@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.04.2015

Evde kolayca hazırlanabilen badem sütü tarifi

Badem sütü kadınların yeni içecek tercihlerinden biri oldu. Marketlerden alabileceğiniz gibi, Pudra.com'un pratik badem sütü tarifini deneyerek evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Badem sütü paketlenmiş hazır olarak marketlerde bulunabiliyor ama içinde çok fazla şeker ve koruyucu olduğu da bir gerçek. Evde tamamen doğal kendi badem sütünüzü yapmaya ne dersiniz? Çok az malzemeyle hem de hiç yorulmadan hazırlayabileceğiniz badem sütü tarifimizi mutlaka deneyin.

Evde kolayca hazırlanabilen badem sütü tarifi

Gerekli malzemeler
  • 250 gram badem (mümkünse soyulmuş)
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
  • Toz tarçın

Kullanacağınız ekipmanlar
  • Blender
  • Metal süzgeç veya tülbent

Hazırlanışı
Bir kaba bademleri koyduktan sonra üzerine çıkana kadar su ekleyin. Bademlerin blender'dan rahatça geçebilmesi için yumuşaması gerekiyor. Bunun için bademleri 4 saat suda bekletin, zamanınız varsa geceden de suya koyabilirsiniz.

Kaptaki suyu süzdükten sonra yumuşayan bademleri blender'a koyun. Üzerine 300 ml su ekleyin. İlk çırpışta az su ekleyin ki bademler krema kıvamına gelebilsin. 1-2 dakika blenderdan geçirin. Arada durdurup bir spatula yardımıyla karıştırarak, bademlerin iyice parçalanmasını sağlayabilirsiniz. Bebek maması gibi bir kıvam aldığını göreceksiniz. Bir süre sonra bademleriniz güzel bir püre kıvamını alacak. Bu aşamada tarçın, akçaağaç şurubu veya balı ekleyin.

Sonra kalan 700 ml suyu da blender'a ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırın. Karışım köpüklü ve pürüzsüz bir kıvama ulaşmalı, tadına bakarak isterseniz vanilya, tarçın veya biraz daha tatlandırıcı ekleyebilirsiniz. Yine isteğe bağlı olarak sütün aromasını artırması için bir çimdik tuz da ekleyebilirsiniz. Badem sütünüz artık hazır.

Süt kıvamında olmasını istiyorsanız, karışımı tülbent veya ince süzgeçten geçirerek taneli kısmı ayırabilirsiniz. Taneli kısmı kurutup veya fırında pişirerek başka tariflerde badem aroması olarak kullanabilirsiniz. Badem sütünü kahvaltılık gevreklerle birlikte tüketebilirsiniz veya tatlı yaparken kullanabilirsiniz. Badem sütü buzdolabında 3-4 gün saklanabiliyor. Pişirdiğiniz sıcak kurabiyelerin yanında da iyi bir seçenek…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER