07.10.2019

Yaşlanma belirtilerini azaltacak 10 tavsiye

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Ezgi Karavelioğlu sağlıklı güzelliğe önem veren kadınlar için yaşlanma belirtilerini azaltacak 10 tavsiyede bulundu.

İZLE: CİLT YAŞLANMASINI GECİKTİREN VİTAMİNLER👇 
Ciltte gözle görülür değişimlere yol açan yaşlanma belirtileri, hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile gerçekleşir. Güzelliğine ve kişisel bakımına önem veren kadınlar için bu belirtileri doğal ve sağlıklı yöntemlerle ortadan kaldırmak ise dikkat edilmesi gereken basit yöntemlerle oldukça kolaydır. İnsan bedeninin ilk savunma hattı olan yüzlerde oluşan kırışıklık, ciltte sarkma gibi belirtilerin izleri iyi beslenmeyle giderilebilir. Parlak ve genç görünümlü bir cilde sahip olmak için vitamin ve antioksidan yönünden zengin besinlerle beslenilmesi gerekir.

Yaşlanma belirtilerini azaltacak 10 tavsiye

Cilt güzelliği için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerle ilgili Medikal Estetik Uzmanı Dr. Ezgi Karavelioğlu sağlıklı güzelliğe önem veren kadınlar için 10 tavsiyede bulundu.
 
1- İçerdiği biotin ve B12 vitamini ile cildi besleyen yumurtanın cilt sağlığı için sıkça tüketilmesi gerekiyor.
 
yumurta

2- Çinko ve demir içeren, cilt sağlığını korumada yararlı olan kırmızı et ve zengin mineral içeren süt ve süt ürünlerinin de bolca tüketilmesi, uzmanlar tarafından cilt sağlığı açısından son derece yararlı bulunuyor.
 
Kırmızı et

3- Omega3 içeren balık türleri, özellikle somon gibi balıklar cildin nemlenmesini sağlıyor. 
 
Somon

4- Domates, karotenler arasında antioksidan kapasitesi en yüksek olan sebze. Domateste yüzde 85 oranında olan likopen, güneş ışınlarının oluşturduğu deri yaşlanmasını azaltıyor. Bu sebeple domatesi bolca tüketmek öneriliyor. Ancak domatesin nasıl tüketildiği önemli. Likopen kaynağı olan bir besin ancak işlendiğinde likopenin vücut tarafından kullanılma oranı da artıyor. Bu nedenle domatesi çiğ değil, domates püresi, domates salçası, ketçap veya pişmiş domates sosu şeklinde tükettiğimizde çiğ haline göre daha fazla likopen alırız. Bu nedenle özellikle mevsimi dışında tüketeceksek domatesi çiğ değil, pişmiş olarak tüketmenizde fayda var. Bol domatesli ancak tek yumurtalı bir menemen harika bir sabah öğünü olabilir örneğin. 

İlgili haberimiz: Deri yaşlanmasına karşı domatesi pişmiş tüketin
Domates ürünleri çiğ domatesin kendisinden daha iyi birer likopen kaynağı olarak görüldüğünden, cilt sağlığınız için domatesi pişmiş olarak tüketin.
 
Menemen

5- Yeşil çay güçlü bir aktioksidan. Cildinizin daha canlı, daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlıyor.
 
yeşil çay


6- Cilt sağlığı için vücudun içten dışa nemlenmesi çok önemli. Bunun için günde mutlaka 2 litre tüketin.
 
su içmenin önemi
 

7- Yaşa bağlı kırışıklıkların giderilmesinde zeytinyağının mucize etkisini unutmayın.
Zeytinyağı
 

8- Kan dolaşımını hızlandıran yaban mersini, ahududu, dut gibi koyu renkli orman meyveleri içeriğinde bulunan flavonoid, cildin geç yaşlanmasını sağlar. Bu meyveler aynı zamanda cilde parlak bir görünüm verir.
Koyu renkli orman meyveleri
 

9- A vitamini içeren balkabağı, havuç gibi sebzeler güçlü birer antioksidana sahip olduklarından, ciltte kırışıklıkları önleyen besinler arasındadır.

İlgili haberimiz: Kış aylarının vazgeçilmezi: Balkabağı çorbası tarifi!
Diyetisyen Emre Uzun'un tarifiyle hazırlayacağınız balkabağı çorbası, doğallığı ve lezzeti bir yana size ruhsal durumunuzu düzeltmede de yardımcı olacak!

Balkabağı


10- C vitamini içeren kırmızı ve yeşil dolmalık biber, maydanoz, turp, brokoli gibi sebzeler cilt yapısını destekleyen lifler içerir.
Brokoli salatası

C vitamini aynı zamanda cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Bu sebeple C vitamini içeren sebze ve meyvelerin bolca tüketilmesi cilt sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Cilde zarar veren şekerlemeler, tatlı hamur işleri, hazır meyve suları, kızartılmış besinlerden de mutlaka uzak durulması gerekir.

İlgili haberlerimiz:

​Hangi kuruyemiş hangi cilt sorununa iyi gelir?
Sağlıklı ve canlı bir cilt için yemişlerin faydalarına işaret eden Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, Pudra okuyucuları için anlattı: Hangi kuruyemiş neye iyi gelir?

​Göz altındaki morluk ve şişliklerden kurtulun!
Özellikle otuzlu yaşlardan itibaren göz çevresi özel bir bakım istiyor. Bunun için hem beslenmenize hem de cilt bakımınıza dikkat etmelisiniz.

​UV korumalı nemlendiriciler ve favori makyaj bazlarımız
Cildinizi yaz-kış hem nemlendirecek hem de güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyacak UV korumalı nemlendiricileri ve favori makyaj bazlarımızı listeledik!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER