@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.04.2010

Belsoğukluğu hastalığının belirtileri nelerdir?

Belsoğukluğu erkeklerde mi kadınlarda mı daha çok görülüyor? Hastalığın belirtileri nelerdlr? Hangi yaşlarda, hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Yanıtları pudra.com'da...

Çok sık görülen bir cinsel hastalık belsoğukluğu. Daha çok erkeklerde görülse de kadınların bu enfeksiyonu erkeklerden kapma olasılığı, erkeklerin kadınlardan kapma olasılığından daha yüksek.

Belsoğukluğu hastalığının belirtileri nelerdir?

Seksi, hastalık değil haz alma aracı olarak kullanmak istediğimize göre, vücudumuzun hastalık sinyallerini iyi tanıyıp tedavi yöntemlerini bilmemiz gerekiyor. Belsoğukluğu nasıl bir hastalıktır? Erkeklerde ve kadınlarda belsoğuklunun belirtileri nelerdir? Bel soğukluğu hakkındaki soruların yanıtları pudra.com'da... Üroloji Uzmanı Dr. Leon Saporta anlatıyor…

Bel soğukluğunun tedavisi hakkındaki detaylar için ise burayı tıklayın

Belsoğukluğu nasıl bir hastalıktır?

Halk arasında belsoğukluğu denilen hastalığın tıptaki adı, “üretrit”tir. İdrar yolunun cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları anlamına gelir. İki ana grupta incelenir: gonore ve nongonokoksit üretrit.

Gonore üretrit, nayseria gonore denilen bir mikropla olur. En sık görülen belsoğukluğu mikrobudur. Özellikle genç yetişkin erkeklerde, 50 yaşa kadar sık görülür.

Nongonokoksik üretit ise klamidya ve üreoplazma denilen parazite benzeyen hücre içi mikroplarla oluşur.

İki belsoğukluğu türü arasındaki fark, erkekte yarattığı akıntının rengi ve bulaşmadan sonraki kuluçka süresidir. Bütün akıntılı hastalıkların semptomları ile aynıdır. Bulaşıcıdr, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların en sık rastalananıdır. Toplumda oldukça fazla görülür.

Erkekte belsoğukluğunun belirtileri nelerdir?

Gonore belsoğukluğunda kuluçka süresi, bu mikrobu aldıktan sonra 3-10 gün sürer; nongonogoksik belsoğukluğunda ise bir hafta ile üç hafta arasındadır. Kuluçka süresi bittikten sonra ilk belirtiler şunlardır:
  • Peniste yanma, batma ve kaşıntı hissi
  • Penisten gelen akıntı

En önemli bulgu akıntıdır. Gonorede akıntı çok tipiktir. Sarımsı-yemşilimsi bir akıntı oluşur. Bu akıntı kendi kendine gelir, idrarla bir ilgisi yoktur.

Nongonogoksit belsoğukluğunda ise şeffaf akıntı olur. Dolayısıyla bunun saptanması daha zordur. Kişi ancak idrar yaparken yanma, batma ve sızıyla fark edebilir rahatsızlığını. İç çamaşırındaki yapışkanlık hissi nedeniyle hekime başvurabilir.

Bu durumda gonorenin tanısı çok daha kolaydır. Kişi rahatsız olduğunu akıntının rengiyle çok daha kolay anlayabilir. Bunun dışında belsoğukluğunda herhangi bir cilt lezyonu olmaz.

Belsoğukluğu tedavi edilmediği takdirde;
  • İdrar yolunda daralma,
  • Prosttatta apse
  • İlerleyen safhalarda kısırlık görülebilir.

Genel olarak idrar yolları enfeksiyonuyla çok sık karışır belsoğukluğu belirtileri. Aradaki en önemli fark, tanınmayan kişi ile cinsel ilişkiye girmekten kaynaklanıyor olmasıdır.

Ayrıca idrar yolları enfeksiyonunda erkekte kesinlikle akıntı olmaz.

Kadında belsoğukluğunun belirtileri nelerdir?

Hafif akıntıyla kendini gösterebilir. Ama kadında rutin hayatında da bir miktar akıntı olduğu için kadınlar bunu saptayamayabilirler. Özellikle nongonokoksik enfeksiyon grubunda akıntı renksiz de olacağı için kadının bunu saptaması çok zordur. O nedenle gizli kalmış enfeksiyonlara daha sık rastlanıyor.

Adet düzeni bozulur ve adet dönemleri arasında kanama görülür. Yine erkekte olduğu gibi idrara çıkarken yanma vardır. Kadınlarda bartholin bezleri bulunur. Bu bezlerin iltihaplanması sonucu şişlik oluşur ve bu şişlik ağrıya neden olur. Tedavi edilmediği takdirde bu iltihap yayılır ve enfeksiyon başka yerlerde de görülür. Dış gebeliğe neden olabilir. Hatta kısırlığa yol açar.

Bel soğukluğunun tedavisi hakkındaki detaylar için burayı tıklayın


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER