Karın yağlarını eriten mucize: Yoğurt

Sofralarımızın vazgeçilmez tadı yoğurt, onlarca yararının yanında karın yağlarını da eritiyor. Dr. Ayça Kaya, yoğurdun faydalarını açıklıyor.

Yüzyıllardır lezzeti ile Türk mutfağının olmazsa olmazların yoğurdun, kilo vermekten diş sağlığına kadar pek çok faydası bulunuyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, yoğurdun uygun bir diyetle beraber özellikle karın bölgesindeki yağları erittiğine dikkat çekiyor ve yoğurtla ilgili şu bilgileri veriyor:

Karın yağlarını eriten mucize: Yoğurt

Kadınlar günde yarım kilo yoğurt yesin
"Yüksek kalsiyum kaynağı olan yoğurt, içeriğindeki konjuge linoetik asit (CLA), nedeniyle karın yağlarını eritir. Yapılan araştırmalara göre bir sene boyunca, diyetinde her gün yoğurt tüketen kişiler, tüketmeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor. Her gün düzenli olarak yoğurt tüketilmesi daha hızlı yağ yakımına sebep olur.

Yoğurt barğısak kanseri riskini azaltır
Suyundaki B2 vitamini nedeniyle ağız yaralarına iyi gelen yoğurt, karın yağlarını azaltıcı etkisinin yanı sıra bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, bağırsak kanseri riskini de azaltır.

Tatlıyı fazla kaçırınca yoğurt yiyin
Şekerin vücuda verdiği etkiyi nötralize eden yoğurt, yüksek şekerin ani insülin salgılatma özelliğini azaltırken iştahı keser, daha uzun süre tok kalmayı sağlar.

Günde 3 bardak tüketildiğinde vücudun tüm kalsiyum ihtiyacını sağlayan yoğurt, kan yağlarını azaltır, kötü kolestrolü düşürür, iyi kolestrolü artırır. Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.

Cilde parlaklık katan yoğurt, aynı zamanda ağız sağlığı dostudur. Günde 2 kez sadece 90 gr. yoğurt tüketmek plak oluşma riskini azaltır, kötü nefes kokusunu engeller.

Evde yoğurt nasıl yapılır?
Etin olmadığı öğünlerde, mutlaka yeralması gereken yoğurt, her bütçeye uygun kuvvetli bir protein kaynağıdır. Tercih edilirse, günlük sütten evde de yapabilecek yoğurt, 1 lt süte 3 kaşık maya eklendikten sonra ılık bir ortamda 4-5 saat beklenerek elde edilir.

Tok tutan yoğurtlu salata tarifi

1 göğüs eti iyice ditildikten sonra, karabiberle iyice ovulur. Yarım bağ maydanoz ve yarım bağ dereotu ince ince doğrandıktan sonra, tavuk eti ve sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzeri kırmızı biberle süslenir.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER