@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.05.2013

Angelina Jolie’nin doktoru meme operasyonunu anlattı

Angelina Jolie’nin mastektomi operasyonunu gerçekleştiren doktoru Kristi Funk, oyuncunun operasyon esnasında yaşadıklarını ve tıbbi müdahalenin detaylarını bloğunda paylaştı.

Oscar’lı oyuncu Angelina Jolie, 16 Şubat’ta California’da çifte mastektomi (memenin alınması) operasyonu geçirdi. Çünkü yüzde 5 ila yüzde 87 oranında meme kanseri riski taşıyordu.

Angelina Jolie’nin doktoru meme operasyonunu anlattı
Getty Images Turkey

Angelina Jolie’nin geçirdiği üç operasyonun öncesi, esnası ve sonrasını ayrıntılı bir şekilde bloğunda anlatan Dr. Kristi Funk, “Mastektomilerden dört gün sonra onu sadece enerjik ve iyi bir ruh hali içinde değil, evinin iki duvarını, yönetmenliğini üstleneceği yeni projesinin storyboard’larıyla kaplı bir halde bulmaktan memnundum. Üstelik konuşma esnasında, elastik bir kemerle beline takılmış, her bir memesinden üçer tane olmak üzere toplam altı tane iltihap çeken tüp sarkıyordu.”

Meme kanseri uzmanlarından Jolie’ye övgü
Tüm şöhretine ve medya tarafından daimi takip altında tutulmasına rağmen, Jolie’nin medikal tedavisi, kendisinin New York Times’ta bu operasyon kararını anlatan makalesini yazdığı salı gününe kadar bir sır olarak kaldı.

Jolie, ailesinden BRCA1 ya da BRCA2 genlerini miras alan ve bu nedenle genetik olarak kansere yatkınlığı olan kadınlarda farkındalık yarattığı için meme kanseri uzmanları tarafından övgü topladı.

Jolie, meme kanseri ve yumurtalık kanseri hakkında aile hikayesi olan, düzenli tarama ve önleyici ilaçlar kullanmaktan ziyade ameliyata girerek riski yönetme yolunu anlatmak açısından yüksek risk grubundaki kadınlara yardım ettiği için, Dr. Funk’ın bloğunda tedaviyi detaylandırmasını onayladı.

Jolie’nin 2 Şubat’ta gerçekleşen ilk operasyonu “meme başı geciktirme” operasyonuydu. İşlem, meme başı çevresindeki süt kanallarında bulunan kanser hücrelerini bertaraf etmeyi amaçlıyordu. Bu, mastektomi esnasında tüm meme dokusu alınsa bile meme uçlarını korumak için gerekliydi.

Meme estetiği nasıl yapıldı?
Mastektomiden 15 gün sonra, Dr. Funk’ın, “Daha doğal bir görünüm yaratmak için sentetik yaprak materyal” olarak tanımladığı “allogreft doku genişletici yerleştirilerek ilk evre meme rekonstrüksiyonu” plastik cerrah Dr. Jay Orringer tarafından yapılarak Jolie’nin göğsü yenilendi.

Doku genişletici yapraklar yerleştirilmesi ekstra bir operasyon olmasına rağmen Jolie bu yolu seçti, çünkü Dr. Funk’ın söylediğine göre bunlar, meme derisi ve meme başına kan akışını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyordu.

Bu operasyondan 10 hafta sonra 27 Nisan’da, Jolie, üçüncü ve son operasyonla meme implantı yaptırdı. Dr. Funka’a göre Jolie’nin cerrahi yolculuğunun bu son işlemi de son derece iyi gitti.

Dr. Funk, her operasyon sonrası pek çok ilaç ve takviye ile devam edilen tedavinin, Jolie’nin yaralarının iyileşmesine yardım ettiğini, enfeksiyon riskini azalttığını, operasyon sonrası mide bulantısı, kusma, şişkinlik ve çürükleri hafiflettiğini, anestezi etkilerini uzaklaştırdığını, derisine ulaşan oksijen miktarının yükseldiğini ve yara izlerinin en aza indiğini açıkladı.

Brad Pitt’in desteği
Dr. Funk bloğunda, “Partneri Brad Pitt, Jolie mastektomi anestezisinden çıkar çıkmaz her operasyonda olduğu gibi onun elini tutmak için yanındaydı” diyor eş desteğini anlatırken.

Angelina Jolie’nin neden mastektomi operasyonu yaptırdığını Angelina Jolie 2 göğsünü de aldırmış haberimizden okuyabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER