgi adına daha kararlı adım atabilirsiniz. Ardından gelen açının dağılan Neptün’le olması dikkat çekici. Bu durum sorumlulukları hafifletmek için iyi gelse de, gerçeklikten uzaklaşmak anlamına da gelebilir. Hedeflerinizi, kişisel ve toplumsal ihtiyaçlarınızı unutmamanızı öneririm.

14 Eylül 2013 Cumartesi
Oldukça hareketli bir gün bizleri bekliyor. Ay gün boyu Oğlak burcunda olacak. İnatçı, kararlı ve azimli olmak isteyebilirsiniz. Meraklı Merkür’le kurulan sert kare açı, hedefe varmanız için etraftan bilgi toplamanız gerektiğini anlatıyor. Ardından Ay’la zorlayıcı Satürn arasında oluşan arkadaşça altmış derecelik açı, attığınız adımların karşılığını alacağınızı anlatıyor. Ancak ilk adımı sizin atmanız kaydıyla tabii ki. Zorlukları aşmak için inatçı olmamanızı öneririm.

Ay’ın güçlü Plüton’la birleşimi, olayların gelişeceğini anlatır. Duygularınızı bastırmak yerine, olanları anlayıp dönüştürmeye çalışmalısınız. Aksi halde boş yere inat ettiğinizi göreceksiniz. Duygusal olarak kırılmamak adına olaylar karşısında direnmemenizi tavsiye ederim.

Ay’ın değişken Uranüs’le sert kare açısı ise değişimin kapıda olduğunu haber veriyor. Kişisel ve toplumsal olarak büyük değişim ve dönüşüm zamanlarından geçmekteyiz. Olayları değiştirmeye uğraşarak yıpranmak yerine, olayların altında yatan gerçekleri görerek hareket etmek gerek. Özellikle hırstan ve egodan uzak durmalısınız.

Öğleden sonra Ay ve geliştiren Jüpiter arasında doğal akan üçgen açı aradığınız fırsatları verebilir. Duygusal olarak empati kurmalı, karşı tarafın da hakkını düşünmelisiniz. Dini, uhrevi, hukuki ya da felsefi konularda daha duyarlı olmanız iyi gelecek.

Gün için diğer gezegenlerde de hareketlik var. Aşk gezegeni Venüs’ün sisli Neptün’le üçgen açısı, sevgiyi aşırı idealize edebileceğinize dikkat çekiyor. Gerçeklikten kopmadan ilişkileri geliştirmeye çalışmalısınız. Yoksa ayaklarınız yerden kesilip aldanabilirsiniz.

İletişim gezegeni Merkür’ün dönüştürücü Plüton ile sert kare açısı, fikirlerinizi değiştirmeye açık olmanız gerektiğini anlatıyor. Gireceğiniz fikir savaşlarından zararlı çıkmamak için dikkatli olmanızı öneririm. Düşüncelerinizi dikte etmekten uzak durun.

Savaş gezegeni Mars’ın sürprizli Uranüs’le kurduğu üçgen açı, birden bire gelişen olayları anlatıyor. Özellikle toplumsal olarak ani iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Bu haftanın gelecek dönemler için önemli bir başlangıç olduğunu fark ettiğinizde krizleri yönetebilirsiniz. O zaman fırsatlar da ortaya çıkabilir. Zor bir yolda olduğunuzu görüp sağlam adımlar atmak için daha duyarlı olmalısınız. O zaman korkuların sona erdiğini göreceksiniz.

15 Eylül 2013 Pazar
Güne Oğlak burcunun kararlılığıyla başlayacağız. Ancak pazar gecesi 02.16’da açısız kalıp boşluğa düşen Ay, ancak öğleden sonra 15.05’te Kova burcuna girecek. Bu süre içinde pazar gününü de fırsat bilip içe dönmeniz iyi gelecek. Öğleden sonra toplumsal konulara daha duyarlı olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber olmak ve sosyal çevrenizi genişletmek olaylara bakış açınızı değiştirebilir.

Güneş’le Ay arasında gerçekleşecek üçgen açı, önem verdiğiniz kişilerden destek alacağınızı anlatıyor. Günün geri kalanını iyi değerlendirip kendinizi geliştirebilirsiniz.

Günün ve haftanın son açısı güzel Venüs’le olacak. İlişkileri geliştirmek için bugünü fırsat bilirseniz çok yararlı olacak. İçinizdeki huzuru bulmak adına arkadaşlıklara önem vermenizi tavsiye ederim.

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER