22.01.2018

Cilt lekeleri hastalık habercisi olabilir

Cilt lekeleri çoğu kez iyi huylu olmasına rağmen bazen altta yatan önemli bir hastalığın ya da deri kanserinin göstergesi olabilir. Detaylar Pudra.com’da!

Deri renginde koyulaşmayı ifade eden cilt lekeleri vücudun tek bir bölgesinde veya yaygın şekilde olabilir. Cilt lekelerinin çoğu kez iyi huylu olmasına rağmen bazen altta yatan önemli bir hastalığın ya da deri kanserinin göstergesi de olabileceğini söyleyen Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Hilal Gökalp "Doğuştan, yaşla ve dış etkenlerle oluşan lekelerin tedavisi lekenin cinsine göre çeşitlilik gösterir. Hemen her tür lekenin tedavisi için kış ayları en ideal dönemdir" diyor. 

Cilt lekeleri hastalık habercisi olabilir

Ciltte leke oluşma nedenleri
Deride leke ile seyreden hastalıklar oldukça yaygındır. Güneş ışınları, hormonlar, çeşitli ilaç ve kozmetikler leke oluşumunda sık suçlanan nedenlerdir. Ayrıca travma ve çeşitli deri hastalıklarına cevap olarak da oluşabilir. Uzman ellerde yapılmayan lazer ve kimyasal soyma tedavileri de lekeye neden olabilir.

Ciltteki lekeler cilt kanserinin belirtisi olabilir
Cilt lekelerinin nedenleri
 

Deri kanserleri, cilt lekelerinin küçük bir kısmını oluşturur. Çiller, güneş lekeleri, gebelik lekeleri, çeşitli kozmetiklere ve bitkilere bağlı gelişen lekeler, sivilce ve cilt yaralarından sonra oluşanlardır. Ancak bazen cilt lekeleri, deri kanserinin bulgusu da olabilir. Özellikle leke değişik renk tonlarındaysa, asimetrik ve kenarlarında düzensizlik mevcutsa, kanama, kaşıntı, kabuklanma veya üzerinde açık yara gibi bulgular varsa mutlaka uzmana başvurmak gerekir. Ayrıca kızıllar ve sarışınlar, renkli gözlü bireyler, ailede deri kanseri öyküsü olanlar, vücudunda 50’den fazla beni olan ve çocukluk çağında güneş yanığı öyküsü olanlar, deri kanseri gelişimi açısından daha risklidir.

İlgili haberler:

Leke tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Doğuştan, yaşla ve dış etkenlerle oluşan lekelerin tedavisi lekenin cinsine göre çeşitlilik gösterir. Leke tedavisi için kış ayları ise en ideal dönem.

​Cilt lekeleri nasıl yok edilir?
Artık çillerinizi, güneş lekelerini, doğum ve hamilelik lekelerini ve akne izlerini, dert etmenize gerek yok.

Hassas ciltler için cilt bakımı önerileri
Günümüzde her üç kadından biri hassas cilde sahip! Sizin de cildinizde kaşıntı, yanma ve kızarıklıklar varsa, hassas ciltli olabilirsiniz. Bu sorunlarla uğraşanlara bakım önerilerimiz var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER