14.08.2023

Çok kahve tüketenler günde ne kadar su içmeli?

Kahve severlerin günlük sıvı alım miktarını, kahve ve çay tüketmeyenlere oranla daha fazla yapması gerektiğini biliyor muydunuz?

Kahve tüketimi son yıllarda ikinci nesil üçüncü nesil kahve derken oldukça yaygınlaştı. Ancak su dışındaki sıvı tüketimlerimiz su tüketme ihtiyacımızı azalttığı için kimi zaman yeterince su tüketmiyor ve bunu fark etmiyoruz. Ancak özellikle kafeinli içecekleri çok fazla tüketenlerin su tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Peki çok kahve tüketenler ne kadar su içmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Gamze Şanlı Ak, bizim için yanıtladı.

Çok kahve tüketenler, günde ne kadar su içmeli?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Gamze Şanlı Ak, günde her içtiğimiz bir fincan kahve başına bir büyük bardak su içmemiz gerektiğini belirtiyor. Yani standart su tüketimimize bu miktarı eklememiz gerekiyor. 
Diyetisyen Dr. Gamze Şanlı Ak

Buna göre bir fincanı yaklaşık 200 ml gibi düşünürsek, yine yanında en az 200 ml’lik su içmek gerekiyor. 

Günde 3-4 fincan kahve içiyorsanız, bununla birlikte dört büyük su bardağı suyu da günlük su tüketiminize eklemelisiniz. Buna göre, kahve için günlük su tüketimimize 1 litre daha su eklemiş oluyoruz. Kahve için ekstra su tüketmenin en önemli avantajı ise kafeinin yetkisini vücudumuzdan birazcık daha uzaklaştırmamız. İşte bu nedenle kahvenin yanında bir bardak su içmeyi lütfen unutmayın.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Kilonuza göre günde ne kadar su içmelisiniz?
Kişiye göre günlük su ihtiyacı nasıl hesaplanır biliyor musunuz? Unutmayın, çıkan sonuca çay, kahve ve meyve suyu gibi sıvılardan aldığımız su dahil değil.

Günde ne kadar içmemiz gerekiyor?
Kilo kaybetmek, kilo korumak ve fazla yemek yemeyi engellemek için bol su içmek gerekiyor. Peki ama suyu ne kadar ve ne şekilde tüketmeli? Pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER