@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.01.2012

Grip salgını başladı! Ne yapmalıyız?

Bu yıl Avrupa'dan önce Türkiye'de grip salgını başladı. Bugünlerde dolaşımda olan İnfluenza A (H3N2) virüslerinden dolayı salgın daha şiddetli geçiyor. İşte, gribi atlatmak için uzmanların önerileri...

Son zamanlarda çevrenizde çok fazla grip nedeniyle yatağa düşen kişi varsa nedenini açıklayalım. Çünkü Türkiye’de grip salgını bu yıl Avrupa’dan önce başladı. Aralık ayının ikinci haftasından itibaren az sayıda görülmeye başlanan grip olgularının ocak ayı itibarıyla salgın şekline dönüştüğüne dikkat çekiyor.

Grip salgını başladı! Ne yapmalıyız?

Uzmanlar, İnfluenza A (H3N2) virüsleri dolaşımdayken salgınların daha şiddetli geçtiğini belirtiyor. Bu salgında ateş, baş ağrısı, yaygın kas ağrısı ve öksürük gibi klasik grip belirtilerinin yanında kusma, bulantı ve karın ağrısı gibi belirtilere de rastlanıyor.

Hekimlerin ve diyetisyenlerin grip hastalığını atlatmak için verdiği önerileri okumanızı tavsiye ederiz. İşte, Pudra.com'un griple ilgili bilgilendirici yazıları:

Gripten korunmak için sağlıklı beslenin

Doğru beslenerek gripten korunmanız mümkün. Dyt. Şefika Aydın Selçuk kış hastalıklarından korunmak için nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatıyor.

Gribi atlatamayanlara hızla iyileşme önerileri
Grip öncelikle belirtileri benzerlik gösteren hastalıklardan ayrılmalı ve doğru bir şekilde tedavi edilmelidir. İşte etkisi uzun süre devam eden gribin tedavisi ve hızla iyileşme önerileri!

Grip mi nezle mi?
Çoğu zaman griple nezlenin aynı hastalık olduğunu zannederiz. Halbuki uzmanlar griple nezlenin tedavi yöntemlerinin farklı olduğunu, nezlenin çoğu zaman ayakta geçirilebilirken, grip için yatak istirahati gerektiğini söylüyor.

20 soruda domuz gribi
Belirtileri, korunma yolları, tedavisi ve domuz gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER