04.12.2017

Yemeklerde yeni bir tat: Kahverengi tereyağı

Kahverengi tereyağı ile daha yoğun kıvamlı, daha karamelize olmuş, içi hafif ıslak kurabiyeler elde edebilir, leziz et yemekleri yapabilirsiniz.

Klasik tereyağından elde edilen kahverengi tereyağı, yakılmadan, belli bir ısıda eritilip, içindeki süt maddelerinin ortaya çıkarıldığı, daha karamelize bir tadı ve kokusu olan yağ çeşidi olarak yemeklere lezzet katıyor.

Yemeklerde yeni bir tat: Kahverengi tereyağı
 
1) Kaliteli bir tereyağı seçin
İşe kaliteli bir tereyağı seçerek başlayın. Seçeceğiniz tereyağı klasik bir tereyağı olabileceği gibi manda tereyağı gibi daha yoğun kıvamlı ve lezzetli bir ürün de olabilir. Sos tenceresinin içerisine alın ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
 
tere

 
2) Kısık ateşte, sürekli karıştırın
Isınma aşamasında ateşi sürekli kısık ateşte tutun. Kahverengi tereyağını çok yüksek ateşte yapmaya çalışırsanız yağ yanar, süt maddeleri açığa çıkmaz ve yanık bir tat oluşur. Bu esnada spatula ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak tüm tereyağının aynı miktarda eridiğinden emin olun. Hatta mümkünse çırpıyormuş kadar hızlı karıştırmakta daha büyük fayda var. Bu aşamada üzerinde hafif hafif tortular oluşmaya başlayacak.
 
yağ

3) Tortular birikmeye başlıyor
Üzerinde iyice tortuların birikmeye başlamasıyla süreç hızlanıyor. Bu aşamada da dikkat etmeniz gereken şey ısısının her yere eşit miktarda dağılıyor olması. Asla dibinin yanmamasına dikkat edin, bu yüzden sürekli karıştırın.
 
tere

4) Amber rengi alıp kokusu çıkana kadar devam
Bir süre sonra kenarlardan hafif hafif fokurdamaların oluştuğunu görmeye başlayacaksınız. Tam bu aşamada amber rengi alana kadar ve kokusu çıkana kadar güzelce karıştırmaya devam edin. Çırpmaya yakın hızda ve hareketlerle, kısık ateşte tereyağını hafif hafif kaynatın.
d             
5) Dinlendirin ve istediğiniz yemeği yapın
Tereyağının kokusu tam olarak çıktığında ve rengi iyiden iyiye koyulaşıp amber rengine dönüştüğünde ocaktan alın. Hemen kullanmayacaksanız bir cam kavanoza boşaltın ve soğumaya bırakın. Hemen kullanacaksanız da oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.
 
s


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER