10.07.2018

Bağırsak sağlığı için ceviz tüketin

Araştırmalar, cevizin kalın bağırsak sağlığını artırdığı ve kolon kanseri riskini azalttığını gösteriyor. Bu nedenle beslenmenize mutlaka cevizi ekleyin. 

Illinois Üniversitesi'nin araştırmalarına göre ceviz tüketimi gastrointestinal florayı, mikrobik kaynaklı ikincil safra asitlerini ve sağlıklı yetişkinlerdeki sağlık göstergelerini değiştirterek daha sağlıklı yaşama katkı sağlıyor.

Bağırsak sağlığı için ceviz tüketin

Araştırmalar, ceviz tüketiminin kalın bağırsak sağlığını artırdığını ve kolon kanseri riskini azalttığını gösteriyor. Sonuçlar bir kez daha sağlıklı ve dengeli bir diyete cevizin dahil edilmesinin önemini vurguluyor.

Daha önceki çalışmalar, içeriğinde zengin yemiş bulunan diyetlerin, toplamda ve kanser ve kalp hastalığı gibi belirli sebeple ölümlerde azalma dahil olmak üzere olumlu sağlık etkilerinin bulunduğunu belirtiyordu. Önceki çalışma ayrıca, sağlıklı diyetin bir parçası olarak ceviz tüketiminin bağırsak florasına faydalarını belirtiyordu.

Cevizin kansere karşı faydalarıIllinois Üniversitesi'nin yaptığı bu yeni araştırmayla ceviz tüketiminin insan gastrointestinal florasına ve metabolik sağlık göstergelerine olumlu etkisi açığa çıkarıldı.

Illinois Üniversitesi'nin araştırmasına göre ceviz tüketiminin faydaları
  • Ortalama yaşı 53 olan 18 sağlıklı kadın ve erkeğe diyet periyotları arasında 1 haftalık arınma olmak üzere, üçer haftalık iki periyotta günde 0 veya 42 mg ceviz içeren izokalorik diyet uygulandı.
  • Ceviz tüketiminin fekal/dışkı florasına, safra asitlerine ve metabolik göstergelere olan etkisi dahil olmak üzere, çalışmanın ikincil çıktılarını değerlendirmek amacıyla referans değerde ve periyot sonunda fekal/dışkı ve kan örnekleri alındı.
  • Çalışmaya göre, ceviz tüketimi, insan gastrointestinal florasının kompozisyonu ve fonksiyonunu etkilediği, kalın bağırsak sağlığını artırdığı ve bağırsak bakterisi türlerinin göreli bolluğunu artırdığı ortaya çıktı.
  • Araştırma, ceviz tüketiminin kolorektal kansere / kolon kanserine yola açan mikrobik kaynaklı, proinflamatuar ikincil safra asitlerini azalttığını da gösterdi.

İlgili haberlerimiz:

Ceviz tüketmek için 10 neden
Mucize besin ceviz, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmasının yanı sıra gençleştirici etkiye de sahip. Cevizin 10 faydası Pudra.com'da!

​Hafızayı güçlendiren süper besin: Ceviz
Kaliforniya Üniversitesi tarafından ceviz tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş çaplı araştırma sonucuna göre; günde bir avuç ceviz tüketmek hafızayı güçlendiriyor.

​Her gün tüketilmesi gereken 10 besin
Sağlıklı beslenmek ve çağın hastalığı kansere karşı önlem almak için her gün tüketmeniz gereken besinler var. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için beslenme programınızda mutlaka bulunması gereken 10 besin Pudra.com’da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER