hürriyet pazar 04.10.2010

Kalbimiz için 5 önemli risk

Eğer koroner kalp hastalığından korunmak istiyorsanız her riski ciddiye almanızda fayda var. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu anlatıyor.

Kalbimiz için 5 önemli risk kalp hasta 1 1
1/8
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kalp sağlığını korumak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini yazmış. Kalp hastalığına neden olan riskler pudra.com'da...

Çoğumuz inatla yumurta kapıya gelmeden, hatta testiyi kırmadan soruna hak ettiği önemi vermiyoruz. Verenlerimiz de genellikle işin kolayına kaçıp fazla kilolarını vermeden, sigara içmeyi bırakmadan, uyku, stres ve benzeri konulardaki sorunlarını çözmeden, yaşadıkları sorunu yalnızca ilaçlarla çözmeye, kolesterolünü, şekerini, tansiyonunu haplarla düşürüp işi çözmeye bakıyor. Oysa birçok sorunda olduğu gibi bunların da bir değil, birçok sebebi var.

Sigara içmek, şekeri, kolesterolü, tansiyonu yüksek biri olmak en önemli riskler olsa da tıbbi terminolojide, minör riskler, yani önemi az faktörler olarak tanımladığımız risklerin de önemli olabileceklerini gösteren ciddi veriler var.

Eğer koroner kalp hastalığından korunmak ve bu hastalığa bağlı kalp krizi tehlikesini azaltmak istiyorsanız her riski ciddiye almanızda fayda var. İşte o minör, yani adı küçük, etkisi ve önemi büyük risklerden bazıları...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2